Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
elektri juhtmete vahetus
 
Minuke 16. detsember 2003, kl 10.43
Oskab keegi öelda, umbkaudu palju läheb maksma 16 ruuduse ruumi juhtmete väljavahetus + pistikud ja muu ?
 
s 17. detsember 2003, kl 09.41
kui ise vahetad,umbes 1000-1300 krooni
 
ms 17. detsember 2003, kl 11.17
Mitu probleemi:1.Kas võib;2.materjali maksumus;3.tööraha.
Kui soovite vana 2-juhtmelise asendada 3-juhtmelisega,st.maandusega elektrivõrgu ja uute pistikupesadega jne,peab korterisse elektrikilbist tulema see tõeline maandus,vastasel juhul on vanade pesade asendamine maandusega pesade vastu keelatud tegevus-see tähendab,et sinna tuppa peab tulema maandus või ta tuleb sinna tuua,vana tüüpi pesasid ei tasu enam panna.
2.Pistikupesadele tuleb panna 3*2,5 mm2 juhe,jooksev meeter umbes 6 krooni sentidega,ühe pistikupesa alla harutoos gyprokseinale 14kr. tükk,muule seinale 5.60 kr. tykk.Palju soovid pesasid,tasuks panna tagavaraga,mina olen kasutanud diagonaalseid paarispesasid,hoiab ruumi kokku,harutoosid omavahel koos, pole vaja harutooside vahesid mõõta.Üks paarispesa umbes 100 krooni,ilu ka maksab,on ka odavamaid;
Tasub hoolikalt kohad läbi mõelda,et ei jääks nii, et ei saa pärast ligi või teleka või triikraua juhe ei ulatu.Mina olen nad asetanud paarkümmend senti põrandast.Kohe tasub samasse kanalisse asetada ka telefoni-arvuti 4 paariga keerutatud kaabli(juhtme).Telefoni-arvuti pesad panin samasse ritta pistikupesadega,need ei ole odavamad kui teised pesad.
3.Mina tegin töö ise,see pakkus mulle huvi,olen oma töö kvaliteedis kindel(kui keegi sõber teil teeb,kontrollige et kolla-roheline juhe oleks pistikupesades ikka pikem teistest ja kruvid kõvasti kinni keeratud.
Kui ei ole selle töö inimene, ei tasu ise tööd ette võtta.Firmasid on palju,soovitada ei oska.Loodan,et minu jutt aitas natuke edasi.
 
Minuke 17. detsember 2003, kl 11.52
, kuna ise ei jaga asjast siis tahaks ikka kedagi asjameest asja kallale. Samas kas võtta mõni suvaline elektrik või firma ?

Aga mismõttes kas võib ?
Tegu suht vana elektrisüsteemiga majaga, niipalju kui tean on ühistul plaanis välja vahetada kogu maa juhtmed aga seep uudutab ainult väljaspoolk orterit, sees peab ikka ise tegema.
Ei taha ainult pesasid asendada vaid ka kõik juhtmed.
 
ms 17. detsember 2003, kl 16.24
Mina pidasin silmas olukorda,kus majas on vana elektrikilp ilma normidele vastava maandustakistusega maandusjuhtmeta,aga kui ühistu teeb korterivälise osa korda,siis see probleem langeb ära.
Ise ei saa kellelegi soovitada elektritöid ilma projektita,see võib olla ohtlik,korterimüügil oluline;samuti võib juhtuda, et midagi läheb kõrbema,kindlustus aga võib küsida projekti.Kindlustusraha võtavad nad muidugi ilma projektita vastu.Puitmaja korter peaks olema kindlustatud.
Aga äkki saab korraldada sama firma kaudu sooduspakkumist,kes maja elektri korda teeb,neil juba asi poolenisti selge ja maja elektrivarustuse jaoks peavad projekti ja tööprojekti niikui-nii tegema.
 
KJH 19. detsember 2003, kl 14.13
LEHEL ON KUULUTUS--FIE
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!