Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
teeme äri
 
siina 17. detsember 2003, kl 10.36
kas on kellelgi Elektroluxi soojaveeboileri KASUTUSJUHENDIT. Boileri ostsin koos korteriga, aga enda kurssi viimiseks vajan koopiat kasutusjuhendist. On keegi nõus abistama?
 
tagasihoidlik soovitus 17. detsember 2003, kl 12.58
pane siis uus teema kohe õige pealkirjaga, et sellest oleks näha, mida tahad, võid panna ka koduabisse. see pealkiri on küll eksitav. sõbralik soovitus lihtsalt, nii ilmselt rohkem lootust seda juhendikoopiat saada
 
tulehark 17. detsember 2003, kl 13.25
ise sa vaevalt koos juhendit kasutades seda vooluvõrku ühendama hakkad,aga elektrik peaks ilma juhendita ka asja jagama.
meil itaalia oma kristall,muud keerulist polnud,kui juhtmed õieti ja kaane alt vastav soojakraad peale,soovitavalt 65-75 ringis
 
to tulehark 17. detsember 2003, kl 13.38
no ma sain aru, et ta soovib kasutusjuhendit, mitte paigaldusjuhendit, need ju kaks erinevat asja. igal suurel elektrilisel kodumasinalon ju paigaldusjuhend ja kasutusjuhend. äkki inimene tahab teada, mis nupud boileril küljes on, palju see elektrit võtab jne.
 
ehitaja 17. detsember 2003, kl 13.39
kui boiler keerata 65-75 kraadi peale, hakkab tekkima katlakivi.( alates 52 kraadist). Kui on suur boiler, ei maksa väga kuumaks keerata, kui väike, pole midagi teha. Mingi aja pärast hakkab lihtsalt rohkem elektrit võtma. Küttekeha võiks muidugi aeg-ajalt puhastada, kui on soovi elektriarvelt kokku hoida.
 
siina 19. detsember 2003, kl 15.33
KUIDAS puhastatakse veeboileri küttekeha? Kas seda saab ka ise teha? Ma mõtlen kodustes tingimsutes?
 
jorss 19. detsember 2003, kl 23.56
to siina
Ikka saab ise teha. Boileril vool tagant ära, seejärel tarbid sooja vee ära(võid ka mitte teha, aga kuuma vett välja lastes võid kõrvetada saada), keerad boilerisse siseneva külma vee kinni(ehk on kraan enne boilerit, siis ei pea tervet maja-korterit kinni panema), külma vee toru-voolik koos tagasivooluklapiga boileri küljest lahti ja kähku voolik, mille teine ots on vannis või kraanikausis asemele. Kui vesi väljas, võtad maha katte, mille alla läheb elektrijuhe(juhtmest PEAB vool väljas olema) ja tõmbad regulaatori(pruun) küttekehast välja, seejärel keerad küttekeha lahti ja võtad boilerist välja, nüüd vaja hinnata, kas on mõtet hakata sodi nokkima, ehk hoopis vaja uus küttekeha panna(ei ole hirmkallis). Küttekeha näeb välja, nagu kunagi elektrilistel kannudel oli. Sodi seal küljes on katlakivi, õrnalt võid koputada, kraapida, leota spets möginaga, äädikas kah aitab. Kui siiski vana tagasi läheb, siis "pulk" ja tihend vaja kindlasti uued panna. Enne kokkupanekut katsud ka boilerist endast võimalikult palju sodi kätte saada. Kui hakkad boilerit täis laskma, teed soojavee kraani lahti, et õhk välja saaks ja kinni paned alles siis, kui vesi ilma õhumullideta tulema hakkab ning peale seda võid voolu sisse lülitada. Muidugi jälgid ka, ega kuskilt ei tilgu(seda ka peale soojenemist).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!