Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
keldriga maja
 
semjon 15. mai 2004, kl 09.33
Kas keldriga maja ehitamine läheb palju kallimaks kui ilma? Mõtlen sellist keldrit, kuhu mahuks saun ja abiruumid mustema töö tegemiseks.
Mida üldse arvate sellest mõttest?
 
ehitaja 15. mai 2004, kl 10.35
Ei see on hoopis odavam, sest pole vaja ehitada ju sauna ja abiruumide jaoks eraldi hoonet.
 
semjon 15. mai 2004, kl 10.55
Ma rohkem selle peale mõtlesin, et vaadates netist prjekte, on enamus majadel saun sees ja keldriga variante nagu ei kohtagi.
 
ehitaja 15. mai 2004, kl 15.07
Kui põhjavesi on kõrgemal, kui keldri põrand, siis vett keldrist eemal ei hoia. Ainuke lahendus on tsinkplekist vann ümber keevitada- hind 100 000.-
 
Josefiina 15. mai 2004, kl 18.13
No kelder on sauna ehitamiseks küll kõige tobedam koht. Tekivad probleemid niiskuse ja ventilatsiooniga. Saun ei võta maja esimesel korrusel kuigi palju ruumi.
Kõige parem on ikka keldrita maja. Vundamendil avad sees, et läbipuhuv õhk ilusasti niiskuse ja radooni minema tuulutaks.
 
kati 15. mai 2004, kl 21.35
me otsisime just spetsiaalselt keldriga maja, nüüd meil paksude paekivist seintega täiskeldriga maja, kus keldris ruumi nii keskküttekatlale, küttele, saunale, moosidele-talvevarudele, jalgratastele, aia ja muule inventarile.
väga rahul olen.
ja mitu nn tuttuues keldrita majas elavat sugulast on kadedusest rohelised ;-)
 
lihtne 16. mai 2004, kl 21.49
ehitada maa alla on kallim kui maa peale. Kui on ruumi, on odavam kõik see saun ja aburuumid ehitada maa peale, so simple loogika
 
berta 17. mai 2004, kl 01.11
Meie plaanime keldriga ehitada - tundub praktilisem. See jutt põrandal lainetavast põhjaveest oli nüüd küll natuke... eee... asjatundmatu...
 
Josefiina 17. mai 2004, kl 08.59
Berta,
jutt põrandal lainetavast põhjaveest on võib-olla liialdus, kuid sugugi mitte asjatundmatu. Alles möödunud suvel ujutas vihmavesi sadade majade keldrid üle. Mul töökaaslane ütles, et tal polnud enne kunagi keldris vett olnud. Kuid nüüd rikkus kogu keldris oleva kraami ära. Vett oli keldris 1,5 meetrit, mida sa enam päästad, kui just tuuker ei ole;-) Ja vesi püsis keldris kuu aega. Väljapumpamine ei aidanud, sest kohe tuli pinnasest uus asemele. Siiamaani on majas vastik rõske.
Mis puutub aga sauna, siis sauna konstruktsioonid ja soojustus peavad olema tuulutatavad, et sinna ei koguneks niiskus ja ei tekiks ebameeldivat lõhna ega hallitust. Tuulutada saab aga ainult väljastpoolt, seest seespool on voodrilaudade all õhutihe foolium. Kuid keldriõhk on alati niiske. Ja tihti ehitatakse sauna karkass ilma õhuvaheta vastu kivist vundamenti. Brrrrr...
 
Aimee 17. mai 2004, kl 11.32
Mul ka kelder, aga ei kujuta küll ette, kust see vesi võiks sinna tulla. Aga muuseas, keldritel on tavaliselt ikka aknad ju ka, kust saab tuulutada.
 
Josefiina 17. mai 2004, kl 12.20
Aimee,
no näedsa, ise ju ütled kust - aknast.
Või imbub läbi keldriseina kui pinnavesi on kõrge.
Aastad on erinevad ja ka majade asukohad ning pinnased on erinevad. Loomulikult ei uputa õigesti valitud kohta korralikult ehitatud maja keldrit.
Sauna on igal juhul odavam ja lihtsam ehitada esimesele korrusele kui keldrisse.
 
n 17. mai 2004, kl 12.56
kõrge pinnaveega (kevadeti ja sügiserti enamsati) kohas maja kelder tuleb ehitada praktiliselt vette, nii vettpidav nagu bassein - ei saagi olla odav
 
Mati 17. jaanuar 2005, kl 17.24
Seda vanni küll teha ei tohi, veel nii suur jõud, et tõstab kõik üles mis seal vanni peal on.
Tom Tom 13. september 2019, kl 14.50
Õnneliku on need, kes omavad keldrit. See keldri uputamise jutt on kaugest nõuka-ajast, mil ei osatud või ei tahetud või ei olnud võimalusi ehitada kelder veekindlaks + korralik drenaaž.
Kaasaegsete võimaluste/oskustega võib teha mida iganes. Alt tuulduv I korruse põrand on ajalugu, see jäägu ikka eelmisse sajandisse. Ajaga peaks kaasas käima, mitte nii, et "vanasti oli muru rohelisem ja taevas sinisem"!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!