Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
Ebameeldiv lõhn vannitoas
 
Kertu 24. jaanuar 2006, kl 09.49
Ostetud sai korter Tallinna kesklinna ning tegu suhteliselt vana kivimajaga. Korterisse evib vannitoast ebameeldiv seisva vee lõhn. Samas ei kujuta hästi ette, kuskohas see vesi sedasi torudes seista saaks. Vahetult enne sissekolimist elasid seal teised inimesed, seega pind kasutamata seisnud pole. Kui kellegil on sarnast kogemust seisva vee lõhnaga vannitoas, siis mis võiks olla kõige tõenäolisem põhjus: trapp, ummistus?
Plaanis kutsuda san-tehnik vaatama ning teha ka põhjalikum remont, aga see hais on lihtsalt jälk ning tahaks põhjust teada.
 
s 24. jaanuar 2006, kl 10.25
Võib-olla ei ole vannil haisulukku? Või on ventilatsioon kuidagi valesti? Või torud jah.
 
nananaa 24. jaanuar 2006, kl 10.26
mul oli sama jama,lammutasin kõik välja,selgus, et haisulukk paigaldamata ja ka hüdroisulatsiooni polnud ollagi, see vesi , mis kipsi lagundas, tegigi jubeda haisu
 
m 24. jaanuar 2006, kl 13.02
Kas dussialusele tuleks samuti paigutada haisulukk?

Mul sama probleem viimasel ajal vannitoas just, et tekib selline ebameeldiv hais ja sellest lahti saamiseks tuleb hulk vett torudesse lasta. Ise kahtlustasin, et äravoolutoru kalle ehk liiga väike saanud.Aga haisuluku olemasolus pole kah kindel.
 
Olavi 24. jaanuar 2006, kl 15.46
Kolm võimalust veel: 1. Kui torud asuvad eraldi torukanalis, milles korruste vahed on kinni tegemata, võib hais tulla keldrist üles.
2. Kui kanalisatsioonipüstik ei ole viidud katusele või eraldi ventilatsioonišahti, vaid on lahtise otsaga jäetud torušahti, võib hais levida samuti torušahti mööda. 3. Kui kanalisatsioonitoru on viidud ruumiõhutusšahti (vannitoa väljatõmbega kokku), levib hais selle kaudu sõltuvalt ilmast (õhurõhust).
Kindlasti peab ka pesuruumi põrandas või duššialusel olema haisulukk.
 
rema 24. jaanuar 2006, kl 17.14
Olavil jutt õige. Tasub kontrollida. Omalt pool lisaks veel mõne võimaluse. Kui põrandal on eraldi trapp võib seal haisulukus vesi kuivanud olla. Piisab lihtsalt vee pealevalamisest. Või pole dušši või vanni äravooluutorustik piisavalt hermeetiline. Ventilatsiooni tasub siiski kontrollida kuigi väheusutav sest san sõlmest toimub tavaliselt väljatõmme ning sealtkaudu halb lõhn reeglina sisse ei tule.
 
Juhus 25. jaanuar 2006, kl 08.35
Kogemus endal. Jäeti remondi käigus panemata (või pandi kinni) kanalisatsioonipüstiku õhutus ülevalt poolt. Tulemus see, et kui tõmmati allpool olevatel korrustel vett, siis imes vaakumiga viienda korruse vanni haisuluku tühjaks. Seda oli ka ilusasti kuulda. Järgneski selline vastik hais. Soovitan jälgida ja ninaga haisu jälgi ajada.:-))
 
torutangidega pruut 25. jaanuar 2006, kl 17.49
veel üks nüanss: kui pesumasina väljavoolutoru paigaldatakse allapoole haisulukku, hakkab kanalkahais pesumasina toru kaudu ruumi tungima.
 
rem 26. jaanuar 2006, kl 13.36
to tt pruut. see on üks võimalus küll
 
Amatöör Kirjanikk 01. jaanuar 2019, kl 16.16
See oli too aeg kui Jupp saadeti töötukassa kodanikupalga pealt toidutehasesse proovipäevale. Pandi ta kapustasi läbi massina riivi ajama Seal lasi ta sitta mille peale just parajasti mööduv Meistrinna tähendas et ega neid kapsaid hapendada pole vaja. Seejärel arvati et aitab sest naljast küll ja Jublakas pandi kakuliini taha pannikaid kartongi toppima. Junsul mõlemal pool seisid asised naised liini ääres Matsakas Mamma ja Paks Baba. Noh umbes tema jämmused ja Blondiini pikkused amatsioonid kes õhkasid siis mõlemast küljest hellust hoolt ja armastust läbi töökuse. Kõik kulges kenasti kui Tjunsul väike puhitus peale tuli. Peale seda kui müdisev magu oli surve soolikasse surus ning üleliigse rõhu langetus alumise väljundava kaudu teoks oli saanud hakkas lähematel naistel jooksuaeg sest see kannikast kadund elav keemia muutis ümbruse na elavaks. Natukse aja möödudes tegi terve tsehh atsihh ja Matsakas Mamma võttis noomivalt sõna: "Kuule poju mul on tunne et äkki sulle sobib mõni laudatöö rohkem." Pisike: "Jah ma olen laudatööd ka teinud." Paks Baba: "Aga äkki hakkaksid sinna poole juba astuma ega meil siin lõhnadega olla ei tohi." Siis Matsakale Mammale: "Tead ma olin ka kunagi sigalas põrsaste peal aga no sellega võrreldes oli põssadel nigu prantsuse parfüüm selle kõrval. See on kurat teab mis. Ja higi järgi lehkab ka siin liini ääres." Töömiis tarkuseteraga tõestama: "Tee tööd näe vaeva hakka higistama siis tuleb ka armastus aga mitte muidugi töö vastu." Matsakas Mamma: "No on plärapaunik ülevalt august tuleb loll lause ja alt hapu hais." Väike Värdjas: "Nojaa vaat hügeen ei ole geenides Aga kas on sellist geeniravi." Matsakas Mamma: "Ui pojuke see ravi oo ammu olemas selle nimi on vesi ja seep." Paks Baba: "No miks sina küll lõhnad nõnnaviisi." Jupp: "Mõnitad vä." Baba: "No aga on ju kas sa ise oma lõhna ei tunne." Jupp: "Lõhn ja lõhn. Tead lõhnata võid sa ise oma parfüümiga kodus lilleaias. See siin on ikka vähemalt hais kui mitte lebra. Ja üldse üks teadlik tööline peab olema must kui siga loll kui lammas ja fasistide vastu vihane kui viirpapagoi." Matsakas Mamma: "A miliste fasistide." Jupp: "Ekspluateerivate."
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!