Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
puitalumiinium või plastikaknad
 
X 24. august 2006, kl 09.46
Kuna ees on akende vahetus, sooviks infot nende aknatüüpide plusside ja miinuste kohta. Ette tänades.
 
eve 24. august 2006, kl 11.17
tean nende kohta seda, et kui paned puitmajale aknaid siis plastikaknad ei pea kaua vastu, ei tea põhjust, aga nii on mitmest firmast öeldud ja ehitusmehed ütlesid kah, nii et mina valin praegu puitalumiiniumist või puidust akende vahel
 
rk 24. august 2006, kl 11.36
lühidalt:
plast on ersats ja selleks ka jääb. ta on küll kena, odav, lihtne paigaldada ja kasutada-hooldada, aga nafta on nafta.
plastaken ei sobi kohe mitte vanasse puitmajasse.
puit ja puit-alumiinuimaknad on pea ühesugused, viimane on esimese edasiarendus ja kestvuselt pisut parem. kuid jälle- puitmajasse sobib ainult puitaken, mitte aga puit-alumiinium.
tehnilistest omadustest:
plastaken ei hoia kuju, eriti suurte pindade puhul , heli-ja soojapidavus on tunduvalt halvem kui korralikul puit- või puit-alumiiniumaknal.
Minu soovitused:paneel või kivimajja sobivad kõik kolm tüüpi, linnas paneks esimesele 3 korrusele puit-alumiiniumaknad (helipidavus!).
eramajadele: kivist( col, aeroc, silbet,fibo)seintega kõik 3 tüüpi, eelistan p-al, puit-karkassmajadele puit v. p-al ja elementmajadele plast.
Tüüpidest. sooja ja helipidavuse ning hooldatavuse kohalt soovitan nn. soome-tüüpi( 2-kodne raam, 3 klaasikihti), korrusmajadesse sobib ka saksa-tüüp.
 
kaire 24. august 2006, kl 14.51
Aga millised aknad sobivad puitmajale telliskivivooderdisega aastast 1957?
 
kuki-muki 24. august 2006, kl 15.15
Meil on plastaknad puumajal, mis väljast krohvitud. Raamid väljast tume tamm (puiduimitatsiooniga), ja ausalt öeldes on palju etemad, kui need vanad puuaknad.
 
pinchu 24. august 2006, kl 15.18
vanal majal plastaken.... ausaltöeldes minuarust jubedus kuubis. plastaknad on sellised lamedad, ilma mingisuguste ilu- või abiliistudeta. sellised vanale majale ei sobi. tegelikult ei tehta enam ka puitaknaid eriti selliseid, mis sobiksid teiste vanadega kokku. täpselt samasuguseid ei tasu vist soovidagi, et kõik laiused ja liistud klapiksid (siis on vist ainuke tee vanade aknede renoveerimine, kui täpselt sama tahad.)
 
rk 24. august 2006, kl 15.57
kaire
kõigepealt mõistetest.
puitmaja on kas saetud või ümarpalgist täispuit seintega maja.
Sul on arvatavasti puitkarkass maja ehk siis puidust on karkass, millel soojustus(täide) vahel ja väljas tellisvooder. teise nimega nimetatakse seda harju-seinaks.
sinna sobib iga tüüp, see sõltub rahakotist ja maitsest. soovitada võib aga jälle puit-alumiinium ja soome-tüüpi.

Jõudu!
 
iss 25. august 2006, kl 00.51
ka plastikul on erineva kujuga profiile, meil siin ainult pakutakse neid kõige prostamaid ja kirve hinnaga.
 
Kaire 25. august 2006, kl 08.54
rk
Karkass on ju tugiraamistik. Mul ikka täielikult puidust maja, millele aastaid hiljem pandi telliskivivooder.
 
1 25. august 2006, kl 12.43
mürapidavuses ja soojuses on ikka tähtis ka millist klaasi kasutatakse, neid ju palju erinevaid. Samamoodi on ka plastikprofiile erinevaid (erinevad nii vaälimuses, värvis kui ka paksuses). Palkmajadele loomulikult ilusamad puitaknad.
 
Inks 26. august 2006, kl 00.56
Kaire

Kui arvestada sinu maja fassaadi, siis on see kivi ja sinna sobib igaüks neist pakututest, aga kuna alusvooderdid on puit, siis nagu öeldud, plastikaknad deformeeruvad, siis eelista alumiiniumaknaid või originaalakende restaureerimist.
 
Kaire 26. august 2006, kl 11.03
Aga mida tähendab originaalakende restaureerimine? Kas neid muudetakse kuidagi soojapidavamateks?
 
Inks 26. august 2006, kl 14.47
Soojapidavuse kohta ei tea rääkida, aga eks aja jooksul on ju aknakitt murenenud, ning see uuendatakse, puit puhastatakse vanast värvist, immutatakse kaasaegsete niiskuskindlate materjalidega, värvitakse uuesti. On teoreetiliselt võimalik panna 2x klaas, aga see teeb akna raskemaks, ning võib hakata akent väänama (st ingi). Siis on võimalik võtta lahti toast seestpoolt aknaraami servad, ning uuesti soojustada, see aga omakorda tähendab uut remonti toas. Mul endal on ka selline asi kaalumisel. ei tahaks plastikaknaid, uurin, kuidas saaks vanad aknad uuendada.
Plastikakende kohta veel seda, et tänapäeval täidetakse raami vuugid makrofleksiga, see aga ei lase majal hingata, ning võib tekkida niiskus majja. Vanade puumajade eelis ongi see, et maja hingab, kui aga kõik praod täis lastud makrofleksi, siis ei saa niiskus enam välja.
 
mh the second 27. august 2006, kl 20.55
Tellisin puitaknad oma ristpalkmaja paarile uuele aknale (kuigi teiste akende ees olevate plastikute kohta pole ühtegi paha sõna öelda; hirmus ka, kui maja pidevalt nii palju liiguks, et aknad väänduvad - sellisel juhul ju ükski sein pragudeta ja üldises plaanis esteetiline ei oleks). Tellitud mitte väga suurelt firmalt, kellel endal puutöökoda. Väljast ühekordsed vanadega identsed (käisid mõõtmas originaalakende mõõtusid ja jaotust) ning sisse paketid. Ei saa mainimata jätta, et olen üüratult rahul - väljast super ja seest soe. Ja puitaknad pandi ette ka marofleksiga.

Ei mõista mina, kuskohast see puitakende ülistamine tulnud on. Kogu tegevus on täpipealt sama, mis plastikutel, vaid materjali erinevus - aga loota, et vaid puitakende iseloomu tõttu paigaldajad ponksimad poisid oleks ja peenemat tööd teeks... hmmm...

Ehk saab renoveerida samast filosoofiast lähtudes - jätta välja vanad (puhastada, värvida jne) ning sissepoole uued pakettklaasid tellida? Väljast vahet näha pole.
 
masha 28. august 2006, kl 16.16
panin oma puumajale puitaknad lihtsalt selle pärast et ma r.e.s.t.a.u.r.e.e.r.i.n om maja, mitte ei remondi... puitaknad käivad lihtsalt asja juurde. muidu oleks vist küll plastiku pannud. kuigi, ma olen kuulnud, et see platiku omadus mitte hingata pidi puitmajale endale liiga tegema (a la palgid kipuvad mädanema akna ümber nt), aga mine sa tea...
 
Plastiline Oknoo 10. mai 2019, kl 17.09
Ka meie märg vallatu Maaja sai omale värske meikapi mis väljendub uutes plastakendes
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!