Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
milline küte maamajja
 
nalli 24. veebruar 2010, kl 21.24
teen maamajas remonti, kuid olen kahevahel, milline küte panna lisaks pliidile ja ahjule - kas soojuspump või el.radikad seinale. pelgan pumba müra, paljudel tuttavatel ütles näiteks tänavu talvel selle külmaga üles, tolku ei mingit. ja kas on mõtet ette maksta 14 000 krooni, kui tagasi tarbin selle mitme aasta pärast? radikad (fortum) on aga vist kallid - ega neid palju ei tuleks - kolm või neli tükki. andke nõu, kel kogemus ja valikud tehtud. tänan ette. (mõte on see, et kui ma seal pole, siis peaksid radikad hoidma toas umbes 10kraadist soojust)
 
kaim 25. veebruar 2010, kl 00.02
Soovitaksin minagi radikaid. Esiteks need kaks asja, mis sa juba märkisid- müra, mis mingi aja jooksul ikkagi tekib ja töökindlus suurte külmadega. Lisaks see, et soojuspump on ikkagi üks agregaat ja kui midagi juhtub kodunt ära olles... 3 või 4 radikat ei lähe kunagi korraga rivist välja. Ning kui maja kõrvalises kohas ja ise pikalt ära, tuleb arvestada ka "öökülma" ohuga- õuest võib agregaat ära jalutada, praegusel ajal ei ole see ime.
Ei tea muidugi peensusteni soojuspumpade võimalusi, aga radiaatoritega on väikese lisainvesteeringuga võimalik näiteks see, et kojutuleku ajaks kütavad nad toad 5 kraadi soojemaks. Talvel on seegi asi kuni ahi sooja hakkab andma. Või panna lisaradikas, mis ainult selleks ajaks sisse lülitub, siis võimalik ka normaalne toasoe sisse saada.
 
nalli 25. veebruar 2010, kl 09.28
kaimule - aitäh! arvan samuti nii.
 
uugu 25. veebruar 2010, kl 11.15
noh, ma ütleks selle peale, et mul on pump. ei tee mingit erilist müra. ja -20 kütsin loomulikult ahju ka, kusjuures pump puhus ahju soojuse mõnusalt mööda maja laiali - muidu oli ainult ahju lähedal soe. panekut ei kahetse, enne oli el. radikas. arve oli kordades suurem.
pumpa võid samuti programmeerida vastavalt oma koju tulemise, magamamineku- või mis iganes aegadel. kui vool ära läheb, lülitab ennast särtsu tagasitulles ilusti õigesse programmi tagasi.
 
kaim 25. veebruar 2010, kl 23.28
nagu juba ütlesin- ei ole soojuspumpade kõikide võimalustega ennast kurssi viinud, tavaliselt paigaldajad-seadistajad objektil teised inimesed, minu asi ainult neile el. toide kindlustada. Aga oma maamehe loogikaga jään ikkagi oma arvamuse juurde.
uugu juttu lugedes tuli veel üks nüanss meelde: selleks, et "pump puhuks ahju soojuse mõnusalt mööda maja laiali" peab olema garanteeritud õhu liikumine läbi kõikide ruumide. Aga kui ruumide planeering on selline, et sõltumata pumba asukohast jääb kuskile ikkagi "kott", kus õhu liikumist ei toimu? Möödunud aasta lõpus tegin Kuusalu kandis ühte palkmaja, kus omanik oli sellise probleemi ees. Lõpptulemus siis selline, et soojuspump + kööki lisaradiaator + II korruse tubadesse radiaatorid...
Pealegi on see pidev õhu ringikeerutamine pikemal ruumis viibimise suht ebamugav. Aga see on minu subjektiivne arvamus...
 
soovitus 26. veebruar 2010, kl 08.56
maaküte ei mingit muud kütet
 
norm meha 26. veebruar 2010, kl 11.54
Mis imepumpasid te inimesed kasutate, et surevad ja lärmavad ?
Mul Fuijtsu Nocria Arctic ja käinud talv läbi. Tuba soe ja ei mingit müra.
See tuttava-tuttava-tuttava jutt on täielik jama.
 
to norm meha 27. veebruar 2010, kl 00.57
Käinud talv läbi- natuke vähevõitu otsustamiseks. Kui kirjutaksid, et näit. neljas aasta igasuguse müra- ja probleemidevabalt...
 
nalli 27. veebruar 2010, kl 16.03
tänud vastajaile.fakt on siiski see, et pump teeb lärmi ja teine oluline puudus on see, et kuna me ei viibi seal aastaringselt, võidakse see pumbake meie õuelt lihtsalt varastada...meile muidu sobib pump, kõik on avatud. oeh. küllap radikad paneme.
 
huviline 27. veebruar 2010, kl 18.27
kuidas see maasoojus toimib? see vist päris kallis ka?
 
nalli 27. veebruar 2010, kl 19.19
maasoojus mu meelest kallim, jah, ehk keegi teab, mis põhimõttel see töötab.
 
kaim 27. veebruar 2010, kl 19.57
Maasoojuspump sama põhimõttega kui õhksoojuspump, ainult soojust "pumbatakse" mitte õhust, vaid maapinnast. Õhksoojuspumbast kindlasti kallim, samas ei sõltu tootlikkus talvel õhutemperatuurist, kuna maapinna temperatuur kõigub suht vähe. Usun, et sooja omahind tuleb sama või isegi väiksem, esmane investeering lihtsalt kopsakam.
 
nalli 28. veebruar 2010, kl 10.38
mm, huvitav. kas seda saab paigaldada ka siis kui põrandad juba all? muiudgi võiksin internetist otsida, kuid tore, kui keegi oma kogemusest teemat vahendaks.
 
kah maaelamises 28. veebruar 2010, kl 10.50
Ühe variandina pakuksin välja pioneeripliidi veepudeliga. Saad tuppa radikad panna ja kütab kuuma veega. Niipalju kui seda varianti on ette tulnud, on see igas elamises ennast ära õigustanud. Pole ka suurt elektriarvet ja hirmu, et kui elekter ära kaob, siis jäävad ka seadmed seisma. Arvatavasti tuleb ka kõvast odavam. Igatahes endale on plaan see süsteem teha :P
 
veel üks variant 28. veebruar 2010, kl 10.51
Pioneeripliit veepudeliga. Saab tuppa radikad ja kui elekter ära kaob pole varianti et seadmed seisma jäävad. Ka ei tule suuri elektriarveid. Niipalju kui ette on seda tulnud,niipalju olen ka näinud et see variant tasub end ära :P
 
nalli 28. veebruar 2010, kl 15.58
jah, pioneerpliit oli meil nõukaajal suvilas, hea oli, tõesti. kuid mul juba maamajas uhiuued ilusad valged glasuurpotiahjud, sellest nüüd lähtungi, et mida lisaks panna. pliidist ja ahjudest ma ei loobu - linnainimene, vajan tuld ja ehedat soojust.
 
oh 01. märts 2010, kl 12.30
maaküte paigaldus megakallis algselt, oma 150 tuhat. lisaks rüüstab kõik su õue üles koos taimede ja muruga. taastamine lisaks veel juurde. milleks? seda varianti kasutatakse uue elamu ehitusel, kus pole õuekujundust veel tehtud.

kuna sa seal ei ela vaid käid niisama õhku vahest nuusutamas, siis jää ahju kütmise ja elektriradikate juurde.
 
! 01. märts 2010, kl 12.31
maaküte paigaldus megakallis algselt, oma 150 tuhat. lisaks rüüstab kõik su õue üles koos taimede ja muruga. taastamine lisaks veel juurde. milleks? seda varianti kasutatakse uue elamu ehitusel, kus pole õuekujundust veel tehtud.

kuna sa seal ei ela vaid käid niisama õhku vahest nuusutamas, siis jää ahju kütmise ja elektriradikate juurde.
 
Elektriahi 05. veebruar 2023, kl 14.51
https://reporter.kanal2.ee/7701234/reporteri-katse-ahjukute-tanapaeval-kallis-eralobu

Jaa ega ahju pole mõtet orjata parem keerata nuppu. Ikka elektriradika oma mitte seda mis nikastand on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!