Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
kus pidada pensionipõlve?
 
ka pensionär 05. oktoober 2011, kl 23.10
Türgi on puhkamiseks täitsa okei, aga talvel seal vist olla ei taha. Nii soe seal ka ei ole. Moslemid on oma kultuuriga meiele üsna võõrad. Kuigi nende kõrval elada, miks mitte, kogemus seegi.
 
saima 08. oktoober 2011, kl 11.44
Paeaks olema euroopa liit...haigekassa pärast ja oma koduse elamise siin saab ju osaliselt ja ajutiselt välja üürida,et saaks sealse üüri raha tagasi.
 
veel kord 08. oktoober 2011, kl 12.25
Ikka ja ainult soovitaks Tenerifet, kliima hea, pool aastat seal pool siin ja igati ok, seal elab päris palju eestlasi nii ja on ka päris paikseid, et kui keelega hätta jaab saab ikka abi küsida eesti keeles.
 
ka pensionär 09. oktoober 2011, kl 11.16
to veel kord
Hea soovitus, ma pole seal kunagi käinud ja pole ka mingeid kontakte. Kas oskad soovitada, kust alustada. Peab kuskilt leidma kontakte, et korterit üürida. Oskad midagi soovitada.
 
saima 09. oktoober 2011, kl 12.39
Ma pole ka veel Tenerifele jõudnud,aga tahaks minna ja alustuseks vist 2 kuni 3 kuud, siis vaataks mis edasi,et kas sobib. Inglis keel suus, aga oleks vaja kambajõmmi vist.Tegelikult meeldib ka üksi reisida.Hakkan asja uurima.
 
seda et 10. oktoober 2011, kl 02.02
üks kambajõmm veel seisab siin, et soojale maale minejatega kampa lüüa. Ma olen küll käinud Crand Canarial, aga pole ka Tenerifel käinud.
 
ka pensonär 10. oktoober 2011, kl 11.02
Saima, anna meile ka teada, mida uuringud näitasid. Kui oled harjunud üksi reisima, siis vist kambajõmmi ei vaja, või siiski. Kas plaanid minna juba sellel aastal talve veetma?
Minagi oleks huvitatud vähemalt infost, sellel talvel veel ei mängi välja.
 
alustuseks 10. oktoober 2011, kl 15.58
http://tenerife.ee/

Siis veel lõpuga: tenerifeinfo.eu;
tenerife.com
 
noor ja perega Hispaanias 18. oktoober 2011, kl 16.36
Hm, meil on siin küll väga kultuurne aga me ei ela ka kusagil turistikas, kus oksendavaid britte näha saaks. Veepuuduse üle ei kurda, aastasadu on teatud, et kevadel suurte vihmadega tuleb vett koguda, eks löögi all on rohkem linnainimesed ja uusarendused, meil maamajakesel on veetünn olemas, kuigi vaja pole kordagi olnud. Suve üle ka ei kurda, see kuumus on siin kuiv ja tundub teistsugune kui Eestis, metsapõlenguid meie kandis ka ei ole. Eestlasi ei ole kohanud aga põhjamaised pensionäre leidub ikka, tunduvad küll rahulolevad :) Ka Kanaarid on täitsa hea valik, eriti just pensionärile, kes ei pea töö pärast mööda Euroopat ringi sõitma, muidu jääks nats kaugeks.
Ahjaa, raha peaks ka muidugi olema, vaene on igal pool halb olla.
 
uudistaja 23. oktoober 2011, kl 00.45
Huvitav, millised temperatuurid seal Hispaanias talvel on - ma mõtlen just nov.dets. jaan. veebr ja märts? No nii suhteliselt ja just seal kusagil lõunarannikul? Kas nad kütavad õhk-soojuspumgaga lisa ka talvel või kuidas seal üldse talvel elatakse?
 
Laura 25. oktoober 2011, kl 03.35
kust ma selle kamba e-maili aadressi saan? Mul sama proble. Läheks -käiks, vaataks aga nn ei veedaks, seda see sõna tähendabki, et siis minnakse elama. Kui mingi koht nii kutsub, siis võiks ju minnagi, mõneks ajaks. Jõulud ja jaanid ikka kodus! Tenefifele juhtusin sel aastal märtsis, sadas lund, liiklus untsus, refid neil valed, ei osata märjaga sõita, terve 10 päeva oli kuri "talv", kütet polnud, rõduukd kinni, 12-15 c päeval- see oli maksimum.Tenerifel, Los america rannas. Ei sobinud mina vist sellele kohale. vahemere saarekesed on kivised ja rannad ka, Prantsuse riviera ka, selle palju vaatamisega on alguses põnev. ikka mingi manner on parem, saab liikuda- hispaania Andaluusia, lõputu ilu ja ajalugu nii , et vähe pole, annab rallida ää mitu aastat, et korragi kuskil kohal käia.Aga, lugupeetud penskarid, enne tuleb ringreis kogu maa ulatuses teha, siis pesapaik valida ja sealt hakata uuesti eraldi kohtadega tutvuma. Solis alles olin- Sevilla, Cordoba. Aitab esialgu ühestki. saab pesapaigast rongiga... ajajooksul ikka ülespoole ja ülespoole uudistamas käia! keel jääb külge, kui veidi enne vundamenti laduda. Õppida nende ajalugu, kultuuri, kunsti ajalugu, arhitektuuri väljendeid, ajaloost rääkimata. Prados käia ja käia,Toledos.... nende fiestadel tantsu vihtuda, küll seal ka algtasemel flamencotada saab, sõbruneme kohalikega, nad on vääga jutukad ja seltsivad! Ülepea. küsida endale penskari "talvesuvilat" teistelt??? See on paljas teemaülesvõtt, et avaldage meeldivaid kohti! Oma silm on kuningas....Igal on oma Eesti, oma Hispaania. näiteks Tuglase oma mina ei näinud, aga tema käis juba väga ammu. Ma rääkisin Egiptusest vaimustusega, pildid, musa, kõhutants, baldahiinid... 1001 öö, lossid-paleed- perekond siis läksid 5*-sse hotelli/mina 4*/Hadabas kordi ja kordi/ ja pärast ütlesid, huvitav, kus Eg sina küll käisid.meie pere ei näinud seal midagi taolistki? No, nii??
 
laura, 60+ penskar juba 25. oktoober 2011, kl 04.00
Laura
25. oktoober 2011, Hispaania ei ole inglisest eriti huvitatud, saab ka saksaga, aga see 10 nende sõna on otstarbekam suhu saada, siis oled kiiresti oma! saadan lihtsalt vastusena, ei tea, kas sai asja algatajale, või tema oli vanem, juba penskar!

kust ma selle kamba e-maili aadressi saan? Mul sama proble. Läheks -käiks, vaataks aga nn ei veedaks, seda see sõna tähendabki, et siis minnakse elama. Kui mingi koht nii kutsub, siis võiks ju minnagi, mõneks ajaks. Jõulud ja jaanid ikka kodus! Tenefifele juhtusin/selle Eg jamaga, tõstsin tenakale ümber/ sel aastal märtsis, sadas lund, liiklus untsus, refid neil valed, ei osata märjaga sõita, terve 10 päeva oli kuri "talv", kütet polnud, rõduuksed kinni, 12-15 c päeval- see oli maksimum.Tenerifel, Los america rannas. Ei sobinud mina vist sellele kohale. Vahemere saarekesed on kivised ja rannad ka, Prantsuse riviera ka, selle palju vaatamisega saarel, on alguses põnev. ikka mingi manner on parem, saab liikuda- hispaania Andaluusia, lõputu ilu ja ajalugu nii , et vähe pole, annab rallida ää mitu aastat, et korragi kuskil kohal käia.Aga, lugupeetud penskarid, enne tuleb ringreis kogu maa ulatuses teha, siis pesapaik valida ja sealt hakata uuesti eraldi kohtadega tutvuma. Solis alles olin- Sevilla, Cordoba. Aitab esialgu ühestki. saab pesapaigast rongiga... ajajooksul ikka ülespoole ja ülespoole uudistamas käia! keel jääb külge, kui veidi enne vundamenti laduda. Õppida nende ajalugu, kultuuri, kunsti-ajalugu, arhitektuuri väljendeid, ajaloost rääkimata. Prados käia ja käia,Toledos.... nende fiestadel tantsu vihtuda, küll seal ka algtasemel flamencotada saab, sõbruneme kohalikega, nad on vääga jutukad ja seltsivad! Ülepea, küsida endale penskari "talvesuvilat" teistelt??? See on paljas teemaülesvõtt, et avaldage meeldivaid kohti! Oma silm on kuningas....Igal on oma Eesti, oma Hispaania. näiteks Tuglase oma mina ei näinud, aga tema käis juba väga ammu. Ma rääkisin Egiptusest vaimustusega, pildid, musa, kõhutants, baldahiinid... 1001 öö, lossid-paleed- perekond siis läksid 5*-sse hotelli/mina 4*Hadabas, kordi ja kordi!!/ ja pärast ütlesid, huvitav, kus Eg sina küll käid,meie pere ei näinud seal midagi taolistki? No, nii??
 
ka penskar ja huviline 25. oktoober 2011, kl 04.13
kas koopereerumine veel kehtib? 2012 a-ks näiteks, sügisepoole, nii sept. oleneb muidugi maailma poliitilisest olukorrast soojal maal!proovisin ühele 61+ vastata, tuli nagu korduv tavakirjadesse? ´Vasta´ on ju kinnine vastus, sellele, kelle alt "vasta" valin? Andex, tobedalt kukkus välja? Ei tea neid selle lehe kombeid?
 
61.a.naine 27. oktoober 2011, kl 09.34
Tere siis jälle. Ah, et mõte ikka liigub. Sellel talvel olen "kinni" ja sõita kauemaks kui 3 nädalat ei saa. Aga järgmine so. 2013 jaan, oleksin küll kambajõmm. Käisin aprillis Tenerifel, sadas, tuuline ja jahe. Olin just Playa de las Américas'es, Puerto de la Cruz´is oli aga ilm päris hull. Igal juhul randa asja ei olnud, päikest nägin 10 päeva jooksul paar päeva. Ma ei tea, oli see ehk juhus.
Samuti on seal kallis elada. Kui tavaline bussujuht saab 1000-1500€, siis meie 300€ pole seal midagi teha. Kirjutage, peame sidet
leilender@hot.ee
 
Peeter 30. oktoober 2011, kl 21.02
Tuuline on Tenerifel muidugi tihti, saar ikkagi, aga vaatasin ilmastatistikat aprilli kohta ja ilm oli ehk tõesti tavapärasest pisut jahedam. Vihma on sadanud 3-el päeval ja sooja ikka vähemalt 22, 23.Andmed küll ilmselt lõuna lennujaama kohta. Vast olid ootused lihtsalt liialt suured. Staistikat saab kenasti vaadata www.tutiempo.com. Võtke kliima ja siis hispaania kliima, edasi juba lihtne leida.
 
Peeter 30. oktoober 2011, kl 21.04
Veel tundub, et 61 aastane proua natsa liialdab, elu ei ole seal kohe kindlasti kallim kui Eestis, toit sama või odavam, bensiin kohe tüki maad odavam, ühistransport ka päris taskukohane.
 
ka pensionär 30. oktoober 2011, kl 22.05
See ongi see, et kui reisile minnakse suurte ootustega ja teiste kiitmiste põhjal, loodetakse midagi, ise aga seda ei leita,
siis pettutakse. Reisil on vaja oma mulje kujundada, teiste arvamused lihtsalt abiks võtta.
Kui nüüd mitmeks kuuks minna, siis on kindlasti hoopis muud ootused. Kindlasti kliima, elamistingimused ja ka oluline, et seal oleks midagi ka teha, vaadata, kuulata, nautida.
Seega Hispaania oleks minu valik praeguse seisuga.
Aga 100% õnnestumist ei ole kunagi, need erilisused on just vaimustavad. Oluline on igast olukorrast välja tulla võimalikult väikeste kahjudega.
No aga kuna eestlane on ikka väga nutikas ja ei ole kusagil maailmas hätta jäänud, siis sellele loodan minagi.
Tundub tõesti, et igal pool mujal on elu ja eluks vajalik, odavam, kui Eestis.
See ei olnud virisemine vaid faktide tunnistamine.
 
aga tegelikult 03. november 2011, kl 15.13
Merkel räägib: meie pensinär saab 3000 euri pensionit, sellest maksab ta maksud, elab ja reisib selle raha eest, kus ta ülejäänud raha paneb, see pole meie asi.
Ansip räägib: meie pensionär saab 300 euri, sellest rahast maksab maksud, sööb ja reisib, kust ta ülejäänud võtab, pole meie asi.
 
Yukos 22. november 2011, kl 10.21
Hispaania
 
no 01. veebruar 2012, kl 23.17
sarnast teemat on siin juba enne arutatud, et kuhu sooja minna.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!