Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
kuidas teil raha reisimiseks?
 
Kuidassiisnii 27. august 2015, kl 00.25
Lihtsalt hakkasin mõtlema et kuidas te reisimas saate käia? Keskmine eesti inimene teenib umbes 800 või vähem eurot kätte. Maksab ära maksud ja siis veel käib reisimas? Mis valemiga? Mul ei jää näiteks järgi nii palju et veel minna reisile.
Tahaks ka seda kunsti osata. Või kogute?
 
* 27. august 2015, kl 07.51
Minu käimisi vist klassikalises mõttes reisimiseks ei saa küll nimetada (käin aastas korra pakettreisidel), aga ise olen rahul. Palka saan veidi rohkem kui sinu poolt nimetatud summa.

Reisimiseks valin nn madalhooaja, eriti head hinnad nt Vahemere äärde on aprillis-mais. Ja alati ootan neid viimase hetke pakkumisi. Õnneks on ka töö selline, et u nädalase etteteatamisega saan minema. Ja ma ei ole ka nõudlik reisija, mulle piisab nt 2* hotellist. Aga hotelli valimisel on mulle oluline ka selle asukoht.

Kui reisikorraldajad talvel oma suvised sihtkohad välja toovad ja hakkavad oma reise müüma, siis viin end sihtkohtade, lennuaegade, hotellide jms kurssi ning hoian silma peal hindadel.

Selle aasta mais käisin nt Türgis, hind 235€ (lend ja majutus). Kohapeal kulub muidugi ka raha, aga seda ma kokku pole kunagi lugenud. Ma ei larista, aga ka ei koonerda (st, et tassi kaasa konserve, vaid käin ikka igal õhtul mõnes kohalikus restoranis kohalikke hõrgutisi nautimas). Ja alati saab renditud ka kogu nädalaks auto ja sellega siis ringi sõidetud.
 
Kont 27. august 2015, kl 13.39
Pole muret, kellel reisipisik sees, see leiab alati võimaluse. Just, käia madal-hooajal või otsida netist erinevatelt saitidelt soodsamaid lennupileteid, majutust. Eelmisel aastal sain Hispaaniasse lennupiletid 120.- edasi-tagasi otselennuga+ majutus.
Kuna mul on päris suur pisik sees, siis võimaluse leiab alati :) Ja raha jääb järgi.
Karl Kindermacher 27. august 2015, kl 18.47
Eks küsimus ole valikutes. Selleks, et endale midagi lubada, peab millestki loobuma. Üks leiab, et kui korra nädalas ei saa korralikku kräud maha panna ja ennast tahiks juua, siis pole elul üldse mõtet, siis teine on valmis loobuma toidust ilusalongi ja kosmeetika nimel. Keegi kolmas säästab millelt iganes, et saaks korra suve jooksul ühe pikema sõidu teha.

Ülearu pole kellelgi. Kes mille arvelt mida endale lubab.
 
ilus naine 27. august 2015, kl 20.47
Teenin piisavalt ometi mul on teised prioriteedid, seega olen pigem budget reisija, kui majutus välja arvata. Päris kuuse all ei taha ööbida.

Tänapäeval on palju palju võimalusi odavalt reisida. Kõigepealt odavlennufirmad nagu Ryanair või Wizz air. Nendega saab Euroopa piires ikka väga soodsalt reisida aga ka Aasiasse või New Yorki tehakse palju sooduspakkumisi. Tuleb silm kogu aeg peal hoida.

Siis majutuseks saab hotelli asemel alati võtta koha hostelis või veel parem, üürida korter airbnb kaudu. Coachsurfing on ka võimalus, mida ise kyll pole proovinud.

Siis edasi kohapeal reisida bussi ja rongiga nagu kohalikud autorendi või transfeeride asemel. Odavam ja põnevam.

Sihtkohta saab ka valida selle järgi et palju kohapeal kulud on, näiteks Norra versus Albaania, :D.

Hiljuti tehti kysitlus, et ka miljonärid eelistavad puhkusele lennata turistiklassis.

Ainult pealehakkamist ja mõningat keeleoskust on vaja. Reisimine on imelihtne.
 
reisihuviline 28. august 2015, kl 14.15
Võibolla noortel, kellel on korteri-või majalaenud, autoliisingud ja lapsed, kelle ülalpidamine ja koolitamisele kulub tõesti palju raha, tõesti ei saa lubada keskmise palga puhul reisimist. Aga vanem inimene, kellel on materiaalselt kõik põhimõtteliselt olemas ja lapsed juba kas töötavad või õpivad ja töötavad, kel ei ole laene ja liisinguid, see saab endale väga hästi keskmise palga puhul lubada isegi kaks reisi aastas. Näiteks minu sissetulek on 800 eur kuus. Elan väikeses ahjuküttega korteris, mille kommunaalkulud on väikesed. Mul ei ole autot ega liisingut ja ma ei vaja autot, sest elan kesklinna lähedal ja liigun kas ühistranspordiga või jalgrattaga. Ma ei vaja palju ja kalleid riideid, tihti ostan neid kaltsukas, aga reisidele maa kulutan südamerahuga, sest reisid teevad mind õnnelikumaks.
 
mina 31. august 2015, kl 10.27
mul palk sama suur. reisida mulle meeldib ja teeme seda koos mehega usinasti. sel aastal läheme brasiiliasse, euroopa suht läbi rännatud, aafrikas käidud jne.
ma usun, et asi on majandamisoskuses.
mehel palk samas suurusjärgus ja meil jääb ca 1000.- kuus üle st kulutamiseks.
kui mul autoliising ja remondilaen läbi saavad, siis põrutame austraaliasse :)
 
võimalusi on mitu 31. august 2015, kl 15.35
kas plaanid pikalt ette, lähed läbi reisfirma ja maksad osamaksetena igas kuus natukene. Siis maksad küll reisifirmale palju peale, aga sinu eest on kõik ära tehtud.
plaanid pikalt ette ja lähed üksi või koos sõpradega ja ostad lennupiletid śiis kui on võimalikult soodne, sama hotellidega- mida pikem aeg, seda soodsam. Muud lõbud võtad kohapealsetest pakkumistest.
või võtad viimase hetke pakkumised, aga see eeldab, et sul on vaba raha kohe korraga võtta
Kindlasti on veel variante, kuidas väikese palgaga inimene saab reisida.
Mina ise saan kätte nagu teema algatajagi, maksan oma maksud ära ja kui oma vajadused ja kulutused tasakaalu viia, jääb raha ka reisimiseks.
 
mia-ly 31. august 2015, kl 19.13
töötan hooajatöölisena,kevadest sügiseni,palk 800-900 eurot kuus,elan 2 toal. mugavustega korteris,hea majandamisega sab ilusti reisida,mina küll saan ning ei käi odavatel nädalastel pakettreisidel.ikka 1-2 kuud puhkust soojal maal igal aastal.
 
malle 02. september 2015, kl 12.23
uskumatu, kui palju ikka inimesed reaalis palka saavad. mina on 420 kätte peaksin olema lausa prükkar juba ... aga ma olen ka ainult tavaraamatupidaja, st. teen küll kõik algusest lõpuni bilansid ja aastaaruanded aga rohkem pole mulle kunagi pakutud. kuid ma ei ela mitte pealinnas kah.
mõelda vaid, 800 kätte saadakse. ilmselt siis pealinnas või mõnes suures ettevõttes
 
mia-ly 02. september 2015, kl 16.14
Malle,ära tule rääkima,et raamatupidaja palk nii väike on,mul sõbranna töötab ka raamatupidajana ja tal palk ikka minust suurem.mina ei ela ka pealinnas,väikelinnas hoopis.lihtsalt kui tahta reisida siis peab natuke kokku hoidma ja saad ka sina reisida.kui ikka elu mõte on vaid hommikust õhtuni sealiha,snitsleid ja kotlette näost sisse ajada siis muidugi raha ei jätku.arukalt majandades on reisimine võimalik kõigil,tädi mul ligi 80a vana pensionär ja kah aastas korra puhkab soojal maal.nii et saab küll kui tahta.
 
vastus Mallele 03. september 2015, kl 17.02
Malle, ära oota, et sulle pakkuma tullakse, tuleb julgus kokku võtta ja ise küsida. Kui oled hea töötaja, siis enamasti ikka antakse. Kui ise ei küsi, siis naerdakse pihku - vaat kus lollike, no las töötab, seda rohkem meile jääb.
 
naine 11. oktoober 2015, kl 10.04
Meie käime vähemalt korra aastas reisimas, vahel ka kaks korda, aga seda ikka viimase hetke pakkumistega, töö on selline, mis võimaldab. Oleme käinud kahekesi, siis maksimum 700 -800 kulub reisrahaks, kolmekesi (laps kaasas), siis peab tuhandega toime tulema, ei mingit laristamist. Teenime umbes 1600 mehega kokku ja riideid ja jalatseid ostame enamasti kaltsukatest. Iluteenuseid ja kosmeetikut ma enamasti ei külasta, massaaže osta ei jõua ja eestis ei puhka, kuna liiga kallis. Tahan sellega öelda, et valikuid peab tegema, kui käiksime iga nädal väljas söömas ja külastaksime spad, siis kindlasti ei jätkuks raha, samuti ei saa näiteks kalleid riideid lubada. Laene ega liisinguid praegu pole.
 
naine 12. oktoober 2015, kl 11.39
Mees muidugi unistab omast autost aga ma arvan, et reisimine ja maailma avastamine on tähtsam. Las vehib jala, sest tossud on ikka odavamad kui auto kummid.
 
rändurinna 13. oktoober 2015, kl 15.43
minu naabrinaine saab 300 millegagi penssi kätte ja käib mitu korda aastas reisil, küll Türgis, Bulgaarias ja mujal, kus odav, aga kliima mõnusam kui siin igaveses sügises. laenusid kaelas tal muidugi pole.
is olen ka pigem madala sissetulekuga, aga reisimine pole küll raha puudumise taha jäänud. couchsurf, ülisoodsad lennupiletite pakkumised jne. reisifirmadele oma raha ei tassi ja käidud on nii Kesk-Ameerikas mitu kuud järjest kui ka nn lühireisidel, see suvi poolteist kuud Hispaanias-Portugalis näiteks. ikka minimaalsete kuludega ja maksimaalsete elamustega.
selline reisistiil eeldab loomulikult interneti kasutamise ja iseseisvat organiseerimise oskust.
 
pakunet 05. mai 2018, kl 02.00
saab ka tasuta tegelt
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!