Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Reisikaasalst Londonisse?
 
Ann 15. märts 2017, kl 15.22
Tere, kas oleks kedagi, kes soovib minna Londonisse mai kuus. Odavam oleks kahepeale kahene hotelli tuba võtta.
Ise lähen kuupäevadel 17- 25 mai.

Kui oled huvitatud, võta ühendust meili aadressil.
 
ruuno 15. märts 2017, kl 15.36
Keda kaaslaseks otsid?
 
emanimi 15. märts 2017, kl 15.57
Mu 18-a tütar just käis, eile tuli koju. Esimest korda ja täitsa omal käel, kõik öömaja, bussipiletid, näituste piletid ajas ise korda, s.t. et kõik ostis enne minekut juba Eestis ära läbi interneti. Oli küll ainult 4 päeva koha peal, aga alustuseks täitsa piisav. Kartsin muidugi tema pärast, mõnes kohas oli probleeme ka, aga lahendas ära, ja kokkuvõttes midagi halba ei juhtunud. Tuli koju ja teatas, et suvel läheb jälle. Maikuus ei saa, gümnaasiumi lõpetamine on ees.
Nii et kui on kange tahtmine minna, käi ära, ma ütlen sulle - üksi on kõige parem, keegi ei sega ega kamanda..!
 
ka ema 15. märts 2017, kl 16.55
Natuke küll teemast mööda, aga oma kogemuste põhjal hoiatan, et meie vaba liikumise jm vaba käitumise propageerimise kõrval ei mainita, et üksi tohib üle Eesti piiri minna vaid üle 18 a laps. Sanktsioonid on erinevatel maadel erinevad ja kohati üsna karmid.
 
AA 15. märts 2017, kl 17.40
Londonis ka palju hosteleid seljakotimatkajate jaoks, kus saab tuba jagada.
 
tegelt ka v? 15. märts 2017, kl 17.52
Mind huvitab kas paljud emad-isad-lapsevanemad on nõus oma äsja täisealiseks saanud tütre üksinda kuskile kaugele välisriiki reisile lubama?
 
emanimi 15. märts 2017, kl 23.34
17.52
Kuule, ärka üles, nõuka-aeg ammu möödas, keskkooliõpilased 15-17-aastased käivad vahetusõpilaseks, ei oska sõnagi selle riigi keeltki, kuhu lähevad, aga näed, lähevad, ja tulevad elusate ja tervetena tagasi.
 
to 16. märts 2017, kl 01.51
Kas inimkaubandus ja üldine kuritegevus vahetusõpilasi ei puuduta. Turistid on alati kergem saak. Ei ma ei ütle, et peaks hirmus elama või elamata jätma aga lihtsalt naiivselt sinisilmselt lumehelbeke olla on iga inimese enda õiguslik valik.
 
to ruuno 16. märts 2017, kl 18.07
Kuna ise olen naisterahvas ja idee oleks kahest hotellituba ja selle hinda jagada siis võiks reisikaaslane olla naissoost. Ise olen 35 aastane aga vanus pole minu jaoks oluline. Saan läbi igas vanuses inimestega.
 
:))) 16. märts 2017, kl 21.43
to Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas inimkaubandus ja üldine kuritegevus vahetusõpi
> lasi ei puuduta. Turistid on alati kergem saak. Ei
> ma ei ütle, et peaks hirmus elama või elamata jät
> ma aga lihtsalt naiivselt sinisilmselt lumehelbeke
> olla on iga inimese enda õiguslik valik.

Tead, ega teise riiki reisimine ei tähenda, et oled seal naiivne sinisilmne lumehelbeke. Oled täpselt sama valvas ärevil, nagu nt inglise tütarlaps oleks Tallinna vanalinna sattudes. Varsti harjud.
Väga paljud õpivad Londonis, nii alaealised kui täisealised. Tuhanded reisivad sinna pidevalt küll töö pärast, küll lõbutsema. Inimkaubandus on seal tavainimese jaoks küll väga väike mure. Mine ja proovi - kas leiad kellegi, kes sind maha müüa tahaks:)
 
ka ema 17. märts 2017, kl 12.40
to Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas inimkaubandus ja üldine kuritegevus vahetusõpi
> lasi ei puuduta. Turistid on alati kergem saak. Ei
> ma ei ütle, et peaks hirmus elama või elamata jät
> ma aga lihtsalt naiivselt sinisilmselt lumehelbeke
> olla on iga inimese enda õiguslik valik.

Mitte ühtegi alaealist ei lasta siseneda välisriiki, kui tal pole selleks vajalikke pabereid. Alaealisel üksi reisival vahetusõpilasel peab olema kaasas hulk notariaalselt, omavalitsuse või kooli poolt koostatud tõendeid, vanemate allkirjadega tõendid, vastuvõtjaid tõendavad paberid jne. Päris suur paberimajandus. Kurb on vaid see, et Eesti poolt lubatakse ilma mingi kontrollita lennukisse ilmselt igaüks, kelle nina juba üle leti ulatub, aga jamad algavad välisriigis. Pole vist vaja selgitada, miks ei tohi alaealised üksi reisida.
 
M 18. märts 2017, kl 09.51
Üks mu lastest on Inglismaal korduvalt alaealisena käinud.
Minu poolt oli kaasas ainult KOVis kinnitatud tõend, et luban lapsel sõita sinna ja sinna, sel ja sel kuupäeval. Keegi pole seda kunagi näha soovinud üheski välisriigis ega ka mitte Eestis laeva või lennukisse minnes. Lapsed on käinud alaealisena veel Hispaanias (vahetusõpilaseks), Rootsis, Soomes, Taanis, Prantsusmaal, Iirimaal. Seda siis ühistranspordiga.
Aga autoga on käidud veel mitmeski Euroopa riigis ja kunagi pole huvi tuntud, miks on autos näiteks alaealine, kelle perenimi ei kattu ühegi täisealise reisija omaga. On kontrollitud dokumente ja kõik.
 
eelmisele 18. märts 2017, kl 12.07
Kas sul on puupea või? Vahetusõpilasel on olemas kõik dokumendid, mis tõendavad, et ta ei reisi omapead.
Kui natule uurima hakata, siis vaevalt ta päris IHUÜKSI reisis, seda eriti Hispaanias, kus lastekaitse juba lennujaamas alaealise minema viib ja lapsevanemale pahandust kui palju.
Selles on õigus, Eestis ei kontrolli keegi. Kui aga reisil pole eri perenimega lapsi kontrollitud, on sul lihtsalt vedanud või on seesama lapse nimi sul passis veel kirjas olnud. Minu laps käis sõbranna perega kaasas ja pidin kirjutama tõendi, et luban ja samuti oli tõendina kasutatav ka minu poolt ostetud lennukipiletid.
Pole kena proapagerida, et alaealised võivad vabalt välismaale liikuda, sest mõni loll usubki ja pärast jama kui palju. Helistage välisministeeriumisse ja küsige järgi, enne kui oma alaealise PÄRIS ÜKSINDA lennukile panete.
Klassieksursioon pole üksi reisimine, sel juhul on kooli poolt nimekirjad jms olemas.
Minu lapse sõbrad saadeti alaealistena isegi Rootsi kruiisilt tagasi. Vastav info on laevafirma kodulehel ka üleval. Tallinna lennujaam aga on vastutustundetu ja tegelikult rikub ka seadust.
 
:) 18. märts 2017, kl 12.17
http://www.tallinn-airport.ee/reisijale/erivajadustega-reisija/uksi-reisivad-alaealised/
 
eelmisele 18. märts 2017, kl 12.29
Helista välisministeeriumisse ja küsi järgi.
 
jah 18. märts 2017, kl 12.38
Üksi reisimine ei tähenda veel ilma loata reisimist. Seda ma räägingi, et ainult Tall lennujaamal on ükskõik, lasevad ilma kontrollita alaealise üksi lennukile. Kirjas, et luba on soovitav, aga tundke tõepoolest huvi, mis seadused on selles riigis, kuhu laps üksi reisib. Minu laps on ka alaealisena ka täiesti üksi välismaale lennanud, aga alati on load olnud ja olenevalt riigist, on need väga erinevad. Esimene kord olin ma samuti loll ja uskusin, et kõik ju reisivad üksi ja pole midagi juhtunud. Pärast selgus siiski, et üksi reisimine polnud sugugi päris üksi, vaid kooli vms poolt olid kõik paberid korda aetud. Mina ja mu laps aga saime omaenda lollusest vitsad kätte, sest uskusime igasuguste jutte.
 
M 18. märts 2017, kl 12.40
Minu lapse sõbrad saadeti alaealistena isegi Rootsi kruiisilt tagasi. Vastav info on laevafirma kodulehel ka üleval.
----------------
Päevasel reisil ei keela Tallink või Silja reisida üksi 15-17 aastasel.
Öisel olla ei tohi.
Lendudel on hoopis leebemad nõuded, üksi võivad reisida päris väikesed, enamuse firmadega.
Muuseas, ei propageeri midagi, kirjutasin täpselt nagu on olnud. Jah, lapsed reisisid ihuüksi nii Inglismaale (mitu korda) kui Iirimaale, samuti Soome ja sealt Rootsi.
Klassiekskursioonidest ma küll ei kirjutanud:)
Passe pole EL-s reisides kasutanud, seega pole mingitest laste nimedest passis juttugi.
 
M-le 18. märts 2017, kl 13.41
Kui see on nii nagu räägid, siis on see hirmus. St et iga alaealine võib lihtsalt lennukile istuda ja minna kuhu tahab. See pole normaalne. Lapsed oma puberteedi mõtlematuses, teadmatuses ja vahel ka kättemaksuks vanematele võivad hulle asju korda saata. Eesti ongi oma liberalismis või pigem hoolimatuses väheseid riike, kus selline asi on üldse võimalik. Nt minu alaealine anti välisriigis konvoi saatel vastutulnud pereliikmele üle ja öeldi et vedas, sest reeglina saadetakse järgmise lennuga tagasi. Päästis hea keeleoskus, minu ostetud lennukipiletid ja vastas olnud täiselaine pereliige. Juhtus see aga seetõttu, et mul oli kodutöö tegemata ja uskusin teiste jutte, mis polnud aga üldse võrreldavad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!