Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Tahax norrasse minna
 
Aigar 09. aprill 2004, kl 11.41
Minu unistus on minna ise oma autoga norrasse..ja nüüd mõtlen et kust kaudu sinna minna võix. Kas läbi läti,leedu ,poola saksa taani ja rootsi? Või lähex praamiga rootsi? Või sõidax laevaga soome ja siis sealt rootsi kaudu. Kust see kõige odavam olex. Laevaga minnes ju piletid. Aga sõites läheb kütet ja seda palju diisel muial riikides makseb ma ei tea.
Andke hüva nõu.
 
Aivar 09. aprill 2004, kl 13.24
Mina võtaks selle reisi ette algusega Paldiskist jne. Aga kui mägedesse tahad siis tule hoopis meiega Austriasse(vt. teemat: läheme Austria-Tirolisse). Edu Sulle!
 
Aivar 09. aprill 2004, kl 13.24
Mina võtaks selle reisi ette algusega Paldiskist jne. Aga kui mägedesse tahad siis tule hoopis meiega Austriasse(vt. teemat: läheme Austria-Tirolisse). Edu Sulle!
 
kata 10. aprill 2004, kl 17.24
Meie läksime praamiga Rootsi ja sealt edasi mööda maad Norrasse.Osad grupist sõitsid Soome kaudu ning nemad kaotasid nii rahas kui ajas.
 
s 10. aprill 2004, kl 22.47
Norrakad ise soovitavad läbi Soome.
 
eneL 11. aprill 2004, kl 16.10
Diisel on mujal kallis. Tähendab hinnad on samad, mis Eestis, aga teistes ühikutes :-). (Ei käi eurole üleläinud Soome kohta). Nii ka Venemaal - umbes poole odavam. Norras kõige kallim.
 
teadja 11. aprill 2004, kl 16.50
norrasse on kõige levinum/lihtsam viis sõita Rootsi kaudu: st. laevaga Stckhlmi ja seal kiirteed pidi norrasse. Stck-oslo ots võtab umbes 5-6h aega. normaalne!
autoga tasub tõesti norra minna, sest siis saab mägedes ringi sõita - loodus on fantastiliselt ilus! suvel. talvel paljud teed lume tõttu kinni + libe... aga siis saab suusatada!
head reisi!
 
Polgu Tütar 11. aprill 2004, kl 18.53
Oleneb sellest, kuhu tahad minna Norras, kas põhja või läände.
Põhja kindlalt parim variant üle Soome - autorongiga Oulusse, sealt edasi üle käsivarre otse Nordkappi, tasakesi sõidab ilusti paari päevaga kohale. Kesk-Norrasse (Bergen-Stavanger-Trollitee) ikka parem üle Rootsi ja suund Oslole. Norra on kallis, eriti õlu! Kohe kiusu pärast ei joonud ühtki 80-kroonist purki! Alles Rootsis näppisin esimese lahti...;)))
 
lenduri tütar 11. aprill 2004, kl 20.49
võta mind kaasa, võõras mees...
 
viv 12. aprill 2004, kl 14.31
sai ka eelmisel suvel käidud autoga.. meie reis algas paldiskist.. rootsis kiiresti läbi norra poole.. meeletult kaunis maa on.. aga arvestama pead et ka meeletult kallis.. kõik hinnad võid kindlasti kahega korrutada.. ei mäleta palju diisel maksis.. bensu hinnavahe eestiga oli kahekordne..
kindlasti soovitaksin sul minna Brikstali liustikule.. väga kena loodusega paik.. igal võimalusel läheks tagasi..
 
pipp 14. aprill 2004, kl 12.21
me läksime ka paldiskist, kaart ette ja muudkui sõitsime. oleneb kuhu minna, aga meil tuli kõige otsem kongsvingerist sisse sõita (tegelt vist sealt soovitataksegi)
 
Aigar 17. aprill 2004, kl 11.17
Aga kus norra otsas on kõige ilusam...kaunis loodus?? Olen kuulnud et lõuna otsas ei ole midagi sellist väga erilist... kesk ja põhja norras pidi kena olema. Aga kui külm on juuli kuus norras...lühikeste püxtega vist pole mõtet proovima minna(mõtlen seda ülemist otsa)
 
anna 18. aprill 2004, kl 17.11
olime Norras jaanipäeva paiku. Mägedes mängisime lumesõda, aga ikka juba lühikeste varrukatega. See oli umbes Trondheimi kandis.
Pole praegu kaarti käepärast, aga tõesti mõttelisest joonest Stavanger - Oslo pole mõtet lõunapoole minna. eriti kui esimest korda ja millal jälle minna saab pole teada.
Oleneb ajast ka. Selline väike kolmnurk - Oslo - Bergen- Stavanger-Oslo, näiteks. Bergenist Stavangeri vaheldub maantee imeilusate praamisõitudega fjordidel. Lyse fjordil on tore teha matk platoole, nüüd vist eksin aga Perkestolen või midagi sarnast oli nimi.
Kui Trondheimi lähed, siis mine ka Rorosesse.

Aga seda ikka kujutad ette mida mägedes sõitmine tähendab??? Küsi autojuhtidelt. Ise käisin väikse bussiga ja bussijuhti ei kadesta.
 
Aigar 19. aprill 2004, kl 20.41
Olen siin teadjate käest jah kuulnud et mida see mägedes sõit tähendab..aga hetkel ei oska nagu midahgi karta!! Kunagi olid mingid audivennad itaalias käinud(ka mingites mägedes) ja piduriklotsid(uued) olid tagasitulles raud-rauaga koos.... Ei tea kas on ka nii hirmus???
 
Norras käinud 21. aprill 2004, kl 21.15
Käisin Põhja -Norras (turismireis bussiga), Nordkapp, Lofoodid. Kui lähed autoga, siis keskpaigas on vist kõige rohkem vaadata, aga üldiselt on kogu Norra mega ilus. Kui meeldivad mäed - meri (fjordid) - päike - vesi, siis mõnusamat paika ei ole. Kui rahakott lubaks, siis läheks kohe tagasi. Kui oled kalamees, siis kindlasti riistad kaasa. Kõige lõherikkam on Bardufossi jõgi ja just juulikuus. Nägin ise kuidas mehed lõhet välja tõmbasid.
 
Ann 06. mai 2004, kl 00.50
Elan Norras juba 10 aastat. Kui tahad rohkem infot anna teda, saan ilusti soovitada erienvaid asju.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!