Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Krimm
 
tiina 11. aprill 2004, kl 16.06
Tere!
Plaanisime abikaasaga suvel Krimmi minna, kuigi varem pole sinna kordagi sattunud. Oskab keegi öelda, palju maksaks sõit bussiga, kallis seal elamine on, mis on parim aeg minemiseks jne. Kas sinna lennukiga saab? Oma autoga minna ei taha. Mis kohad on kõige ilusamad?
Aitäh!
 
?! 11. aprill 2004, kl 20.48
surma tahad saada või?!?
 
tiina 11. aprill 2004, kl 21.39
miks siis nii?
 
tsheburashka 12. aprill 2004, kl 09.29
bussiga ei soovita minna. hind tuleb lõpuks umbes sama kallis, kui lennukit ja rongi kombineerides ja aega läheb jube palju. kui mingil põhjusel lennata ei taha, siis pigem juba terve tee rongiga, saab vähemalt normaalselt ringi liikuda sõidu ajal.
ma soovitan tallinnast lennukiga kiievisse (vt estairi sooduspakkumisi ja võid suht norm hinnaga piletid saada) ja sealt edasi rongiga sevastoopolisse. rongipiletid saab tallinnast ilusti ära osta ja soovitavalt vähemalt kuu aega enne reisi, muidu ei pruugi enam kohta (eriti kupeekohta) saada. lennukiga jõuad lõunaks kiievisse ja õhtul istud rongi ning järgmisel hommikul juba krimmis :) kiievist saab mingite kohalike lennuliinidega krimmi ka, aga see variant natuke kallim juba...

kohapeal ööbimine korterites. mingi eelneva broneerimise pärast muretsema ei pea, sest seal pakutakse kortereid lausa tänaval iga paari meetri järel. vahendajad seisavad suured sildid käes, et korter välja üürida.

hinnad on kohapeal odavad. raha tuleks kaasa võtta dollareid, mida siis kohapeal vastavalt vajadusele grivnadeks vahetada saab.

ma ise lugesin enne minekut sellist foorumit: http://www.brama.com/travel/travelboard.html korterit sealtkaudu muidugi võtta ei tasu, kuna kohapeal hinnad umbes 10$ odavamad :)

meie peatusimegi jaltas ja siis võtsime ekskursioone ümbruskonda, mida ka otse tänavatel pakuti... hinnad jälle madalad :) terve päeva kestev ekskursioon mägedesse maksis 80 krooni. pääsupesa, nikita botaanikaaed, ai-petri, foros jne... ei tasugi ise väga avastama minna, sest kõikvõimalikesse kohtadesse korraldatakse ekskursioone.

rohkem ei oskagi praegu midagi eriti soovitada... küsi ise, kui veel midagi on :) või saada meil.
 
sus 12. aprill 2004, kl 11.32
Tere Tiina,
krimm on superilus koht.
Käime seal perega üle iga aasta.
Nagu juba tsehuburashka soovitas siis oma autoga on rakse minna, kuigi me oleme niiviisi jube oma 10 korda sõitnud. Aga kahekesi tuleb odavam tõesti minna kas ainult rongiga või lennukiga.
Meie oleme tavaliselt puhanud sellises linnakeses nagu Partenit see on umbes 10-15 km enne Jaltat...Seal on väga ilus ja rannad ja üleüldce ujumiskohad palju puhtamad ja mitte nii rahvastatud. Korterites elamine on tõesti suhteliselt odav. On võimalus ka üürida niiöelda suut tuba ja suurt rõdu...kuhu mahub umbes 2 voodit ja kapp.
Nagunii eriti seal ei viibi, nii, et pole oluline, et seal veel keegi muu. Kööki vanni lubatakse kasutada...ja inimesed suhteliselt lahked, sest suvel oma tubade üürimine on nende jaoks kõige suurem sissetulek.
Meie oleme alati käinud juuli keskapaigas...ütleme juuli lõpuks on palju puuvilju juba valminud...augusti keskel juba kisub liiga soojaks.
Juunis pole mõtet väga minna, sest vesi on kõigest 12´C kuigi õht võib juba ligi 30nd olla.

Kui tõesti on sul rohkem kysimusi, siis kirjuta ja kysi julgelt.

A ütleme et siiski ma arvan, et parem on elada väiksemas linnas, sest Jalta on ülerahvastatud väga ja seal ei saa sa tõelist puhkust ja rahu nautida. Ja Partenit´ist on käivad Jaltasse marsruutbussid ja triollid ja kõike muud. Soovitan kindlasti Sevastopolis ka ära käia.

Edu reisi planeerimisel...

sus
 
tahaks ka 12. aprill 2004, kl 13.42
Väga vabandan võib-olla väga rumala küsimuse pärast! Lugesin siin teie arvamusi ja soovitusi ning tuli endal ka kohutav tahtmine Krimmi sõita. Olen seal käinud umbes 15aastat tagasi ja mälestused on siiani väga head ja soojad. Küsimus oleks järgmine: kui palju raha peaks olema, et kolmekesi puhata Krimmis mõnes korteris umbes 2nädalat? Söök, sõit lennuki ja rongiga, elamine?
 
tsheburashkake 12. aprill 2004, kl 14.08
lennuk tln-kiiev-tln - umbes 1500 + taxid kolmele 7500.- (arvan, et umbes niipalju võiks praegu estairi pilet maksta)
rong kiiev-sevastoopol-kiiev - umbes 1000 kupeekohaga. kolmele siis 3000
korteriüür kümneks ööks - 150 - 200 dollarit. 2400 - 3200 krooni
söök - odav. kui koguaeg väljas ei söö, vaid hommikul ja õhtul ntx poest kaasa ostad ja siis ise süüa teed, siis peaks umbes 50 krooni inimese kohta maksma. kaks nädalat kolmele umbes 2000. ja ega selle palavaga seal suurt isu ka ple :) meie olime turu lähedal ja ostsimegi suruemalt jaolt ainult puuvilju, mis olid superodavad :P
ekskursioonid - ntx 750.- (kui võtta ekskursioonid üle päeva ja ekskursiooni hind keskmiselt 50.-. muidu hinnad 20 - 80 eeku ekskursiooni eest)
transport kohapeal - oleneb, kui kaugele sõita plaanite, a arvestaks mingi 500 krooniga.
vaatamisväärsused, muuseumid jms - kah vast 500 eeku
viisa - hinda ei tea kahjuks :( umbes 500 inimese kohta vast? et siis kolme peale 1500.- ma arvan...
kokku sain siis praegu umbes 18 000. kahe nädala kohta suht ok raha ja kokku ka eriti sealjuures hoidma ei pea :)
 
tahaks ka 12. aprill 2004, kl 14.17
Aitäh vastuse eest!
 
Marje Nurmekivi 24. mai 2004, kl 18.40
Tere,

Plaanime septembris oma väikese sõpruskonnaga minna Krimmi ps-t avastama. Keegi meist pole seal aga viimased 15 aastat käinud, seega ettekujutus kohalikust värgist praeguse korra ajal on üpris puudulik. Seda mäletatakse küll, et seal on väga ilus ja Must meri on fantastiline, kuid siiski sooviks enne sõitu veidike eelnevat kodutööd teha, et mis- kus- ja kuidas...
Te olete Krimmis kohal piisavalt palju käinud, seega arvan, et olete just õige inimene, kellelt sealse elu- olu kohta advekvaatset infot hankida. Kas Te oleksite nõus seda meile jagama?
Jaatava vastuse korral palun andke teada: marje@maksifoto.ee

Ette tänades,
Parimatega,
Marje
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!