Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Slovakkia matkarajad
 
exe 20. aprill 2004, kl 11.21
Plaanis suvel Slovakkiasse minna ja käia ära nii Kõrg Tatrates kui ka Slovakkia Paradiisis.
Siit ka küsimus, kas keegi on sealseid matkaradasid läbinud? (Ei mõtle varustusega ronimist vaid lihtsalt mägede vahel jalutamist). Kui rasked need rajad on ja kas üles ronides on külm ka?

Milliseid vaatamisväärsusi soovitate (kas Ice Cave on väärt külastamist jne)?

Meeldivaid reisielamusi kõigile, kes kuhugi minna plaanivad :)
 
kreeker 20. aprill 2004, kl 13.55
Eelmisel suvel oli plaanis Slovakkia Tatratesse matkama minna, aga Poola Tatrad jäid tee peale ette ja Slovakkia jäi vahele... Aga Poola poole peal oli küll igale tasemele radu: lastele, algajatele ja natuke rängemaid tõuse/laskumisi. Mina olin 2 nädalat enne mägedesse minekut väikese opi läbi teinud, aga üles mägedesse ronisin ikka 2 korda kiiremini kui kaardi peale keskmise tasemega radade "keskmiseks kiiruseks" märgitud oli. Matkaradu on nii palju, et kui ainult jaksaks, siis võiks seal kasvõi terve nädala ringi mütata. Ilm on aga mägedes nii kiiresti muutuv, et lisaks soojale kampsunile tasub ka midagi vihmakindlat seljakotti pakkida. Ja vett ei tohi unustada: meil kulus seda 4 korda rohkem kui arvata oskasime.

Ice Cave'is käinud pole, aga Lõuna-Slovakkias, kohe Ungari piiri läheduses UNESCO kaitse all olevates Domica koobastes käisime küll. Oli nägemist väärt, vähemalt minu meelest. Ilus ja natuke õudne samaaegselt.
 
¤ 21. aprill 2004, kl 16.26
Matkarajad nii Kõrg- kui Madal-Tatrates on erineva raskusastmega. Võimalik on sõita ka tõstukiga näiteks poolele mäele ja sealt edasi jalgsi. Kõrg-Tatrates on üleval 5-10C. Aga väga külm küll ei olnud.
Kõrg-Tatrates käisime Tatranska Lomnickal. Seal võib olla päris pikk tõstukijärjekord ja võimalik, et kui poolele mäele saate tõstukiga, siis sealt edasi on gondli piletid välja müüdud.
Aga proovida tasub tõusta ka vahekõrgusele, kuhu viib lahtine suusatõstuk. Vaade sõltub väga palju ilmast. Uduse ja pilves ilmaga ei olegi suurt mõtet päris üles sõita, sest nähtavus pea olematu.
Madal-Tatrates mäed metsased ja päris hästi matkatavad. Üks tuntumatest keskustest seal on Jasna, kus mitmeid ööbimiskohti ja samuti võimalus tõstukiga mäkke tõusta. Chopok oli selle mäe nimi, kui ma ei eksi. Ööbisime aga Zahradky hotell/motellis.
Kui suurtes koobastes oled juba varem käinud (no näiteks Tsehhis Punkva koopad), siis midagi ülivapustavat Jääkoobas endast ei kujuta, kuid kui kogemused koobastega puuduvad, siis minge kindlasti. Seal moodustatakse grupid ning koopa külastus toimub giidi saatel.
Külastasime ka mingit termaalveebasseini, nimi pole kahjuks meeles.
Veel tasuks Slovakkias külastada kindlust nimega Oravsky hrad.
Teadmiseks, et inglise keelt slovakid eriti ei valda. Pigem saksat. Puuviljad olid üllatavalt kallid, üldine hinnatase Eestiga võrreldav. Tänu suvehooajale motellide hinnad all.
Teel Slovakkiasse ei tohiks unustada ka Krakowit, kus väga ilus vanalinn.
Käisime Slovakkias 2 aastat tagasi. Muljed väga head.
Ilusat reisi teile!
 
exe 23. aprill 2004, kl 10.14
Tähh, et viicisite vastata. Sain abi küll ;)
 
Kylli 14. mai 2004, kl 09.15
Tere!

Saaremaa Matkaklubi läheb 12.-19.juunil Slovakkiasse kerget matka tegema. Meil on veel mõni üksik vaba koht. Tegime ka eelmisel aastal seal ühe pikema ja raskema matka. Tegemist on kerge 2 päevase jalutuskäiguga Madal Tatrates Dumbieri (2040m)vallutamisega ja ühe Kõrg Tatrate tipu vallutamisega. Võimalus ööbida 1750 m kõrgusel mägihotellis. Baaslaager asub 5 päeva all orus kämpingus. Kogu toit hinna sees! Kõik see maksab vaid 2500 EEK. Külastage meie kodulehte www.hot.ee/smk ja kui huvi on (ja meil muidugi veel kohti), võtke ühendust!

Kylli
45 39670
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!