Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
abiellumine ameerikas
 
satinell 27. aprill 2004, kl 11.50
Kas keegi oskab infi anda-noormees juba seal tööl ja ise lähen varsti järele ning suvel plaanisime abielluda.Kas ja millised probleemid võivad olla ,mis dok vaja.Ja veel,kuidas hiljem Eestis asi käib st et siin ka asi ametlik oleks? Äkki kellegil kogemusi....
 
tibu 27. aprill 2004, kl 14.27
Mine küsi Eestis perekonnaseisuametist järgi, see protseduur peaks olema üpris lihtne kui te mõlemad olete eestlased. ilmselt on vajalik võtta siit tõendid et te mõlemad pole abielus vms. Aga parim koht küsimiseks on perkonnaseisuamet.
 
kati 27. aprill 2004, kl 17.45
minu õnnesoovid!! tegin selle kõik hiljuti läbi.
abiellumise protseduur on ameerikas väga lihtne, lähed üksi või koos väljavalituga kohalikku kohtumajja (county court...), võtad passi kaasa ja seal maksad abiellumise avalduse tasu (marylandis 55 dolarit), lepid kokku aja millal tahad abielluda (välja antud abiellumise luba oli kehtiv 48 tunni pärast) ja kokkulepitud ajal sinna minnes maksad 22-25 dollarit protseduuuri läbiviimise eest. lõpuks saate ühe abielutunnistuse, juhul kui vajad rohkem koopiaid, tuleb need tellida ja üks koopia on 5 dollarit. Enne Eestisse tagasiminekut tuleb abielutunnistusele võtta appostill, mille saad kohaliku maakonna pealinna sekretäri käest, see maksis jällegi a 5 dollarit, aga ilma appostillita pole tunnistus Eestis kehtiv.
Hinnad ja tingimused võivad olla osariigiti erinevad, meie puhul ei nõutud näiteks tunnistajaid ega vereproovi.
 
mom 02. mai 2004, kl 23.11
Meie abiellusime Las Vegases. Samuti nagu Katigi rääkis, tuli osta kohtumajast litsent, kohtumajas täitsime lihtsad ankeedid (hariliku pliiatsiga), andsime allkirjad ja maksime raha litsentsi eest. Edasi abiellusime selleks ettenähtud kohas ja saime sealt siis marrigde sertificate'i. Kuna me lahkusime Vegasest juba järgmisel päeval, siis apostilli tellisime me läbi interneti juba tagasi Eestis olles (saab täiesti ka nii). Apostill tuli lasta tõlkida eesti keelde ja tõlge tuli notariaalselt kinnitada. Edasi kablutasime apostilli ja selle notariaalse tõlkega perekonnaseisuametisse, kus üks lahke mees meid vastu võttis, paberid üle vaatas, tegi omale koopiad (originaalid jäid meile) ja ütles, et ma panen teid siis arvutisse kirja. Peale arvutisse panemist olime ka Eesti seaduste kohaselt täiesti abielulisteks tunnistatud.
Aga eks Vegases ole see abiellumise asi lihtsam kui mujal Ameerikamaal. Nii et kui muidu osutub keeruliseks, siis Vegases saate asja kindlasti lihtsalt ja vajadusel 30 minutiga tehtud.
Palju õnne!
 
* 22. mai 2004, kl 20.16
mina abiellusin ka vegases.mega oli, elvis, vodka, hihi. kalli kalli koigile
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!