Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
võõra lapsega välismaale?
 
maakas 27. aprill 2004, kl 12.10
on vaja suvel rootsi sõita, kaasas alaealised lapsed, kellest üks ei ole isiklik.Kuuldavasti vaja notariaalset luba, et vanemad üldse lubavad teda võtta.Kas ma pean nüüd koos selle lapse vanematega notari juurde minema linna luba tegema, neil pole võimalik(elame maakonnalinnast üpris kaugel)või aitab sellest kui nad kirjutavad avalduse oma allkirjaga ja ma lasen selle lihtsalt ära kinnitada? Mis see maksma võiks minna?
 
Linnuke 27. aprill 2004, kl 12.40
Minu laps on alates 8a iga suvi käinud tädi perega kas Soomes või Rootsis, pole mingit luba küsitud. Korra tegin ka kirja kaasa, et luban selle ja selle isikuga reisida (isikukoodid jms) sinna ja tänna. Notariaalselt ei kinnitanud ja vaja seda ka ei läinud.
 
Leiu 27. aprill 2004, kl 13.56
Väljavõte Tallinki kodukalt:
Alla 15-aastased alaealised võivad reisida koos vanema või täisealise saatjaga. Kui alla 15-aastane alaealine reisib ainult koos täisealise saatjaga, peab selleks olema vanema allkirjastatud reisiluba, millel märgitud saatja nimi ja isikukood.
Ööbimist sisaldavatel reisidel võivad alla 18 aastased alaealised reisida koos vanema allkirjastatud reisiloas märgitud vähemalt 25 aastase täiskasvanuga.
 
spunk 27. aprill 2004, kl 15.55
kindlasti peab paber kaasas olema, vahepeal küsitakse küll. Tallinkil on ankeet olemas, mis täita.
 
Liina 27. aprill 2004, kl 20.52
Mina käisin võõra lapsega Egiptuses. Kaasa tegi lapse ema notariaalselt kinnitatud loa. Seda ei küsitud, kuid vahel harva võib juhtuda, et tahetakse näha piiril sellist asja.
 
seadusetundja 28. aprill 2004, kl 02.11
luba peab olema notariaalselt kinnitatud. oma lapsi saatnud reisima & ise võõraid kaasa tarinud - mõlemal puhul nn. käsikirjalisega probleeme kohanud = palju pisaraid grupijuhile kui ise grupijuhina, rääkimata lastest. "parem hoida kui oiata" - egas öelnud vanarahvas ilmaasjata.
 
hille 01. mai 2004, kl 12.38
lapsevanemad teevad kirja, milles lubavad kodanik sellel ja sellel riiki see ja see ajavahemikul siis ja siis kaasa võtta lapse. isikukoodid ja aadressid kirja. luba saab tõestada lapsevanem notari juures ja ka omavalitsuse sekretär saab vanema allkirja tõestada. seega, saavad lapsevanemad vallavalitsuse sekretäri juures allkirjale tõestuse. Ise saatnud teiste lapsi ja saatnud oma last teistega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!