Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Teneesia
 
huviline 04. mai 2004, kl 13.33
Kas keegi on hiljuti käinud Tuneesias? Muljed?? Kuna islami usk,kas tõesti mini ja muud õhukesed-paljastavad riided tabu ka turistile.
 
beamazed 04. mai 2004, kl 14.10
samuti hunnik kysimusi kuna see reede on minek. pole varem isegi kordagi lennukiga sõitnud!:) kuna plaanis on ise omalkäel ringi liikuda, siis kuidas on kaartidega lood? kas need tuleks katsuda siit kaasa hankida või on kohapeal mõistlikum vaadata? hindadest sooviks ka mõningast ylevaadet. kuidas on hinnatase meiega võrreldes? millest tasuks hoiduda, mida peaks kindlasti teadma? riietuse kohta sooviks ise ka teada:)
 
huviline 04. mai 2004, kl 14.35
Lugesin Googlist inglise turismi foorumit ja kõige rohken nuriseti toidu üle. Muud erilist ei olnudki.
 
beamazed 04. mai 2004, kl 14.53
kuidas keelega on? sain aru, et prantsuse keel on levinuim kuid kas inglise keelega jääb väga hätta? tuleks vist mingi sõnastik või asi kaasa võtta ..
 
Minny 04. mai 2004, kl 15.10
Tuneesia on islamimaadest ehk kõige liberaalsem. Käisin seal sõbrannaga 90-te lõpus. Oli küll Soometst algav grupireis, nii et sai käidud koos Soome tädikestega päris mitmel ekskursioonil. Samas sisustasime vaba aega omal käel linna avastades, rannast jalutades ja õhtuti diskodes tantsimas. Süüa me ilmselt ikka saime, aga praegu ei meenu küll mingit erakordset elamust seoses sellega, ei positiivset ega ka negatiivset. Hotellis hommikusöögi ajal pakutav kohvi oli seal küll jubeda maitsega, seega pidime peale hommikusööki kohe mõnda linnakohvikusse suunduma ja korralikku kohvi või cappuccinot tellima. Riietuse osas ei peaks pabistama. Kuurortlinnades ja ka pealinnas käivad turistid vabalt shortsides ja lühikestes topides ja kohalikel ei tundu ka midagi selle vastu olevat. Iseenesest kahel üksikul naisterahval tasuks riides olla nii, et see vähem tähelepanu ärataks. Inimesed on üldiselt sõbralikud, kuigi araablaste pealetükkiv käitumine peaks kõigile teada olema. Tuneesia on igati külastamist väärt. Kui kunagi veel sinna satun, lähen kindlasti ka kõrbesafarile. Tookord olime lihtsalt niivõrd kallis hotellis, et ei saanud endale enam 2-3 päevast reisi lisamajutusega lubada.
 
bee 04. mai 2004, kl 15.41
Turistipiirkondades ei ole riietus vist probleemiks, käiakse shortsides-minides. Soojemad riided (pika varrukaga jakk, püksid) tasub praegu siiski ligi võtta, kuna õhtud on jahedad ja ka päeval ei ole tingimata alati päikeseline, mere ääres võib ka üsna kõva ja jahe tuul olla. Inglise keelega tuleb toime, ehkki prantsuse keelt osatakse rohkem. Hakkama saab hädapärast ka saksa ja isegi vene keelega - tundub, et slaavi turiste käib päris palju. Seda, kust sa pärit oled, uuritakse igal sammul, ja enamjaolt on see hakatuseks millegiga kauplemisele (teine fraas on, et oled päeva esimene klient ja saad seetõttu "very special price" osaliseks). Toit ei olnud tõesti ei väga paha ega väga hea, meil oli poolpansion - hommiku- ja õhtusöök rootsi lauas - sealt ikka midagi sobilikku leidis. Hotelli kohv on küll jube, kohvi tasub juua pigem kohalike kohvikutes-baarides, klus võib norm. hinnaga saada väga head espressot ja cappuccinot (0,75 - 1 dinaar). Hinnad on suht Eesti sarnased, ehk pisut kallimad. Kallis on alkohol, nt. hotelli baaris 0,5 õlu 4,8 dinaari; 1 pudel kohalikku veini 12,5 dinaari (sama vein poes maksab 4,5 dinaari), hästi kallis on ka kange naps. Kõhurohuks tasub endal pipraviin või Jägermeister kaasa võtta, sest kõhutõbe on sealt päris lihtne saada, ei saanudki aru millest. Juua võib ainult pudelivett ja seda on ka targem poest, mitte hotellist osta (poes 1,5 l vesi 0,7 dinaari, hotellis sama 2,5 dinaari). Hotellides on küll kõikjal sildid, et oma sööki-jooki ei tohi kaasa tuua (seda räägib ka giid), kuid üldiselt teevad seda enamus. Kohalikud veinid on muidu päris head (eriti rose veinid), alkoholipoode aga on väga vähe. Ringiliikumine on omal käel igati õige, esiteks tuleb oluliselt odavam ja teiseks pääseb karjaga koos käimisest. Näiteks poolepäevast või päevast merereisi pakutakse sadamas väga erinevate hindadega, tasub vaadata-uurida. Ka safarit jms. saab võtta hotellist mõne teise korraldaja käest (kui ei taha just tingimata eestikeelset giidi).
Kes vesipiipu tahab osta - olge hoolikad, et saate ikka õige, mitte nn. dekoratsiooni! Selle õnge lähevad paljud.
 
rahast 04. mai 2004, kl 18.17
Kas dinaare tasub Tuneesias vahetada või peaks kaasa ostma?
 
H. 05. mai 2004, kl 07.16
Ka uurin tasapisi, sest sügisel sõit. Dinaare ei tohi ei viia ega tagasi tuua. Tuleb vahetada seal. Aga mis oleks soodsam osta, dollarid või eurod. Kuskilt lugesin, et dollarid isegi praegu soodsamad.
 
beamazed 05. mai 2004, kl 11.20
reisikorraldaja soovitas meil just eurosid kaasa vahetada, nendega on ka muuseas piirmäär, yle 1000 euro ei tohtivat riiki sisse viia. vähemalt nii öeldi meile. eile pagasi pakkimise peale mõeldes tekkis kysimus, et huvitav kuidas käterättidega tehakse. saunalinad iseenesest on ju mahukad asjad kotis, samas räägiti, et hotelli asju ei või randa vedida. kuidas teie selle lahendanud olete? ikkagist oma saunalinad kaasa? pagasi pakkimine on ikka 1 tõeline peavalu.
 
bee 05. mai 2004, kl 13.20
Dinaare ei tohi jah ametlikult sisse viia, ja tagasi tulles võib lennujaamas tagasi vahetada kuni 100 dinaari, seda ametliku vahetuskviitungi alusel. Meil küll grupis oli mitmetel dinaare kaasas, Tallinnas Tavidis vahetatud. Eurol või dollaril pole oluliselt vahet, kumba seal vahetada. Kurss on kohapeal kõige parem pangas vahetades, aga ei erine oluliselt ka mujal. Lisaks on küllalt palju ka sularahaautomaate, kust vajadusel kaardiga võtta saab.
Saunalinadega on nii, et kirjade järgi ei tohi jah randa võtta, aga tegelikult paljud ikka võtavad. Meie võtsime ühe suure rätiku kaasa ja teise ostsime sealt - niikuinii oli plaanis Tuneesia kirjadega rätik kaasa suveniiriks tuua.
 
lilleke 10. mai 2004, kl 23.53
tuneesia dinaare ei tohe üle piiri viia ega tuua. Dinaare saab vahetada kohapeal lennujaamas, hotellis või pangas. Igal pool on enam vähem sama kurss. Vaada ainult et õigesti raha saate. Kohalikud kipuvad tünga tegema kus vähegi võimalik!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!