Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
LUND JA MALMÖ - kuidas minna?
 
tripp 17. mai 2004, kl 20.25
Palun öelge, mismoodi oleks kõige parem Lundi või Malmö-sse minna. Eesmärk on Lund, kuid Malmö-st saab rongiga edasi. Kas keegi on käinud sellises kohas?
Ise arvan, et lähen laevaga Stocholmi ja sealt bussiga Lundi või Malmösse.

Üks võimalus on muidugi ka Kopenhaagenisse lennata ja sealt rongiga Lundi, kuid lend on liiga kallis ma kardan..

Kui palju bussi- ja või rongipiletid maksavad umbes ja kust saaks linnakaarte?
Mul on ISIC kaart..

Aitäh.
 
Rootsist 17. mai 2004, kl 20.54
Mis kuupäeval sa soidad, ma voin hinnad järgi uurida? Yldiselt rongiga soovitan soita, läheb kiiremini ja rongid liiguvad ka tihedamini kui bussid. ISIC- kaardiga saab umbes 30% soodustust, aga hinnad on väga erinevad soltuvalt kuupäevast.
Kui vana sa oled? Alla 26-aastastele on veel oma hinnasoodustused, mis voivad olla soodsamad ISICu soodustustest.
 
cassandra 17. mai 2004, kl 21.19
Olen Lundis elanud :) Käisin viimati seal see talv. Praegu on lennupiletid suht odavad, kui saad 2000 krooni ringis piletid Kopenhaagenisse, siis tasub sealt kaudu minna. Sealt rongiga üle Öresundi on 99 Taani krooni. Kui aga tahad laevaga minna, siis on kõige odavam Stokholmist argipäevadel bussiga, sõidab 8 tundi ja alla 26-a on 270 SEK-i. Nädalavahetustel on vist 350 SEK-i ringis. Buss väljub aga vaid paar korda päevas. Rongid käivad tihedamini, kuid on kallimad. Hinnad muidugi varieeruvad ka rongidel olenevalt sellest kui varakult pileti ostad, millise rongiga ja mis kell sõidad.
 
tripp 17. mai 2004, kl 21.20
Lundis oleks vaja kohal olla 30.juulil (hea oleks enne õhtut). Kuulsin kuskilt, et rongid on väga kallid võrreldes bussiga. Aga samas tahaks et minek oleks kindel, st. ei taha seigelda ja kuskil bussijaamades närveerida.. Hea oleks kui saaksin piletid broneerida, kuid need saidid on rootsikeelsed enamasti ja seda keelt ma ei oska :-(
Suur aitäh sulle, kui viitsid mind aidata!
Olen 22-aastane.
 
Rootsist 17. mai 2004, kl 22.51
Hm... ma ka 22 :)
Ma vaatasin järgi. 30 juulil 11.20 Sthlm-Lund 161 Sekki ja 12.20 järgmine rong 211 sekki.Nii et jama jutt, et bussiga odavam tuleb. 11.20 rongile ei pruugi jouda... Need hinnad on moeldud noortele( kuni 26 aastat) ja mida varem broneerida, seda odavam tuleb, st need hinnad mis ma praegu andsin tulevad koige odavamad ja varsti hakkavad kallimaks minema.
Lehekyljel oli ka kirjas, et kui soovid kuskilt mujalt maalt broneerida, siis tuleb helistada voi kirjutada neile.
e-mail: info@swedenbooking.com
telefon: +46 498 20 33 80
Kirjutada, rääkida void inglise keeles.
Nad voivad sulle kallimat hinda pakkuda, sest erinevaid hindu on, aga sa ytle, et tahad JUST NU hinda ja oled 22 aastane, aga kui reisiplaanid on kindlad, siis pead lähemate nädalate jooksul tegutsema, sest hinnad lähevad tasapisi ylesse.
 
tripp 17. mai 2004, kl 23.31
Tänud sulle!
Veel broneerinud ei ole, kuid reis on tõepoolest kindel.
Siis oleks veel selline küsimus, et kuidas ma Stockholmis sinna rongijaama jõuan? Mis vahendiga ja kui kaua sinna minna tuleb sadamast? Ja kui palju see maksab? Ja kui tihti nt. buss vms käib? Ilmselt vist ei ole mõtet 11.20 rongi broneerida, sest laevalt mahatulek võib venida vms..
Veidi kõhe (a samas põnev ;)) on see et lähen täitsa üksi sinna.. ja seetõttu pisut kardan, sest ma orienteeriumises väga tugev ei ole just ja varem pole üksi välismaal käinud..
 
Rootsist 17. mai 2004, kl 23.55
See on nyyd koige lihtsam... see laeva pealt maha tulek...
Nii... tuled laeva pealt maha, siis umbes 50 meetrit terminalist on bussipeatus ( natukene vasakule) seal on mingi silt a la Cityterminal, yhes6naga sinna on sul vaja jouda. Kui laev jouab sadamasse, siis ära sa niiväga venita selle mahatulemisega, aga kiiret ka väga pole. Bussi peale on kirjutatud suurelt Interbuss, mingi enam-vähem valge buss vist nats sinist kah... Sadam voib busse täis olla, aga ära sa mone teise peale mine. Pilet maksab 20 sekki ja soidab otse ilma vahepeatuseta Cityterminali( sinna kust rong väljub).
Kui juhtub, et sellest peaksid maha jääma, siis oota rahulikult ja varsti tuleb uus buss (ikka seesama Interbuss). Sadamast Cityterminali soidab umbes 20 minutit voi nii...
Kui Cityterminalis kohal oled, siis mine jaama sisse ja liigu paremale kuni jouad yhte suurde ruumi, kus koik inimesed istuvad ja sebivad. Seal on tablood, kust vaatad mis rajalt sinu rong läheb... rada on SPÅR rootsi keeles, pileti peal seda tavaliselt kirjas pole vaid tuleb tabloolt vaadata.
noh tegin nyyd kyll puust ja punaseks selgeks :) Aga kui veel midagi vaja teada, siis kysi julgelt.

Kadri
 
tripp 18. mai 2004, kl 00.01
Tänud veelkord!

Eks ma hakkan siis broneerimisega lähiajal pihta.. kuid sa ütlesid et kui ühest bussist maha jään, siis ootan teist, seega pean ikka selle hilisema rongi broneerima..?
See reis seisab mul alles juuli lõpus ees..niiet aega on küllaga..selle aja jooksul loodan mõne rootsikeelse sõna ka selgeks õppida :)
Muide ega sul msn-i pole? (mulle võid meili peale saata) See pole muidugi oluline, niigi palju infot andsid :)
 
mari 18. mai 2004, kl 14.26
chekka odavate lennufirmade (nt skyways) üheotsa lende ka, stockholm-malmö, alla 26-aastastele kehtivad eriti soodsad hinnad.
 
eva 20. mai 2004, kl 13.05
käisin kah eelmisel talvel üksi lundis. Sain hakkama küll. Lennukiga kopenhaagenisse, sealt läheb kohe lennujaamast otse rong lundi, mis sõidab 50 min ja maksis siis üliõpilasele 80 taani krooni. Väga lihtsalt sai pärale.
 
Lin 20. mai 2004, kl 14.14
Kopenhaageni lennujaamast läheb rong otse malmösse. Sõit kestis alla tunni.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!