Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Tuneesia
 
H. 23. mai 2004, kl 10.52
Nüüd mitmed reisid Tuneesiasse olnud. Muljetage, kes käisid. Kas keegi oli ka loteriimajutusega? Milliseid ekskursioone ostsite?
 
janet 24. mai 2004, kl 01.44
Väga lahe reis oli. On huvitav maa, on küll moslemiriik, aga seaduse alusel naised võrdsed jne, seega kõike seal leidub. Sousse on kohe mere ääres, ilus on.

Kindlasti soovitan Sahara ekskursiooni, seal näeb väga palju ja rohkemgi veel, kaamelite sõit kõrbes, soolajärv, maa-all elavad inimesed jne.

Tunis, Kartaago ekskursioon kultuurihuvilistele ka väga huvitav.

Loteriimajutust ei olnud, aga hotellid on nats alati üks tärn maas, nii, et kui 4 tärni hotelli otsid, siis võta 5.

Ah jaa, meie 4 tärni hotellis oli selline toitlustamine, et paremat ei oska tahta, menüüs olid küll esindatud kõikvõimalikud toidud.

Soovitan!!
 
helekollane lõngakera 24. mai 2004, kl 09.45
to: janet
millise reisifirma kaudu Tuneesias käisid? Kuidas ilmaga lood olid? Kas o ikka soe või pigem selline "eesti suvi" seal präegu???
tahan ise jubdalt minna, kuid olen kuulnud palju neg. kommentaare

Ilusat päeva kõigile!
 
Shakran 25. mai 2004, kl 12.12
Käisime ka ära. Mulle väga meeldivat muljet ei jätnud, samas ei kahetse et käidud sai. Olime ka Sousse'is ja minu meelest on sealne ilu vaid see mis hotelli territooriumile jääb. Linna minnes pole seal suurt midagi vaadata, arhitektuuri kui sellist seal eriti ei ole. Inimesed (kaupmehed, müüjad) on kohutavalt pealetykkivad ja agressiivsed, räpasus on hingemattev. Ekskursioonidest käisime folklooriõhtul, mis ei jätnud sellist muljet, et see nüüd ehedat Tuneesiat kajastas. Pigem selline turistide jaoks kokku klopsitud kirju palagan. Sahara tundus niikaua ahvatlev, kui lugesin ekskursioonide tutvustusest, et 1200 km bussiga kahe päeva jooksul. Raha taheti saada 150 dinaari nägu kui ma nyyd õieti mäletan. Nii et päris kallis kah. Omal käel käisime Monastiris (Sousse'ist u 20 km), saime seal turul käia, Habib Bourgiba mauseleumi vaadata, linnast eemal berberi küla kylastada, kaamliga sõita ja El Jem'is, mis on u 70 km Sousse'ist. Seal on amphiteater vaatamisväärsus, aga ülejäänud linn šokeeris taaskord oma räpasusega. Ilm oli 7-14.05 reisil vahelduv, pilvine ja päikseline vaheldumisi, õhtuti oli päris tuuline. Suvi pidi neil algama juuniga, seega nyyd vast hakkab seal juba soojemaks minema. Meie mõistes siis lausa kuumaks vist, sest suve pidi keskmine temp 35-40 olema, Saharas kuni 50.
 
pipi 26. mai 2004, kl 23.01
Käisin küll nüüdseks juba paar aastat tagasi, aga jäin igati rahule. Moslemimaa kohta suhteliselt vabameelne. Ja inimesed tunduvalt toredamad ja sallivamad kui mõnes teises moslemiriigis. Isegi turul mitte üleliia pealetükkivad ja agressiivsed, tasub võtta rohkem vabamalt ja naljaga asja ja kõvasti tingida, päris lõbus. Aga üldiselt jäi turistina väga turvaline mulje riigist, turism neil ju ka üks riigi põhilisi sissetulekuallikaid. Olin Sousse'is neljatärni hotellis. Teenindus oli suurepärane, hotell tasemel, söögid rikkalikud ja head. Ise käisin kõigil pakutud ekskursioonidel. Kuigi Saharasse edasi-tagasi 1200 km, tasus sõitmist. Kartaago huvitav. Ja kui üldse sõita, siis igal juhul mõte võimalikult rohkem näha riigist ja aega sisustada. Rahvusõhtud küll kipuvad sarnased olema moslemimaades, nii et kui käinud ei ole, siis võib ju minna. Aga taksosõit odav, nii et Sousse'is olles saab näiteks omal käel Monastiris käia. Tasub käia El Kantoui jahisadamas. Ise olin Tuneesias aprilli lõpus ja sain päris korralikult päevitatud, kuigi mõned kohalikud käisid isegi sulejopedes :)) Aga õhtud olid siiski suht jahedad. Ja vette küll ei saanud. Aga juunis ilmselt oluliselt etem ilm ja prognoose saab ju netist uurida. Kusjuures ööelu oli ka täiesti olemas ja turvatud. Lihtsameelselt usaldav olla siiski ei soovita. Aga jah, minul toredad meenutused reisist. Räpasust küll võis märgata, aga see ei rikkunud reisi üldmuljet.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!