Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
jalgratas
 
Oh kipub matkale 03. juuni 2004, kl 14.03
Tere:)Küsikisn,et äkki on kellelgi kogemusi Eestis jalgrattaga reisimises.Nimelt kujutasin ette,et sõidaks Virumaalt rongiga Tallinna ja sealt edasi (rong ei käi nagu ma olen aru saanud) Haapsalusse.Bussiga siis järelikult.Kas bussiga on võimali velot transportida näiteks.Uurida ei oska ka kusagilt mujalt.
Ja veel...külastasin Edelaraudtee kodukat,mitte midagi ei saa sotti.Milleks neid ronge vaja on kui nad käivad nii nõmedatel kellaaegadel...aga see niisama vihas välja öldud:)No täx,kui keegi viitsib natuke oma kogemusi jagada.
 
pimeloom 03. juuni 2004, kl 15.41
rongiga saad kuni riisipereni tegelikult (elektriraudteega), see on peaaegu poolel teel tallinnast haapsallu.
 
Ulvi 03. juuni 2004, kl 16.17
Huvitav tundub olevat jalrattaga (jalgratta rajad metsades ja rannaäärtes olemas) Nõva- Sutlepa piirkond, kuidas ainult Riisiperest õnnestub sinna kanti välja vändata- tuleb uurida.
 
CaRita 03. juuni 2004, kl 18.00
Ah tahab Ohiga kaasa tulla!;)
 
justjah 03. juuni 2004, kl 20.49
Riisiperest jah paras sõtkuda Haapsallu. Aga miks mitte ka kohe põrutada bussiga(rattaid võtavad kyll pakikasse)Haapsallu, sealt Rohukylla, praamiga Vormsile, ja seal tubli tiir saarel...
Muidugi yhest päevast jääb väheks, nii et oleks hää kuskil ka telk yles lyya. Nael kummi!
 
niina 04. juuni 2004, kl 12.05
meie käisime hoopis hiiumaal.. Jätsime auto sadamasse ja ratastega praamiga üle. Tegime hiiumaale ringi peale natuke vähem kui 3 päevaga. Kaasas oli telk, magamsikotid, penod, ning samuti priimus ja pott. See tegigi asja eriti lahedaks, et ööbisime rannas (esimene öö Luidja rannas) ja tegime seal priimuse peal süüa:) Seal on kohe telkimisala selleks olemas. Ja õhtul vaatasime imelist päikeseloojangut.

Imeline:)
Hiiumaa plussiks on see, et saab ilusa ringi tervele saarele teha ja suurem osa teest on ju asfalt ning liiklus pole suur. Kui ikka suur rattakott pakikal on, siis metsateid pidi on päris raske liikuda.
 
Kats 06. juuni 2004, kl 15.11
Oeh, suu hakkab vett jooksma . Ise viis viimast suve rattamatkadel veetnud...
Virumaalt saab muidugi rongiga Tallinna ja edasi Riisiperre ka, kui soovi on. Ise olen väga mitmeid kordi rattaga Riisiperest Haapsallu uhanud, aga ausalt öeldes on see üks igavamaid maanteid mida tean. Pole me seltskonnast kellelegi meeldinud - lihtsalt ca 60 km mööda sirget teed, midagi huvitavat ka vahepeal ette ei tule.
Bussi peale võetakse rattaid küll, aga alla pakikasse. Ise pead suutma esiratta alt ära võtta. Mina olen sõitnud bussiga, viis ratast pakikas, nii et neid ikka mahub.
Nii Hiiumaa kui lihtsalt läänerannik on sõitmiseks väga head. Kui Tallinnast mööda mereäärt sõitma hakkad, läbi Laulasmaa, Nõva jne, siis saad imeilusa retke! Hiiumaa on muidugi ideaalne koht, rattaga jõuab igale poole.
Mina olen enamasti otsinud ööseks peavarju, lihtsaid turismitalusid jms on palju. Oleme ka võõraste inimeste juures peavarju saanud või mõnes külakoolis näiteks - magamiskott on ju kaasas ja ainult põrandapinda vaja. Telki on raske vedada ja vihmaga üldse tüütu temaga sekeldada. Ka priimust ei lähe enamasti tarvis - palju vahvam on kohalikust külapoest või söögikohast midagi söödavat osta. Nii et saab ka kergema rattakotiga hakkama.
Head teed! Loodetavasti saad toreda matka!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!