Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
abi rootsi reisiks
 
mari 11. juuni 2004, kl 18.17
Sooviks minna perega Rootsi reisima, reisivahendiks auto ja lapsed pardal – see tähendab Pipimaa külastust ja võib-olla ka Kolmardeni loomaaeda ja võib-olla lõbustusparki.... kui vaid teaks kui kaugel need Stockholmist asuvad. Kui nüüd kaardi järgi orienteeruda millise suurema linna lähedal asuvad Pipimaa, Kolmardeni safaripark, Lisebergi lõbustuspark? Kas on ehk veel mõni huvitav paik, kuhu võiks lastega minna? Kas keegi on käinud, teab ehk või oskab aidata kust leida vajalikku infot. Kui kaugel on too teine sadam Stockholmist, kuhu laevad saabuvad Paldiskist?
Oleme plaaninud ööbida Rootsis 3-4 ööd. Perega pidavat olema hästi mugav ööbida kämpingus, oskab keegi ehk soovitada mõnda või mis teed pidi broneerida jne oleksin väga tänulik abi eest :)
 
reisija 11. juuni 2004, kl 23.21
Käidud seal, koos lastega.
Internet abiks info leidmisel.

Mõned vihjed:

http://www.alv.se
http://www.kolmarden.com/
http://www.camping.se

Lühidalt -- Pipimaa asub Vimmerbys, Stockholmist ca 300 km.
Kolmarden jääb poolele teele, ca 150 km Stockholmist.
3 ööbimisega läheb kiireks.
Arvesta lastega rahulikult vähemalt 1 päev Stockholmist Kolmardenisse jõudmiseks, 1 (parem 2 ) päeva seal kohapeal, 1 päev Kolmarden - Vimmerby, 2 päeva Vimmerbys, 1 päev Stockholmi tagasisõiduks. Saab kiiremini kah kuid siis ei ole see minu arust enam puhkus vaid ralli... Meie läksime Paldiskist laupäeva õhtul ja jõudsime Tallinna tagasi nädala pärast esmaspäeva hommikul. Autoga vurasime läbi veidi üle 1000 km.
Ööbimiseks on sealkandis kämpinguid igal sammul. Kämpinguid broneerida pole mõtet, telgikoha leiad alati. Majakest enam selleks suveks ilmselt ei leia.
Meie tegime nii, et Pipimaa kämpingus maja broneerisime eelnevalt telefoni teel juba aprillis ära, ülejäänud ööd olime telgis (paar korda oleks küll maja tahtnud (kord sadas ja kord jäid lapsed autos enne magama) kuid vabu polnud...
Ja lastega mine Grännasse, kohalikud karamellkommid (polkagris) jätavad mõnusa mälestuse, linn ise kah.
See "teine sadam" on Kappelskär, asub Stockholmist ca 120 km põhja poole. Lastega on öine laev Paldiski ja Kappelskäri vahel hea variant, läheb hilja välja ja jõuab suht vara kohale -- ei pea mudilastele laeval miskit tegevust välja mõtlema, õhtul peale väljasõitu kohe tuttu, hommikul üles, kõht täis ja oledki Rootsis. Sel aastal käib ta aga vastupidi, st. päeval Paldiski -- Kappelskär ja öösel tagasi.
Surfa veidi internetis, ka eestikeelseid reisikirjldusi on lademes.
 
Mari 12. juuni 2004, kl 00.13
Suurimad tänud!
 
Linnuke 12. juuni 2004, kl 11.05
Liseberg on Göteborgis, Stockholmist 468 km... kaugel :) Aga koht ise megalahe, samas - kui ülerahvastatud, siis ootad järjekordades ennast halliks, parem minna augustis, kui rootsi lapsed juba kooli läinud. Göteborgis (Lisebergi lähedal) oli veel meremuuseum, see oli ka lahe :)
 
terje 14. juuni 2004, kl 03.28
Stockholmis ju ka lõbustuspark, Gröna Lund, päris linna sees.
Ja selle kõrval veel Aqvarium, haide ja vihmametsaga, lastele ehk huvitav.
 
anna 15. juuni 2004, kl 09.00
kui kaarti vaatad, siis seal kahe järve vahel asub Skara Sommerland. Õues olev vee- ja lõbustuspark. Soovitan minna väga sooja ilmaga. Temperatuur basseinides 20-22 kraadi olenemata ilmast. Lõbustuspark eelkõige umbes kuni 8 aastastele. Aga suuremad saavad veesuuskadega sõita ja õige (bensuga töötava) kardiga sõita. need lõbud on kõik päevapileti hinna sees.

http://www.sommarland.se/

Minu arust on pipimaal ühest täispäevast küll. kui lapsed just rootsi keelt ei mõista. Kõik etendused ju just rootsi keeles.
kindlasti võiks olla kursis Emili ja vendade Lõvisüdamete lugudega, siis saab ka nendele etendustele paremini pihta.

Vimmerbist Skarasse sõites jääb tee peale väliseestlaste skaudilaager. ise avastasime selle üllatuslikult (nägime tee peal silti METSAKODU). kuna parasjagu laagrit ei olnud, küll oli aga kohal tore valvurionu (eestlane), saime seal ka ööbida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!