Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
egiptus-kas vaktsineerida?
 
helen 17. november 2005, kl 22.00
Mul tekkis küsimus,kas kõik kes te olete egiptuses käinud olete vaktsineeritud A hepatiidi vastu? On keegi mitte vaktsineerinud? Kas sel juhul haigestusite? Ei suuda otsustada kas vaktsineerida või mitte! Arst ütleb-otsusta ise.
 
vaktsiina 17. november 2005, kl 22.52
mina lasin ennast vaktsineerida a-hepatiidi vastu eelmisel aastal kui egiptimaal käisin. samas see on muidugi su enda otsustada, aga kindluse mõttes on parem kui selle väikse asja korda ajad. näiteks ma tahaks veel mitmeid aastaid veredoonor olla ja hepatiidi põdejad seda olla ei saa. vot.
 
naine 18. november 2005, kl 11.59
mina käisisn kevadel,ei vaktsineerinud ja minu 2 reisikaaslast ka mitte,ei jäänud keegi meist haigeks.
 
Exc 18. november 2005, kl 12.34
4 korda varem käinud ja vaksineerisin alles sel sügisel (Aasiasse lähen). Midagi pole juhtunud. pole eriti mõtet. nagunii kraanivett ei joo ja poes vaatad, et pudel poleks lahti keeratud (nad vahest teevad nii, et panevad kraanivee asemele) ja sööki ka normaalsetest kohtadest ostad, siis on ok
 
sass 18. november 2005, kl 16.44
olen seal 2 korda 2 nädalat olnud ja ei vaktsineerinud end ja täitsa terve lihtsalt ära joo kraani vett ja pese puuvilju
 
ei 18. november 2005, kl 17.07
Ma ei kuulnud, et keegi meie grupist oleks vaktsineerinud, hotell oli puhas, söögid värsked, kõhuhädasid ka ei olnud, mida siin foorumites pidevalt räägitakse.
 
... 18. november 2005, kl 23.07
vaktsineerisin, sellegi poolest onnestus saada pooleks aastaks kõhutõbi mille kohta arstid midagi tarka öelda ei osanud, ükski proov mis võeti ei näidanud midagi, sellegi poolest pea pool aastat oli kõhukrampides iga kord kui sõin või jõin midagi..
 
naine 35 23. november 2005, kl 14.21
Vaktsineerida on mõtet A ja B hepatiidi vastu igal juhul, see tasuline niikuinii ja siis on rahaliselt mõtekam teha juba kompleksvaktsiin. Kolm süsti mõnekuiste vaheaegadega. ja siis eluaegne immuunsus. Seega vahetult enne reisi ei saagi süstile minna, peab enne mõtlema sellise asja peale. Ka meie naabruses on sellist kaitset vaja nt. Venemaal. Ka meil on teoreetiline oht saada hepatiit B. Surmav haigus ja nakkab ka sugulisel teel. Ja muidugi ei saa väita, et see vaktsineerimine hoiab ära KÕIK ebameeldivused. Tahaks tähelepanu juhtida ka sellele, et ka hambaid tuleks pesta sihtriigis PUDELIVEEGA, mitte kraaniveega. Baaris või restoranis keelduda või mitte tellida JÄÄD joogi sisse, sest jää tehakse ju ka kraaniveest. Eks need lihtlabased kõhuhädad olegi need kõige tavapärasemad reisihaigused.
did_191490 02. november 2018, kl 19.49
5 korda käinud ja pole vaktsineerinud, ju siis vedanud on, lähen jälle ja ei vaktsineeri.
 
To... 14. veebruar 2019, kl 02.36
Kui peale sööki/jooki kõhuhädad väljendusid, siis ilmselt oli tegu ikkagi mingi haavandi vm seisundiga söögitorus, maos. Hepatiit on maksahaigus.. seega tolle vaktsiiniga üldse mitte seotud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!