Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Kuidas minna New Yorki?
 
Kati 11. november 2008, kl 08.58
Mul väga vilets inglise keele oskus. Küsin. Kuidas saaks minna NY-i kõige valutumalt? Kas on üldse vähese keeleoskusega võimalik selline reis ette võtta. Seal NY-s tuleks juba keegi vastu, aga just sinnani jõudmine.... Mis marsruuti pidi sõita jne jne. Kas kellelgi oleks kannatust üksikasjalikult seletada, kuidas täpselt peaks toimima alates uue passi saamisest kuni lennukist väljatulekuni selgitama. Tänan juba suuresti ette.Aitüma veelkord!!!!
 
a 11. november 2008, kl 09.27
kõigepealt vali omale aeg ja teekond välja, mõtle kust kaudu tahad minna (otselendu sinna ei lähe). kul valdad mõnda muud keelt (nt soome, saksa), võid sõita läbi nende riikide. kõige odavam oleks ilmselt minna läbi praha, aga sinu puhul vist pole raha probleemiks. kui kardada vahemaandumise lennujaamas ära eksida, võiksid ka vastavalt lennujaama suurusele varuda aega järgmise lennu jaoks.
ma loodan, et passi suudad ikka iseseisvalt teha ja tallinna lennujaama suudad ka üles leida. minu teada pole veel viisavabadus jõustunud ja kontrollankeeti ei saa veel täita (kontorllimaks, kas sind üldse usa pinnale lastakse).
elementaarsemad reisiga seotud inglisekeelsed väljendid peaksid ikka omale selgeks tegema, et aru saada, kust väravast lend väljub ja kust pagas kätte saada. sellist asja pole, et kogu aeg käivad ühe konkreetse liini puhul kõik asjad ühtemoodi. orienteeruda tuleb suurtel tabloodel antava info järgi.
 
J. 11. november 2008, kl 15.10
lennujaamas jälgi lihtsalt värava numbrite silte ja need lennukis täidetavad vormid on netis saadaval, saad ette läbi mõelda, kuidas täita tuleb. raskem on vist kohapeal immigratsiooniametnikuga suhelda - tema ju otsustab, kas sind üldse maale lasta.
 
a 12. november 2008, kl 03.04
Ma mõtlesin endale osta Hobby Halli poest (vaatasin kataloogist) elektroonilise tõlgi, mis maksab vist 1700 krooni ringis, aga seal peab vist eraldi eesti keelset varianti küsima. Et toksid eesti keeles lause sisse ja see tõlgib sulle siis selle jutu vastavasse keelde, millise valid, sest kui ikka üldse keelt ei oska, siis ma küll ei tea, mis sust saab!?
 
Kati ( muideks vanavanem) 12. november 2008, kl 06.46
Panin otsingusse NY. Seal lennupiletid . Edasi -tagasi pilet midagi 7200 eeki. Kas sain õigesti aru.Ja veel. Kas siit, netist, saab osta pileti otse NY-i. Paistis, et nagu saaks. Et kõigepealt läheb lennuk Helsingisse ja siis sealtsamast lennujaamast teise lennukiga edasi NY-i. Kas ma sain õigesti aru. Aidake hädalist. Ja veel. Kas NY-is on üks lennuväli JFK või maandub lennuk ka kusagile mujale. Aitüma aitajaile.
 
miranda 12. november 2008, kl 12.12
On veel Newarki lennuväli, mis aadressi järgi asub New Jerseys, kuid sisuliselt New Yorki äärelinn, SAS lendab sinna, teised JFKle, ise olen lennanud peale SASi ka Air France, Czech Airlinesi ja Finnairiga, soovitaks Finnairiga, väga lihtne leida väravat, kust NY läheb, Vantaa on väike lennujaam, lennukid ja teenindus/toit normaalne. Läbi Praha pole ka viga. Kõige vastikum oli Pariisis DeGaulle lennujaam - lennuk Tallinnast saabub kuhugi lennujaama serva, jaam ise tohutu suur, lennujaama bussiga tuleb sõita 5 terminali, kust NY väljub, lennujaama ametnikud väga ebasõbralikud, kui infot küsid, tohutu segadus ja räpasus. Kuigi lennuk jälle kõige rohkem tasemel - toit ja teenindus, tookord oli ka turistiklassis igaühel väike monitor, kust said vaadata, mida tahad, nüüd vist enam pole ja ma ei tea, kas Estonian Air üldse teeb enam koostööd Air Francega.
 
* 12. november 2008, kl 14.13
KLM läbi Amsterdami lendab nii JFKsse kui Newarki. Schiphol on suur, aga hästi sildistatud ja lihtsa loogilise ülesehitusega lennujaam.
 
häbilugu 12. november 2008, kl 23.06
Asi, millest mina aru ei saa, on kuidas saab tänapäeval keegi üldse olla nii umbne, et elementaarselgi tasemel inglise keelt ei mõika. Keeltekoole on terve Eesti täis. Mine õpi ometi. See, et tädi Maali metsast inglise keelt ei oska ja ei hakkagi oskama, on mõistetav, sest vaevalt ta kuskile reisima minna tahabki. Aga elujõuline ja mitte veel pensionile lähnev inimene peaks küll ennast harima.
 
miranda 13. november 2008, kl 07.06
Mis see kellegi asi peaks olema, kas mõni inimene oskab või ei oska keelt, peaks vist jälle ütlema, et tüüpiline eestlaslik lähenemine - kusagil maailmas ei kohta nii vähest tolerantsi.
Soovitaks mõnest turismivestmikust võimalikud olulised laused selgeks õppida, kui pole häälduses kindel ja ei julge rääkida, näita raamatust, inimesed mujal maailmas on üldjuhul väga abivalmis. Natuke oskad, nagu ütled, küll hakkama saad, vast oled liialt enesekriitiline. Mina olin kord olukorras, kus seisin
JFKl terminali ees ja pidin jõudma ühte linna Pennsylvanias, kus enne polnud käinud ja mul polnud aimugi, millise ja kus kohast väljuva bussiga ma sinna saan, lennujaamas keegi ei osanud nõu anda, nad seal kõik teavad ainult oma väikest töölõiku. Juhtus nii, et ei tundnud ära inimest, kes vastu tuli - ta oli vahepeal umbes 30 kilo maha võtnud ja istus ning luges lennujaamas mind oodates kusagil pingil, kõndisin temast lihtsalt mööda. Aga kohale jõudsin, vedas! - pika sebimise peale juhtusin lihtsalt õigel ajal õigesse kohta seisma.
 
suur unistaja 14. november 2008, kl 03.17
Kati - saad küll jah ka netist pileti osta. Kui abi vajad, kirjuta mulle meilile ja saame hakkama. Pole vaja tähele panna keeleoskajate tänitusi - see pole seni veel kellelegi midagi õpetanud. :)
 
Caridee 15. november 2008, kl 13.24
http://www.apollo.ee/product.php/0868060
 
anka 16. november 2008, kl 21.49
tead sa saad vene keelega ka hakkama!Kaisin jaapanis ja sain kate ja jalgadega ka hakkama!
Toivo Tungal 14. detsember 2017, kl 04.31
kõiknormaalsed inimesed jooksevad koju sest kim jong unil on päevad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!