Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
Autoga laevas
 
kana 15. mai 2009, kl 17.50
Mure ilmselt kogenumatele tobe, kuid asi selles, et pole kunagi varem autoga praamil käinud ja nüüd vaja Helsinkisse sõita. Kas keegi oleks nii kena ja kirjutaks täpselt, kuidas sadamas ja laevas käituma peab? Kuhu sõita, kui piletikassast läbi käidud, kas sadamatöötajad juhendavad või peab ise nuputama, kuidas laevale peale ja maha sõitmine käib, kui suur on tõenäosus, et autoga pealesõidurambist mööda põrutan jne :D
 
ka kana 15. mai 2009, kl 18.23
Sadamas on kõik väga lihtsaks tehtud ja eksimisvõimalust küll pole. Muidugi võid üle küsida piletikassast, et kuspool laev on jms. Sadamatöötajad juhendavad igal sammul, ka siis kui hätta jääd. Pealesõidurambist pole võimalik mööda sõita.
Aga uudishimust küsin, et kui juba laevale minekut pabistad, kuidas siis Helsingis kavatsed hakkama saada?
 
kana 15. mai 2009, kl 20.06
Mõtled, et kuidas Helsinkis sõitmisega hakkama loodan saada? Kui aus olla, pole seda nagu kartagi osanud. Autoga saan hakkama, sõita meeldib, märgid on Soomes sarnased ja liiklus suhteliselt rahulik ja viisakas. Ei tohiks väga hullu olla. Lihtsalt autoga laevas viibimine on väga uus kogemus, ei tea, mida oodata ja see teeb murelikuks, niisama sõitmine on igal pool ühte moodi - tuleb olla tähelepanelik ja viisakas, küll siis ellu jääd.
 
kana 15. mai 2009, kl 20.06
Sry, unustasin eelmisele postitusele lisada, et aitäh vastuse eest! See rahustas veidi. Ma juba olen kord selline, kes uusi ja võõraid olukordi veidi kardab ja liiga palju ette pabistab, kui olukorras juba niiöelda sees olen, on pabin unustatud. Aga eneserahustuseks tahaks ennast enne moraalselt ette valmistada.
 
ka kana 15. mai 2009, kl 20.16
Võta heaks. Mul just vastupidi, laevas ei karda midagi aga linnas kardan sõita(dopograafiaga on suured probleemid).
 
väinamöinen 15. mai 2009, kl 23.44
to ka kana
Just kuulsin telekast reklaami,et Elionis on tom-tom soodsalt müügil. Seda ma soovitan küll soojalt,siis pole sul enam ilmaski ekslemise-muret,ta juhatab sind ilmeksimatult igale poole kohale,ei vihasta,ei tänita ja korrigeerib marsruuti,kui sa valesti sõidad.
 
ka kana 16. mai 2009, kl 09.38
Tänan soovitamast. Olengi seda kasutanud, kui kuskile kaugemale minek. On tõesti väga hea abimees.
 
gpsidest 16. mai 2009, kl 16.40
tegelikult iga eestis müüdav gps-seade alati väljamaal ei pruugugi asukohta näidata.
endal kogemus eelmisest suvest: mees nagunii testis neid seadmeid parajasti oma töö asjus ja võttis siis paar-kolm erinevat soome ühepäevasele reisile kaasa.

üks ei näidanud üldse eesti piiridest kaugemale kaart. ja keset merd kadus samuti ühel vahepeal pilt eest.
 
ka kana 17. mai 2009, kl 13.30
Kui laeva lähen, siis lülitan gps-i ikka välja. Soomes sisse lülitades läheb automaatselt õige riigi kaartile(muidugi, kui see kaart on sees). Ma ei kujuta ette, mida peaks gps keset merd näitama...
 
just just 17. mai 2009, kl 19.48
just nii ongi nagu eelmine kirjutas.
gps-is pole asi, vaid kaartides mis seal sisestatud on või ei ole.
kui pole vastava maa kaart sees siis ka ei näita midagi.
pole vast vaja end ja enda meest nii rumalana näidata :D :P
 
Närveldav reisusell 05. detsember 2017, kl 07.53
Tere

Kas keegi oskab kommenteerida, kuidas peab käituma juhul, kui autoga reisides väljastati juba Tallinnas tagasisõidu pardakaardid - kuhu peab Länsiterminaalis (nii T1 kui T2) liikuma (tavaliselt annab ju kioskist läbi sõites teenindaja pardakaardi aga mul on need juba tagasisõiduks olemas). Tänan:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!