Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kodu, kallis kodu
korteri hindamine
 
pettunud klient 14. jaanuar 2005, kl 14.06
Järjekordselt olen veendunud sellest, maaklerid ja kinnisvarafirmad on ülimalt ebameeldivad tegelased. Hoiatan kõiki ostjad, kes soetavad uue korteri laenu abil. Kui ostetakse alguses korter karbi kujul, siis tahetakse hindamisakti, aga korteri valmis saamisel tahetakse uuesti kinnitust, et valmis korter maksab aktis näidatud tulevikuväärtuse. Nüüd see kinnitus maksab kinnisvarafirma arvates min. pool juba makstud akti hinnast. Utoopiline. Mul ei ole vaja, et nad käiksid seal uuest, teeksid pildid, mõtleksid mitu tundi, kas tõesti see korter maksab nii palju. Mul on lihtsalt vaja ühte paberit,mis kinnitaks, et nende esialgne arvamus peab paika. Seda enam, et akti eest on makstud juba päris suur summa ehk 1800.- Tundub, et kui sa ostad uue korteri, siis võib sind koorida. Soovitan kõigil, kes soovivad hindamisakti, siis Uus Maa käest seda mitte küsida, sest hinna ja teenuse suhe ei ole mitte kuidagi paigas. Mina luban, et Uus Maa-st hoian tulevikus ka eemale. põhimõtte pärast.
 
Liina 15. jaanuar 2005, kl 11.44
natuke suur summa tundub see tõesti...
samas soovitan teinekord ettnägelikum olla ja hindajaga kokku leppida sobiv skeem, et nt kokku maksame 2000 krooni, mõlemal korral nt 1000 krooni....enamasti hindajad ikkagi lasevad hinnast korralikult alla, kui on näha, et klient tuleb siis ka hiljem tagasi...
fakt on see et kordushindamine tuleb teha, pank lihtsalt nõuab seda ja siukest kinnitavat paberit tunnustatud kinnisvarabürood lihtsalt endale lubada ei saa, tuleb ikkagi kohale minna, pildid teha ja seejärel kontoris korralikult tööd teha, turuuuringud jne...
 
vaidlen vastu 17. jaanuar 2005, kl 09.17
Fakt on see, et pank (minul nt. Hansapank) mingit kordushindamisakti ei vajanud. Tellisin kahe korteri hindamise aktid Arco Vara-st ja maksin 2000 krooni - üks korter 1000. (Ja teadmiseks, mida kallimaks korter hinnatakse, seda suuremat pangaleenu võtta saad!!! Kui korter hinnatakse 600000 peale, siis saad laenu sellest 70% ehk 420000). Ja laenu ajasin algusest peale panga laenuhalduriga (juhtus olema väga tore inimene) ning korteri ostsin otse omanikult ning ajasin kõik asjad ise ilma maakleri vahenduseta. Sain pangast niipalju infot, et polnud mingit vajadust maaklerile tuhandeid maksta. Nii et hakake asju ajama õigest otsast, siis ei pea nii palju maksma.
 
oo 26. jaanuar 2005, kl 20.04
Tahan juhtida tähelepanu et kliendid on igavesed ebameeldivad tegelased. Käivad, vahivad, tingivad ja vinguvad. Endal pole raha ollagi!
Kulla inimene, ära lahmi üldistavalt!
Hindaja teeb sisuliselt uue hindamisakti st. peale asukoha ja m² tuleb ülejäänu kõik ära muuta et põhjendada miks korteri hind tõusis. Võta aktid ette ja võrdle neid oma vahel. Kui palju on seda teksti mis sõnasõnaliselt eelnenuga kattub. Või mille eest hindamisakti puhul üldse raha küsitakse sinu arust?
Maja arendajale maksid raha ära ja nüüd virised poole hindamisakti hinna pärast. Õnn, et ei tea mis raha müüjal-arendajal kasumina sinu arvelt tasku läks!
 
s 26. jaanuar 2005, kl 23.07
akt on kallis tõesti. kallis sellepärast, et pangad on kindla ringi paika pannud, keda nad aksepteerivad. Kõige hullem on see, et hindajad ei ole professionaalsed. hindaja käivad koha ja siis võtavad city24 või kv lahti ja vaatavad millised võiksid hinnad olla... kusjuures ka liiga kergesti mõjutatavad. täiesti ebapädevad. sorry üldistamast, see käis ainult ühe hindaja kohta.
 
Liina 27. jaanuar 2005, kl 21.10
hindajad leiavad turuväärtust ikka reaalselt toimunud tehingute põhjal mitte kv või city24-st vaadates, et millega pakutakse....
 
maa 02. veebruar 2005, kl 11.44
Laenu saamiseks oli vaja korteri ja maa hindamine. Maast oli pandud üks päris ilus looduspilt. Mitte aga minu krundist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!