Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kodu, kallis kodu
ebaõiglased korterimaksud?
 
ehmunud 15. jaanuar 2005, kl 16.36
Elan tillukeses ühiselamutüüpi korteris (32-36m2, ei mäleta täpselt)...
Eelmine elanik ei elanud siin kogu aeg sees, nii et ta lasi keskkütteradiaatorid eemaldada ja küttis elektriga. Ka boiler on elektri peal, nii et kuus läheb u 700.-, kuid see pole probleem.

Probleem on selles, et nende keskküttetorude tõttu (2 tk, 1 kummaski toas), mis ühendavad kolmandat ja viiendat korrust ja meie korterist läbi jooksevad, peame maksma üle 100 krooni kuus. On see normaalne? Kust saaksin teada, kui palju neil on õigus küsida? Usun, et see on ebamõislik hind, kuna maja on halb ja mõned ei maksa. Kirjutatakse neile arvele juurde, kes maksavad... (majahoidja moka otsast ka tunnistas seda).

Üldelekter, e koridori elekter samuti 100 krooni.
Veekadu 60-100 krooni...

See on ju hull, või pole?

Kelle poole ma pean selliste küsimustega üldse pöörduma?
Tean, et mõned inimesed keelduvad üldelektrit ja veekadu maksmast ja kirjutavad selgituse lahtrisse, et põhjendamatult suur summa, kuid see ei lahenda probleemi.

Kas keegi teab, mida teha?
 
Liina 16. jaanuar 2005, kl 15.37
natuke tean sellest alast...

esiteks...kui teil on küte välja lülitatud ja oma elektriradikad asemele pandud, pole teilt õigus nõuda mittemingisuguseid küttesüsteemi hooldustasusid ega midagi taolist.... selle koha pealt peab ise tubli olema ja kuskile kisa tõstma minema, muidu jäätegi maksma... kuhu minna? sinna...kes teile neid arveid esitab, kui see on Tallinna Küte siis sinna, arvan et tegu on ikkagi teile majahalduri või ühistuga...seega alustada tasuks sealt..
aga loomulikult tuleb tasuda selle kütte eest, mis kulub koridori kütmiseks..

üldelekter ja veekadu on tõesti natuke suured, siin võib tekkida kahtlus et keegi teie majast kasutab üldvett-elektrit... selle kahtlusega võiks jälle minna oma majahalduri juurde, see on tema kohus, et need kulud normi saada....
suurtes majades on normaalne kuskil kuni 25 krooni üldvett ja kuni 25 üldelektrit.... (meil nt on need arvud isegi alla 10 eegu)...

muidugi.. üldvee kasutamise alla käivad ka igasugused avariid ja remondid soojasõlmes-torudes....aga sel juhul on majahaldur nendest teadlik ja peaks selle kohe esimesena vabanduseks tooma.... kui aga tuleb kogelev vastus, siis ilmselt neil pole ka aimu kus ja kuhu see läind on ja ilmselt pole lihtsalt viitsitud selle probleemiga tegeleda...

seega minu soovitus siit... olge ise tublid, saatke kirju, käige majahalduri juures, ....ühesõnaga käige senikaua pinda kuni probleem laheneb... võibolla temal polegi siiani veel aimu, et mingi probleem üldse on?
 
Anna Minna 17. jaanuar 2005, kl 11.27
Võid ju korteriühistute liidust ka küsida! nr 6275740!!
natuke palju jah!! Edu!!
 
nojah 21. jaanuar 2005, kl 19.29
meil on üldelektrikulu 6 krooni...
mine tee kuskil kurja nägu, pealegi see mis sa torude eest niisama maksid, et peaksid nõudma tasaarveldust. mul oli antenniga samamoodi, maksin aastaid üldantenni eest (oli seal katusel) tegelt tuli telepilt aga kaablist, päris vinge arveldus tuli üle aasta ei pidanud tv eest maksma:)
 
iks 22. jaanuar 2005, kl 18.55
on teil mingi ühistu ka? igal juhul peab olema kuskil kirjas mitu protsenti pead sina maksma keskkütte eest.teen ühistu raamatupidamist ja meie majas ei ole kahel korteril keskkütet,nemad maksavad antud korteri keskkütte summast 10%.
toon näite: kogu maja soojaarve 14 183,10 jagatakse ära maja üld pinnaga 894,8m2,see teeb 15,850587 ühe ruutmeetri kohta.Ühe ruutmeetri hind korrutatakse korteri ruutmeetritega(42,8*15,850587=678,40 sellest 10%= 67,85 selle maksab korteri omanik).Ülejäänud summa610,55 läheb maja korterite vahel jagamisele,millest tuleb teistele korteritele peaaegu iga kuu 100 eek otsa.Tegelikult maksavad teised korterid kütte kinni mis ei ole ka päris õiglane,sest oma korteri eest maksavad nad nii kui nii. Kõige õigem oleks sul küte sisse tagasi panna (juhul kui köetakse ikka normaalselt,et ei pea külmetama ja maksma mitte millegi eest).Arve peal peab ju sul ka olema mille eest kui palju sa maksma pead ja alati on sul õigu küsida raamatupidaja käest kui ei saa millestki aru.
 
aga 26. jaanuar 2005, kl 19.55
.. mina küsiks kas luba ühistult keskküttelt lahkumiseks on olemas. Mis alustel see lepe sõlmiti-kuidas on seal fikseeritud läbivate püstakute eest tasumine ja kui üldkoridoris on ka radikad taga, siis kes nende soojendamise kinni peaks maksma?
 
tõsi. 29. jaanuar 2005, kl 20.48
Siin ei aita muu kui tarbijakaitse.
 
soe 30. jaanuar 2005, kl 19.19
Muideks, korterit läbivad torud ju kuumad ja annavad ikkagi soojust, olgugi et radikaid pole.Minu toas 2 toru,mis alumist korrust ülemisega ühendavad, kuumad iga päev.Need ju ei saa külmad ollagi !!!!! kütteperioodil.
 
issand 02. veebruar 2005, kl 11.41
üldelektit maksan Õismäe tornis iga kuu 65-95 krooni.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!