Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kodu, kallis kodu
Kodu enne ja pärast
 
Tuuli 30. jaanuar 2005, kl 15.44
Minul selline küsimus,et kui taotlen pangast lisaks ostetava kinnisvara väärtusele ka veel romondi või sisustuse jaoks lisalaenu, kas siis peab kinnisvara kaks korda hindama??Kas pank tahab kinnitust, et sa oled selle raha ka reaalselt ostetud kinnisvarasse investeerinud?
 
mina 30. jaanuar 2005, kl 19.39
sama mure. tahaks ka teada. vastake palun, kes teab!
 
mai 30. jaanuar 2005, kl 23.04
Ei pea. sa pead esitama umbkaudse kalkulatsiioni. ja ei pruugi kogu raha kätte saada, mis remondiks reaalselt kuluks. aga kui sissetulekud ja tagatised võimaldavad, siis ikka antakse. aga küsi oma laenuhalduri käest täpselt järele, mis ta prognoosib, et kui palju on võimalik laenu saada.
 
juuli 01. veebruar 2005, kl 10.37
olen eelmise kirjutajaga nõus, kõigepealt ikka oma laenuhalduri juurde. Mul oli Hansapangas nii hea laenuhaldur, et ostsin korteri otse omanikult ning ajasin ise kõik asjad ilma vahendajateta. Hoidsin kokku mõttetud lisakulud, mis oleksid läinud maaklerite taskusse.
 
laenaja 02. veebruar 2005, kl 08.15
hindama pead üks kord. Kui eluase ostetud, võtad remondi ja sisutuse jaoks laenu juurde. Oluline on see, et tee panga kasuks hüpoteek kohe suure varuga. Hoiad hiljem aega ja notaritasusid-riigilõive ära, mis on ka suured summad. Ise ei teadnud alguses seda teha varuga ja hiljem laenule lisa võttes tuli jälle joosta ja raha maksta selle pärast. Laenusumma suurusel jälgitakse sinu tagasimakse võimet ning pangale garantiiks on hüpoteek sinu kinnisvara peale. Laenu saab kokkuvõttes vist 2/3 suuruses hüpoteegi summast (ma täselt ei tea neid tingimusi), saab ka lisatagatisi teiste kinnisvarade näol anda(maakodu, vanemate kodu jne.), mis ka võimaldavad suuremat laenusummat. Aga ikkagi aruta oma laenuhalduriga, igas pangas omad reeglid.
 
koduehitaja 03. veebruar 2005, kl 12.39
Sampos oli mul ka kena , tubli laenuhaldur. Soovitas ka kohe hüpoteek nii suur seada kui võimalik. Hinnata tuli kord. Oligi hiljem veel lisalaenu vaja. Siis oli juba hüpoteeki piisavalt. ainult paar fotot oli vaja, et ikka raha õige asja jaoks läinud. Sain kohe lisalaenu kätte.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!