Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lolliklubi
Liberastid.
 
Ellie 10. oktoober 2014, kl 14.51
Olen kohanud Delfit lugedes tihti sõna "liberast". Tahaks teada, kas keegi teab selle sõna tähendust? Liberast tundub olevat halvustav nimetus, kuna mõned kommentaatorid paistavad seepeale ärrituvat. Väljendit kasutatakse eeskätt poliitteemades, kontekst on nt "seal võivad võimule tulla liberastid", "peamine, et liberastid võimule ei tuleks", "karta on, et valitakse jälle liberastid tagasi" vms, kasutavad seda sõna eeskõtt rahvuslikud, pigem EL-i ja NATO vastased kommentaatorid, eriti üks John Baumi nimeline sarikommentaator. Sorry, kui loll küsimus, aga ma tõesti ei tea, mis see tähendab (äkki seepärast, et olen blondiin :D :D ), tahaks tõesti teada, kes nad on, mingi n.ö vähemus või?
 
Dame 10. oktoober 2014, kl 15.17
Oled sa tõesti nii loll või mängid?
lollipopu 10. oktoober 2014, kl 15.18
mis sellel liberasti nimetusel siis äda on?
ei saa võrduma panna sõnaga - pederast.
nii et ........... ära üle mõtle!
 
Pupu 10. oktoober 2014, kl 15.57
Mina arvan, et tuleks kividega loopida.
 
hakkaks ka piidriks,et moodne olla 10. oktoober 2014, kl 16.52
p||der olla on uhke ja hää.kuidas tundub?
 
no 10. oktoober 2014, kl 19.43
Tahtnuks ka teada aga keegi ei tea ,ainult mula .
alissandra 10. oktoober 2014, kl 20.59
Miks ta liberast on mina ei tea, ehk oli nii libe sell, et liberastiks kutsuma hakati. Ma ise ei mäleta mitte seda tegelaskuju.

http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Rast
 
Mulle tundub 19. oktoober 2014, kl 12.59
Et liberast on tuletatud liberaalist ja PDrastist.
Tänapäeva 'liberaalid' pole aga üldsegi liberaalid vaid täitsa totalitaarid, sellest ka siis see uus nimetus. Olen ka kohanud sõna tolerast, mida kasutatakse samasuguste ebatolerantsete ja oma tahte peale suruvate inimeste kohta.
 
vp 23. oktoober 2014, kl 19.33
Vahet pole mida mingi sõna tähendab või kust ta tuleneb. Sel pole mingit tähtsust.
 
vot nii 16. november 2014, kl 03.16
Kunagi oli meil kommunism ainuõige ja ainus "tervemõistuslik" ideoloogia. Nüüd on liberalism samas staatuses (vähemalt mingites ringkondades). See võetakse lihtsalt omaks kui kohustuslik.

Liberast tähendabki minu jaoks ajuvaba liberaali. Kes pole oma vaadeteni jõudnud iseseisva õppimise, uurimise ja järelemõtlemise teel, vaid on ennast tuule suuna järgi orienteerinud. Liberalism on "in", seega armastame homosid ja toetame feminismi. Liberast on loll ja äärmuslik liberaal.
 
tõde 16. november 2014, kl 13.29
LIberaalsus ja demokraatia on parimad süsteemid.
lollipopu 16. november 2014, kl 14.43
akkab looma ;) - libe raal
 
vot nii 16. november 2014, kl 18.28
Aga võib ju olla, et ma pingutan üle. Ongi lihtsalt halvustav väljend liberaalsete vaadetega isiku kohta.
alissandra 17. november 2014, kl 07.59
Vot nii, sa ikka liialdad. Kui sina neid homosid armastad, siis ei tähenda, et nende suhtes tolerantne isik sama teeb. Mis on tolerantsusel armastusega pistmist?
Feminist? Ma ei tea ühtegi feministi selle õiges tähenduses, aga teatud kohtade pealt hoidku mehed tõesti mokk maas, nemad ei ole midagi need kõige targemad ja osavamad ja paremad jne.
 
kakk 18. november 2014, kl 10.16
lollipopul on õigus - libe raal on algmõiste, ja liberast on lühend sellest, kelle näpukesed raali klaviatuuril kähku libisevad aga mõtteollust jääb väheseks..;)
 
rose 19. november 2014, kl 07.24
Tere,
See on teavitada üldsust, et pr Rose Badmus, eralaenu laenuandja on avanud rahaline võimalus kõigile, kes vajab rahalist abi. Anname välja laenu üksikisikud, ettevõtted ja ettevõtete all selged ja arusaadavad tingimused vaid 2% intressimäära. võtke täna meile e-mail, et saaksime anda teile meie laenutingimused on: (roseofsharonfinance@gmail.com)
 
vanalolll 21. november 2014, kl 22.10
fakt on see, et sellist sõna nagu liberast ple olemas ( heakene küll, rahvaluules ehk - no nagu pe'erast ) - on liberaal, on konservatiivne liberaal, parempoolne liberaal, vasakpoolne liberaal.

Hull värk küll, kui vehitakse nuiaga, viitsimata endale lihtlabaselt asjugi ennem selgeks teha... no ntx. goooogeldades;)
 
Stultloog 17. aprill 2020, kl 19.15
Eks lolliklubi üritabki liberaalset demokraatiat mõnitada selle sõnaga... Aga muidu teadmiseks:

"Liberalism (ladina sõnast liberalis) on isikuvabadusi pooldav hoiak ja poliitiline filosoofia (mitte elufilosoofia), mille eesmärk on kindlustada isikuvabaduse teostamiseks tarvilikud poliitilised tingimused.[1] Algsele tähendusele on lisatud: liikumisvabadus, mõttevabadus, kodanike poliitiliste vabaduste ja inimõiguste konstitutsiooniline kaitsmine. Liberalismist on mõjutatud majandus, poliitika ja filosoofia, et lähtuda kõigi inimeste vabadusest ja õigustest, mida kaitseb riik."
http://et.wikipedia.org/wiki/Liberalism
 
liberaal 16. november 2020, kl 15.53
Venelased on selle termini -liberast „liberaalid“ oma poliitsüsteemis võtnud võimu ja ühiskonna vastase sõimu väljendina.
.nn. tasakaalukas ja mõistlik inimene on ajupestud punalilla, Sorose käsilane e. liberast
(Homoseksuaal on pederast ).
Eestis on tihti ja palju NSVL-i ja vene-TV ajupesust mõjutatuid , keda täna Helme pereäri ära kasutab.. Vastas pool kasutab terminit EKRE-tiin...( P.S. EKRE on kretiinide pande)
 
KOMMUNISMUS IST JÜDISCH 12. jaanuar 2021, kl 12.14
liberast on retard kellele meeldib globalistlike juutide riista imeda ja oma rahvast hävitada.
 
Kobis 21. jaanuar 2021, kl 17.19
Liberast ongi üldiselt halvustav väljend ja käib ennekõike liba liberaalsuse kohta. Üldiselt on tegemist millegi võltsi ja pahelisega. Ja mõni Fanaatik võib seda ka lihtsalt solvanguks kasutada aga reeglina on see siiski kirjeldav ja iseloomustav väljend.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!