Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lolliklubi
Vanasonad tekitavad segadust
 
Emil 01. august 2022, kl 13.19
Tere! Kas teie arvates kehtivad vanasõnad alati kõigile? Nt teisele öeldes:"kes teisele nime annab, see ise seda kannab". Oletame, et mulle öeldakse tark ja humoorikas, siis kas see teeb ka temast automaatselt nimetatud omadustega isiku?
 
Seda nüüd mitte! 01. august 2022, kl 18.34
See vanasõna kehtib ikka rohkem rumalate nimede kohta. Näiteks ütled teisele: " Sa oled loll nagu lauajalg!", siis selle peale öeldakse vanasõna: "Kes teisele nime annan, see seda nime kannab!".
 
falcone 03. august 2022, kl 03.05
Mina ei saa üldse Eesti vanasõnadest aru - suur tükk ajab suu lõhki! Kas kõik tahavab väikest palka ja igavat elu? Et ära aja paremat taga?
 
on 04. august 2022, kl 02.13
veel selline vanasõna nagu 'kaua tehtud kaunikene; saa nüüd aru, kas see käib konjaki kohta või lähevad vanatüdrukud-poisid aastatega väärtuslikemaks.
 
veel 05. august 2022, kl 01.16
ise tehtud - ilusakene.
kas käpardid vabandavad enda nihu läinud näputööd välja?
kes pole saanud külakostiks mingist plönni, mida kinkija suuremeelselt ploomikoogiks nimetab? sööja nimetaks selle pigem lehmakoogiks, mõningase ploomilisandiga..
 
Metsavana sõna 09. september 2022, kl 13.53
Kuidas metsa huikad nii mets vastu huiab
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!