Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
sajandi armastus
 
... 15. mai 2015, kl 11.52
Olen Ibrahim Paša viimase väitega nõus, minu puhul ainult on kõik võõrkeeled liiga roostes, et neis ajaloolisi tekste lugeda.
 
Ибрагим-пашa 15. mai 2015, kl 12.03
... Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Olen Ibrahim Paša viimase väitega nõus, minu puhul
> ainult on kõik võõrkeeled liiga roostes, et neis
> ajaloolisi tekste lugeda.

Viimase remargi lisasin selleks, et õigustada minupoolset kommentaariumi saastamist ajalooliste faktidega, rohkem enam ei tee ;)
 
arutlused meeldivad 15. mai 2015, kl 12.22
Ka minus tekitas see huvi Türgi vastu. Uurisin EE-st järele, millal nimetatud sultan elas ja milline riigikord seal valitses. Muidugi on seda vähe, aga huvi on äratatud. Leian, et Türgi seriaalid üldse on professioonaalselt tehtud (väga meeldis ka "Keelatud armastus"). Nauditav oli seal psühholoogiline külg. Jah,türklased oskavad oma maad reklaamida.Tegelasi praegu ei aruta, rõõmustab, et seda on hakatud tegema arukalt.
 
to 15. mai 2015, kl 13.02
palun, mahume kõik siia kenasti ära.
mind on hakanud huvitama nii seriaal, kui ka ajalugu (isegi imestan:))
..ja ma usun, et ma pole ainus :)
 
To Ibrahim 15. mai 2015, kl 15.42
Saasta ikka edasi. Rõõm on lugeda sinu arutlemist.
 
.. 15. mai 2015, kl 15.42
Leidsin netist infot, et Türgis on Ibrahim Pasha nimeline hotell.
http://www.booking.com/hotel/tr/ibrahim-pasha.et.html.
Kiire pilk fotodele näitab, et toad on sisustatud tolleaegses stiilis. Mina pole Türgis käinud.
Aga seal hotellis saate tunda end maailmavalitsejana. Mõnes mõttes Ibrahim oligi ikka seda, sest tema sõjaretked möödusid edukalt. Pärast Ibrahimi hukkamist jäid võidud ka väiksemaks. Tegelikult vist oligi nii, et Sultan mõtles (esindas) ja Ibrahim tegutses.
 
To viime 15. mai 2015, kl 15.46
Sina võid jätta Ibrahimi heietused lugemata. Need on igatahes huvitavamad, kui sinu sisu ümberjutustamised.
 
.. 15. mai 2015, kl 17.19
Siin on ju ruumi kõigile. On neid, kes loevad lihtsalt vaikides, on neid, kes kommenteerivad, kuidas oskavad ja on neid, kes teavad rohkem- on täiendavalt uurinud asja kohta. Oleks kahju, kui nüüd Ибрагим-пашa läheb siit Sajandi armastuse foorumist. Tema sõnavõtud on väga huvitavad.
 
igale oma 15. mai 2015, kl 20.07
Laske olla. Kes tahab jutustab enda nägemuse järgi ümber, kes arutleb ajaloo tausta silmas pidades.
 
viime 15. mai 2015, kl 20.50
Nägemused ja ajalugu ei ole film "Sajandi armastus" aga las jutustavad siis kui nad Eesti pealt filmi ei jälgi vaid mujalt on juba vaadanud.
 
kena oleks... 16. mai 2015, kl 00.03
....kui viime kasvõi mõnda kirjavahemärki oskaks kasutada. Ehk siis saaks ka tema kirjutistest aru.
 
hm 16. mai 2015, kl 20.26
Teate, las igaüks loeb seda mis talle meeldib. Kui aru ei saa, siis ei ole vaja lugeda onju :) Mina saan aru. Anna tuld ''viime''
 
Ибрагим-пашa 18. mai 2015, kl 14.46
To ..

Türklased on tõesti ajaloo kenasti turismivankri ette rakendanud. Istanbulis on veel Valide Sultan, Mehmed Sultan, Suleiman, Hürrem jne hotellid. Lisaks restoranid jm.

Mind huvitaks, keda siinkirjutajad peavad kõige antipaatsemaks tegelaseks seriaalis. Minu jaoks on selleks Şah Sultan. Kindlasti mõjutavad meesterahva arvamust subjektiivsed kategooriad nagu meeldivus jm. USA-s läbiviidud uuringu kohaselt saavad kaunid naiskurjategijad kohtus kergema karistuse ;) Şah Sultana ei kohku tagasi mingite alatuste ees, mõrvad võõraste käte läbi on talle käkitegu. Ja lisaks veel sõna otseses mõttes see lõgismao pilk... Tuleb tunnistada, et näitlejavalikuga on täielikult täkkesse pandud. Muide, Hürremi osatäitjat (Meryem Uzerli)otsiti tervelt seitse kuud. Paljud kindlasti vaidlevad vastu, aga tegemist on kahtlemata kauni naisega. Seriaalis see justkui väga välja ei paistagi, ent erinevaid intervjuusid, pilte jm vaadates on see nii. Kuigi ega ta sellest massivsest rollist ilmselt enam pääse, jääbki Hürremiks :)

Positiivsetest kangelastest on meeldejääv troonipärija Mustafa. Õigluse nimel ei kahtle ta korduvalt isegi isa tahte vastu välja astumast. Ei rutta sündmustest ette, sest paljud ilmselt jälgivad seriaali Kanal2-st ning sellisel juhul ei oleks enam huvitav. Ajaloosündmuste kohta leiab piisavalt internetiallikaid.

Head vaatamist ja ilusat esmaspäeva :)
 
sümpaatne, antipaatne 18. mai 2015, kl 16.48
Minu jaoks on tohutult antipaatne näiteks Rüstem'aga, isegi mitte välimuselt kui just käitumiselt, naistest meeldivad mulle vähesed, nii välimuselt kui suhtumiselt-käitumiselt. Mõni on inetuks kas meigitud, näiteks Mahidebrani osatäitja, kes "Keelatud armastuses" oli väga ilus, seal selline keskpärane ja ilmetu. Mihrimah ei meeldi mulle välimuselt ka üldse. Hürrem, Firuze, Helena ja isegi Valide oma vanuse kohta on seal üle prahi.
Sümpaatsetest tegelastest on seal kindlasti Bali bei, siis Matraksi, isegi kadi Efendi.
 
to 18. mai 2015, kl 18.51
kellel FB, siis hürrem eksponeerib seal end .. Meryem siis...
teised ka.

ma olen siin juba öelnud, et mul on kahju mustafast. hürrem mulle meeldib ja sultan ka.. isegi valide, aga need teised naised (sultani ex ja õed) on kamp parajaid ...
 
tv vaataja 18. mai 2015, kl 19.01
Üks vastikumaid meestegelasi on Rüstem,mehelikult kena ja positiivne on Bali bei. Ka Mustafa on kena mees ja hea südamega. Mihrimah on samuti armas ja kena, kuigi mõnikord naiselikult nipsakas.
Sah Sultana on jah üks ebameeldivamaid naistegelasi, parajalt õel ja kättemaksuhimuline. Külsah oli ka alguses väga vastik tegelane, kuid enne oma surma Hürremi teenistuses olles muutus normaalsemaks.
Matrachi on ka küllaltki hea südamega.
 
viime 18. mai 2015, kl 20.20
Eile oli nii kurb seeria, et paneb kohe mõtlema.
 
selgitus on hädavajalik 19. mai 2015, kl 12.40
Oi, jutusta ometi! Ei meie saanud midagi aru!
 
Kiitus 19. mai 2015, kl 14.04
teile! Pole ammu siit nii huvitavat lugeda saanud. Ibrahimi lood on eriti põnevad, jätkake samas vaimus.
 
need meeldivad 19. mai 2015, kl 17.55
Rääkides osatäitjate meeldivusest, siis Hürrem pole mulle üldse sümpaatne, välimuselt on ta muidugi kena. Ja tüübilt huvitav. Seal on palju ilusaid naisi. Ei tea, kas türgi naised ongi nii ilusad. Sümpaatia kuulub Nigarile, olgugi et ta mängib vist kahte väravasse. Aga ega tal ka muud üle jää. Seda juba seriaali algusest peale. Meeldib Mustafa, Bali Bei. Üldse need, kellel on teiste jaoks kaastunnet ja õiglast meelt. Ibrahimi vastu oli hoolimata kõigest suur poolehoid. Huvitavaks teebki see inimhingede erinevus. Sellest need intriigidki.
 
.. 24. mai 2015, kl 17.04
Imestan ja imetlen, et tugeva karakteriga olid selle aja haaremi- ja paleeinimesed küll, sest mina oleks üsna ruttu alla andnud.
 
Ибрагим-пашa 24. mai 2015, kl 18.14
Huvitav, et haaremis iga (väiksema) tapmise puhul mingit erilist uurimist läbi ei viidud. Teenijad ja orjatarid nagu ei väärinukski seda. Ainult kõrgemad ametnikud ja dünastia liikmed olid eristaatuses. Palees toimusid päris võikad asjad ja surm oli igapäevane külaline. Lisaks valekaebused jne, tõesti pidid need inimesed tugevad olema!

Malkoçoğlu Balı Bey osatäitja näitleja ja modell Burak Özçiviton on tõesti sümpaatne. Lisaks välisele meeldivusele, mis teda naissoo silmis kahtlemata atraktiivseks muudab, teeb ta väga hea rolli. Malkoçoğlu Balı Bey on oma ustavuses ja pühendumises sultani teenimisele ääretult usutav. Keelab endale tundeid, keelab isegi õrnemaid suhteid kui see peaks riigi huvidega vastuollu minema. Şah Sultan ja Hatice saavad temalt "alibi" Ibrahimi kulla varjamise eest üksnes selle tõttu, et Balı Bey ei soovi sultanit kurvastada teadmisega oma õdede reeturlikkusest. Hiljem ei takista see Balı Bey`d neile näkku ladumast kõike, milles ta neid kahtlustab...kui sultani huvid on kaalul. Inimlikult on täiesti mõistetav Mahidevrani viha Hürremi vastu, Hürremi viha Ibrahimi vastu, Hatice viha Hürremi vastu. Hürremit kannustab paaniline hirm oma poegade pärast, just selle võika tradistiooni tõttu, mida senini on täidetud ning see ajendab teda Mustafa vastu intriige sepistama. Hatice tundub mulle õnnetu ohvrina. Selline õrnake ja haprake, esmalt murrab teda Ibrahimi truudusetus, seejärel Ibrahimi surm, seejärel ärakasutamine õe salasepitsustes, seejärel...ei räägi ette :) Tema metsik viha Hürremi vastu on mõistetav, ilmselt oleksin ise samas situatsioonis taoliselt käitunud.

Rüstem surub kaljukindlat oma tahet peale ning ei ole just sümpaatseim tegelane. Ometi Hürremi üks väheseid kindlaid liitlasi, sest temalgi on oma salaplaan. Hiljem näidatakse veidi Rüstemi tausta... kas see teda just sümpaatsemaks teeb, aga aitab veidi mõista ikkagi.
 
.. 24. mai 2015, kl 22.17
Vaatasin nende põhitegelaste sünnidaatumeid. Mahidevran elas kõrge vanuseni, 83- aastani. Sultanist umbes 14 aastat ja Hürremist nii 20 rohkem. Hatice sureb 2 aastat Ibrahimist hiljem. Päriselus 44- aastasena. Seega filmis peaks varsti aeg kätte jõudma. Näha on juba, et ta satub järjest suuremasse sügavikku, millest väljapääsu pole. Mis saab edasi tema lastest?
Ja veel, kuskilt lugesin, et Mahidevran ja Hürrem hakkavad hästi läbi saama.
 
Kiidaks 24. mai 2015, kl 22.34
vahepeal ka suurepäraseid näitlejaid, kes filmile teksti peale loevad. Suleimani ood Hürremile Mait Malmsteni esituses oli liigutav ja ilus. Ja muidu ka väga nauditav pealelugemine mõlema poolt. Mäletan, et alguses said nad palju pragada, aga see oli vist tehniline apsakas. Praegu naudin täiega.
 
üks 25. mai 2015, kl 20.16
Mulle Rüstem tegelaskujuna meeldib.
Hatice tundub päris segane, nagu oleks vaimse tervisega tõsised probleemid. Aga ilmselt need tema kannatused maksid kinni türklaste võidud sõjas..., mine-tea.
Hürrem tekitab nii poolehoidu, kui vastumeelsust. Hea näitlejatöö.
Malkoçoğlu Balı Bey vastupidiselt arvamusele, ei sümpatiseeri üldse.
Huvitav on näha, et (türgi)rahva seas on esindatud inim-tüübid nagu meilgi ja tüüp, kui selline on üsna sarnane tüübiga meil :-) olenemata rahvusest.
 
to üks 25. mai 2015, kl 20.54
miks sa oma ibragim pasa nime enam ei pane kui kirjutad.:)))
 
üks 25. mai 2015, kl 21.33
eelmisele: sest ma ei ole sellist nime kunagi kasutanud.
 
To üks 25. mai 2015, kl 23.15
to üks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> miks sa oma ibragim pasa nime enam ei pane kui kir
> jutad.:)))

Ära pane tähele, tegemist on trolliga, kes käib kõiki teemasid trollimas. Imelik, et otsapidi juba siiagi jõudnud on.
 
tototo 26. mai 2015, kl 10.20
Võrdluseks antud, mitte keegi ei kirjuta seda nime niimoodi välja kui see ibragiim paasa ja siis teda kordav üks ja see nimi on: Malkoçoğlu Balı Bey
 
Totule 26. mai 2015, kl 11.18
tototo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Võrdluseks antud, mitte keegi ei kirjuta seda nime
> niimoodi välja kui see ibragiim paasa ja siis ted
> a kordav üks ja see nimi on: Malkoçoğlu Balı Bey


Troll, niimoodi kirjutatakse originaalkeeles ehk türgi keeles. See, et sina oled kirjaoskamatu, ei tähenda, et teised peaksid samuti olema. Mine nüüd rahuga oma nabaalustesse teemadesse ehk teki alla tagasi. Paistad targem välja :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!