Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
Hannibal Lecter, film
 
hmhm 29. oktoober 2015, kl 11.18
Mõtlesin jah, et arutaks endamisi siin selle filmi üle aga kui naisteka lehele jõudsin tulid kõik need kahtlased mõnitused ja iseloomutu laim meelde mis siin sündinud on.
Aga kirjutan ikka.
Seal oli koht kus Hannibal seletas mees ametniku aju kallal "opereerides", et otsmik sagarad vastutavad kombekuse eest. Tekkis seos sellega kuidas Hannibal tema elamusse sisse murdis. Koer kes urises probleeme ei valmistanud aga inimesega olid tal erilised suhted ja nende oleku ära arvamise suhtes oskas hinnata asja nii, et kõigil teistel oleks turvaline ja oma aju funktsioonidest jääb ilma ropu suuga ametnik kes ei austa asjade loomulikku tasakaalu ja laseb isegi fabritseeritud faktidel läbi minna ja kes on üleolev ja kohati liigagi inimlik.
Kogu filmi sisu keerleb inimeste ümber kes töötavad FBI-s või kes on seotud mingit otsa pidi politseiga.
Hannibal ise aga oli vaba selles mõttes, et sai teha asju mis seostuvad teiste vabaduse piiramisega või kohati võis tunduda, et vastutas teatud vabaduste loomises ja tekitamises.

Las ma kirjutan otsmik sagaratest. Kui nende funktsioonid häiritud on, on inimesel tunne, et kõik mõtted jookseksid nagu mööda rööpaid. Puudub loomulik tunnetus mis aitaks kaitsta emotsionaalsete tunnete alusel tajude eest mis vägagi kahtlased on. Et saada lahti jubedatest ehk siiski veel inimlikest ja arusaadavatest tunnetustest, pärsitakse sagarate tööd, et võtaksid vastu selle mis tuleb nii, et pole enam nagu inimene vaid tundetu funktsioneeriv kogum mis tajub ümbruskonda monotoonse ja üksluisena. Aeg lausa lendab ja enda ümber toimuvat ei saa enam hinnata nii, et rahule jääksid. Ümbruskond muutub üheks massiks mis liigub sust mööda nii, et ei saa sügavalt hingata nii öelda. Teate ju seda tunnet näiteks kui hommikul ärkate ja hingamine on sügav ja kuigi ilm hall on, tunnete ikka sellist mõnusat kargus ja värskustunnet. See kaob täielikult .
Mingit moodi suudetakse funktsioneerida kuid motivatsioon mis tuleb inimesel loomulikuna, kaob.

Filmi kokku võttes võiks ju kirjutada, et Starling oli üliinimene ja mees ametnik liiga inimene. Ohver oli ülimalt häiritud tegelane kes oli küll väliselt tasakaalustatud kuid sisemiselt soovis midagi mis ei ole loomulik. Siis istuv part kes söögiks sai ja ametnikele "süstitud" adrenaliin mis seostub ümbruskonnas toimuvaga.

Haige film aga põnev.
 
mh 30. oktoober 2015, kl 19.30
Aeg rohtu võtta.
 
Penskarid päris ära pööranud :( 31. oktoober 2015, kl 01.34
Edaspidi avalda oma postitused tervisemuredes. Sealt ehk leiad "õpilasi", kellele midagi ümber jutustada, soovitavalt sama ajudiagnoosiga mis sul endal.
Ja võibolla ööülikooli staarlektor võtab kah 10 korda ette lugeda :)
Muide, kahtlaselt kunstlikud need komavead :)
 
väga hea film! 01. november 2015, kl 14.38
eriti hõrgult lasi aju pannil kiiresti üle-väljast krõbe-seest mahlane:)
 
tere, olen autor 01. november 2015, kl 18.06
Tahan kirjutada ehk väljendada seda kuidas rumalad manipulatsioonid kasutust leiavad. See on juuden värk, mingit otsa l5tsid kll aga nii kaugele jõuda, et midagi originaalset kirjutada
ma ei tea mida, ei huvita ka. lollusega lõppeb ja mingi plärts kusagil kellegi voodis mujal.. ooh jee.
 
Halasta ikka lollidele! :D 02. november 2015, kl 03.24
Juba kella 18 ajal paned sihukest "keeniust", et sinu kirjutamine ehk väljendamine ei avalda kuidagi , kas oled siis juut, manipuleeritav või plärts kellegi voodis....
 
Maani Rõigas 02. november 2015, kl 18.08
Riigitüüri juures ei tohiks olla seksuaalperverte, kelle mõttemaailm piirdub omasoolise anaalse tegevusega.
 
Neh 02. november 2015, kl 19.40
Raamatu lõpp oli parem. Peaaosalisele muidugi 10/10 osatäitmise eest..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!