Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
meie saade - sotsiaaltöötajad
 
maie 10. jaanuar 2007, kl 09.04
mis asutuste sotsiaaltöötajad stuudios olid ja kas tasub kordust vaadata?
 
nõmme 10. jaanuar 2007, kl 10.36
Osa olid Nõmme Sotsiaalametist, aga mitte kõik, mujalt oli vist ka
 
maie 10. jaanuar 2007, kl 10.43
kas vanglate sotsiaaltöötajaid ka oli?
 
ei tea 10. jaanuar 2007, kl 10.58
Kui saatel oleks teine saatejuht, siis vataks. Maire Aunaste kogu oma olekuga, nipsaka käitumisega, lihtsalt ei meeldi. Miks ei võiks saatejuht sümpaatsem ja tolerantsem olla? Kui küsimusi esitab, siis peaaegu igakord on ta ründav, a la no vastake nüüd mu küsimusele, ega ma seda ei küsinud. Väsitav.
 
........ 10. jaanuar 2007, kl 18.42
Ei olnud vanglate sotsiaaltöötajaid.
 
ehh 10. jaanuar 2007, kl 22.14
maire tulgu tehku oma maja korda mis ta siia paliverre ostis jõle rõve vaadata kuidas see 2 korraliku maja vahel laguneb
 
halb inimene 11. jaanuar 2007, kl 11.00
Kehtna valla oma oli ka. Veel huvitavam oli saate järg Vikerraadios, kus selgus ka, et alates uuest aastast võivad puuetega inimesed lausa hoolduseta jäädagi, sest töötudki saavad rohkem raha kui puuetega inimeste hooldajad. Isegi ravikindlustust enam ju ei anta ja selle max 400/240 kr eest ei tulegi naljalt keegi seda tegema.

Elu on muidugi see, et mitte igaüks ei saagi talle vajalikku hooldust.

Aunaste tegi saate, asi seegi, aga jõle üheülbaline ja naiivne sai.
Nõme oli kuulata, kuidas üliõpilane süüdistab lapsevanemaid selles, et need kodust kaugele tööle lähevad ja lapsed ripakile jätavad. No kas ikka on see inimeste vaba tahe kui siin nii vähe töö eest makstakse, et sellega nagunii ära ei ela?
 
jube 11. jaanuar 2007, kl 20.17
Mu jaoks oli see jubedaim saade, mida viimase 10 aasta jooksul telekast olen näinud. Nõmme sotsiaaltöötajad ja Maire Aunaste....kohutav.
Kui ma varem veel Aunate saateid vaatasin üsna sageli, siis peale seda tema poolt juhitud uue aasta saadet ja nüüd veel see sotsiaaltöötajate saade otsa - igat saadet Aunaste osalusega hakkan ignoreerima.

Aunaste võiks sotsiaaltöötajaid vaadelda hoopis kui ühiskonna parasiite, kes tekitavad inimestes õpitud abitust selle asemel, et ise oma probleemidega toime tulla. Seda, et sotsiaalametnikud tööl ainult vegeteerivad, iseendale oma tulumaksu näol palka taastoodavad ja maksumaksja raha raiskavad, vot see on probleem, millest tuleks rääkida.
 
to jube 12. jaanuar 2007, kl 11.24
mis kisad. mõni sotsiaaltöötaja keeldus sulle tibukesele toetust maksmast?
 
jube 12. jaanuar 2007, kl 19.46
ei ole ma iial kuskilt raha lunimas käinud, sotsiaalsektorist ammugi mitte. kord pöördusin nende poole sooviga leida moraalset tuge ja abi.sotsiaalametnikud keerasid kõik peapeale, värvisid valge mustaks ja vastupidi. lisaks näitasid üles veel masendavat küündimatust ja lauslollust, nad ei tundnud oma erialaga seotud baasseadusigi. aga käitusid nii nagu oleksid olnud jumala asemikud Maa peal: meie otsustame inimeste saatusi täpselt nii nagu heaks arvame, tahame ja otsustame, mis te meie vastu ikka teha saate.

Ja tõesti, siin riigis pole häbematu sotsiaalametniku peale kuhugile kaevata võimalik, kõik nad on ühesugused süüdimatud küünikud ja kaitsevad üksteist.

kohutav mälestus jääb mulle elu lõpuni hinge selle eriala inimestest ja nüüd seostan Aunastet ka nende jõledate inimestega.
 
jubedale 12. jaanuar 2007, kl 22.11
sul pole peas kõik korras. sa ei kujuta nende tööd ettegi, sinu mingi probleemike ei saanud SINULE sobivat lahendust ja nüüd on kogu sots.süsteem süüdi. vaata peeglisse!
mina ei tahaks sellist tööd ise teha, nagu sotsiaaltöötajad teevad. seda saasta ja muret ja valu ja hoolimatust jne jne on liiga palju, millega kogu aeg peab kokku puutuma" ja siis veel need haisvad joodikud! jäkk... kui sa pead kogu aeg sellistega tegelema, siis peab tugev närvikava olema.

*seletuseks, et sotsteenistus on meil kõrvalkabinetis ja ma tean, mida räägin.
 
jube 13. jaanuar 2007, kl 12.47
to jubedale

hoopis sina ei kujuta ettegi, mida ma pidin üle elama sotsiaalametnikega suheldes. ja parafraseerides sind: hoopis sul endal pole peas kõik korras.

kõik inimesed, kellele olen usaldanud oma loo: lähedased, paar juristi, paar firmajuhist sõpra, kõik nad on vapustatud sotsiaalametnike käitumisest minuga ja masenduses nende lauslollusest ja ülbusest.

see, et nad saastaga (joodikud ja keda sa veel mainisidki) tööd tegema peavad, on nende enda valik, keegi ei keela neil uut eriala õppima minna või töökohta vahetada. nagu juba ütlesin, oleks minu jaoks ühiskond tunduvalt tervem, tugevam, ausam ja õiglasem, kui neid ühiskonna parasiite - sotsiaalametnikke, üldse ei eksisteeriks.
 
jubedale 14. jaanuar 2007, kl 18.36
Sa oled väga jube! Tõesti!
 
jube 14. jaanuar 2007, kl 19.18
tudistame/väristame nüüd šokis pead: jubbbeeee....

sellega peaksid ju tädid sotsiaalametnikud ikka hakkama saama?:)

ja põhiline: igakuine papp muudkui jookseb:)
 
to jube 15. jaanuar 2007, kl 09.49
aga vblla siis jagad maailmaga oma suuri teadmisi ja räägid olukorrast natuke lähemalt. see sinu väide, et kõik sotsiaaltöötajad on ühesugused, pole ilma argumentideta üldse veenev.
 
jube 16. jaanuar 2007, kl 14.53
no kui nii hirmsasti veenduda tahad, pöördu ise nende poole mõne murega, vaata, mis suhtumise osaliseks saad.
fakt, et hiljuti sotsiaalametnik maha lasti tulirelvast, räägib iseenda eest. ma ei õigusta inimeste tapmist, kuid mõistan seda meest, kes tulistas - oli ikka siis abivajaja viimse piirini viidud, kui juba tulirelva järele haaras.

mina ei hakka siin maailmaga mingeid üksikasju oma eralust jagama. arusaajale inimesele piisaks juba väitest, et sotsiaalametnikega suheldes olen saanud oma elu jubedaima kogemuse. ja ma pole sugugi mitte vati sees elanud.

minu jaoks jääb sotsiaalametnik nagu ka kõik teised riigiametnikud (v.a õpetajad, arstid, päästetöötajad ja politseinikud - neid on kodanikele TÕESTI vaja) eluks ajaks SÕIMUSÕNAKS.
 
jubedale 16. jaanuar 2007, kl 15.03
Tundub, et ainuke spetsialist, kes sind aidata saaks on psühhiaater. Närvid on sul ikka täiesti läbi. Oled vist selline inimene, kes ägestub kohe kui elu täpselt tema stsenaariumi järgi ei kulge. Soovitan sul see energia, mis sa teiste vihkamisele kulutad, enda elu parandamisele suunata.
 
jube 16. jaanuar 2007, kl 20.03
to 15:03

oma nõuanded hoia endale, keegi pole sult neid palunud. samuti pole ma ei sinult ega ka kelleltki teiselt abi palunud.

jälgides su retoorikat, tundub, et oled ise sotsiaalametnik, nemad räägivad samamoodi. seetõttu pakun sulle omalt poolt soovituse: otsi endale TÕELINE töö, millest teistel inimestel sinu ümber ka kasu on ja jäta ometi see parasiitide töö:)

btw, täna sattusin kodus juhuslikult selle Aunaste raadiosaate korduse peale: no oli ikka jube küll, kuidas see tädi inimesi mõnitas oma raadiosaates. ja kui keegi on üldse närviline ja vajaks spetsialisti abi, siis oli see Maire Aunaste peale seda oma raadiosaadet:)
 
kuri Muri 16. jaanuar 2007, kl 21.09
Aga mida sa märatsed siin siis ja sõimad kõiki, kes sinu lolli hala takka ei kiida?Kui sul pole kellegi soovitusi ja teiste nõuandeid vaja, siis ära vahuta siin. Ja nii kuradi ülitundlik olles oled varsti hullaris ja nendesamade vastikute sotsiaaltöötajate hella hoolitsuse all. Pista parem mõni rahustav tablett keele alla, va loll lehm!!!
 
Moor 17. jaanuar 2007, kl 09.38
Oh sa vane jube küll (ja vean kihla, et tegu on meesterahvaga). Kogu maailm on üks pasameri ja sina üks lilleke seal sees (näpatud tsitaat "Kasuemast"). Kas sotsametnikud ei aidanud sul lapse emale käkki keerata ja talt last ära võtta?
 
jube 17. jaanuar 2007, kl 20.04
küll on siin ikka intelligentne rahvas koos:) ja täitsa lõbus hakkab juba pikapeale kui mõelda, et siin nii halvad inimesteteundjad on, et ei tee vahet naiste ja meeste lauseehituselgi:). ja mida kirjanduslikud näited - "Kasuema":), see ju õitsev sotsialism me inimeste hinges veel. irw.

ülitundlikkusest oli asi kaugel nende sotsiaaltöötajate puhul. vihkan neid, põlgan neid, materdan ja soovin, et elu neid kõvasti veel piitsutaks kõige selle ebaõigluse ja kõigi nende solvangute eest, mida nad oma riigi kodanikele tekitanud on.

ei hakka ma iial seda "kardulat soustiga" sööma, mida sotsiaalametnikud inimestele vägisi suhu toppida üritavad. söögu ise oma sousti ja pidagu meeles siis söögi ajal, kes neile selle sousti lauale teeninud on.
 
tulgu või hullem 18. jaanuar 2007, kl 00.53
väga vastik ja valus teema, kui juhtud oma elus vajama sotstöötajate abi. kahetsen, et sai üldse nendega tegemist tehtud, võib-olla on teistel kogemused paremad nn.jumala asemikega maa peal... oled ju abivajaja, kui nende poole pöördud ja siis jumalad otsustavad, kas sa oled abi väärt või sured niisama. otsuste tegemine ise võtab juba sellise aja, sest erinevate tasandite jumalaid on palju ja kui nad ise vahepeal ära pole surnud (sest neil pole raha ja pole inimesi), siis otsustavad õnnelikult veel edasi... jube ja alandav kogemus oli seda abi kerjata. luban endale, et rohkem seda enam ei juhtu. tulgu või hullem.
 
kahju kohe 18. jaanuar 2007, kl 11.29
kahju jah, saadetel isegi vahel huvitavd teemad aga no ei suuda taluda Aunastet, no ei suuda
 
Ma 18. jaanuar 2007, kl 11.54
Kas keegi oskab viimase -Meie- saate kohta öelda. Mind huvitab Niitväljale ehitatav hooldekodu. Üks tore proua rääkis sellest. Tore oleks seal töötada, mul eriharidus ja ka töökogemus ja - soov olemas. Elan seal lähedal, kuid vist on natukene vara veel uurida...
 
anna 20. jaanuar 2007, kl 14.21
Soovitan samuti inimestel sotsiaaltöötajatest nii kaugele hoida, kui vaähegi suudetakse. Olen kaua kõrvalt näinud puudega lapse ema mõnitamist sotsiaaltöötajate poolt. Nendega vist kuidagi nii, nagu poliitikutegagi-oleks nagu võim, aga ei ole ka.
 
pealtvaataja 21. jaanuar 2007, kl 00.02
Rahunege nüüd maha ja mõelge loogiliselt.
KÕIK sotsiaaltöötajad ei ole pahad ja KÕIK abipalujad pole ka mõningail juhtudel need kõige viletsamas seisus olijad.
Inimesed on erinevad ja olukorrad samuti erinevad.

Kui sotsiaaltöötajatel oleks vahendeid piiramatul hulgal käes abivajajatele jagamiseks, siis ma usun, et nad teeksid seda rõõmuga.
Aga paraku on nii, et hädalisi on palju ja vahendeid on vähe. Seetõttu paratamatult kõikidele ei jätku.
 
jube 21. jaanuar 2007, kl 12.41
ma saan aru, et materiaalseid vahendeid on vähe. aga viisakalt ja lugupidavalt võiks ju ikkagi suhtuda inimestesse, kellega sotsiaalametnikud suhtlevad? aga viisakusest on asi väga kaugel: mõnitatakse, alandatakse, sotsiaalametnike hoiakud on väga ülbed (räägivad sinuga tõesti nagu jumala asemikud maa peal)...

tänud viimastele kommenteerijatele. tänu teile sain teada, et ma pole ainus, kes sotsiaalametnikega suheldes elu suurima šoki osaliseks on saanud.

VIISAKAT KÄITUMIST/KLIENDITEENINDAMIST TULEKS SOTSIAALAMETNIKELE ÕPETADA EELKÕIGE.

mõnele mures inimesele on viisakas/lugupidav vastus ka mõnikord tõukeks oma probleemide lahendamisele. aga see jube oma võimu näitamine inimeste peal, see mentaliteet, et tahame, nipsutame sõrmega ja paneme paika sinu ja su lähedaste saatused paari allkirjastatud paberiga ja meid ei huvita, kuidas te peale seda otsust edasi elama hakkate - SEE ON KOHUTAVALT RÄIGE.
 
pealtvaataja 21. jaanuar 2007, kl 14.59
Sotsiaalametnikke ei hakka enam keegi õpetama. Sotsiaalamet ei ole jõukas äriettevõte, kus pööratakse tähelepanu kaadri kvaliteedi tõstmisele ja tehakse töötajatele täienduskoolitusi.
Viisakusest ja käitumisest on neil ainult niipalju aimu, kuipalju on neile sotsiaaltööd õppides koolist külge jäänud + konkreetse isiku kodune kasvatus.
Arvestades seda, et kõik inimesed kes käivad abi küsimas/nõudmas, pole ka just käitumise musteretalonid.
 
gee 03. veebruar 2007, kl 02.12
noh, mina võin öelda, et tean kahte üsna head sotsiaaltöötajat ja ühte halba.
 
.. 16. veebruar 2007, kl 14.30
huvitav kas jube on lihtsalt loll või on kõigi eesti sotsiaaltöötajatega suhelnud? Äkki on kõik mehed ka sead ja kõik naised litsid? Mõtetu üldistaja kes sattus ehk halva klienditeenidaja kätte, kas me peaksime siis kõiki müüjaid vihkama kuna paljud neist on ikka alla igasugust teenindus kultuuri? Või peaksime kõiki poliitikuid oinasteks sõimama kuna mõned käivad meile närvidele.... Selline suhtumine nagu jubedal näitab väga madalat laupa ja siin polegi midagi öelda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!