Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
Vene uusaastaöö
 
klemm 14. jaanuar 2007, kl 16.04
laupäevaõhtul RTR-i pealt näitas pikka meelelahutusprogrammi.venelased lausa oskavad teha glamuurset estraadi.seal oli filmiparoodiat ja head huumorit,jäljendati vanu videoid-ja veel palju ilusat muusikat.ning kõik see oli pandud humoorsesse kastmesse.jäin seda vaadates mõtlema,kas eestlased saaksid sellise showga hakkama,et oma televaatajale sellist saadet luua aga...jah kahju,et eesti kanalid pole suutelised ilusaid saateid tegema.(pole ideid ega soovigi).sooviksin,et eksin.
 
naine 14. jaanuar 2007, kl 16.22
ma jälle vaatasin vene kanalilt ABBA stiilis uue aasta sõud.No küll oskavad hästi teha, meie Veski oli ka seal laulmas.Kohe arutasime kodus, kui glamuurne ja meeliülendav, meil istuvad pisikeses stuudios 50 kuulsust tühjade laudade taga, ainult ajavad mula ja vahele kääksutatakse viiulit ja lastakse melanhoolseid lugusid.Karju appi, kui igav....kirume küll neid venkusid, aga venemaa venelane oskab ikka sada korda rohkem korraldada selliseid sõusid, mida telkust teistel hea vaadata.
 
marutige 17. jaanuar 2007, kl 00.04
Glamuur? Vabandage, mutid, need pesni-pljäski ja jabur huumor nüüd küll glamuur ei ole!

Loomulikult on eesti kanalite aastavahetus nõrk, aga venelaste omad on lausa nilbed. See, et teie oma nooruses "Kutsuvat tulukest" kõrge gunzdi pähe vahtisite, et tee selle rämpsu loendamatutest kloonidest vaatamisväärset saadet. On vaja keeli õppida ja oma maailmapilti avardada, mitte CCCPi järele nostalgitseda.

Putin räägib ka palju paremini, kui meie president ja "Sojuz nerušimõi" cover kõlab Eesti hümnist palju võimsamalt?

Maitseid on loomulikult mitmeid, aga halb maitse jääb halvaks maitseks ja seda teie maitse on.

(Loomulikult valite te ka Keskerakonda?)
 
kama ja kannel 18. jaanuar 2007, kl 11.29
Venelane teeb oma rahvusliku loomuga saadet oma, vene rahva jaoks ja neile see ilmselt meeldibki.Tore on kui teistelegi.Eesti telekanalite aastavahetuse šoud pole enam aastaid konkurentsivõimelised.Eelmisele tuletaks viisakalt meelde,et tema maitse-eelistus ei ole õnneks kohustuslikult meeldiv kõigile.Ning oma maailmapildi avardamiseks ei pääse üle ega ümbert ka vene kultuuri(tõeliselt rikkalik!!) tundma õppimisest.
(Loomulikult ei lähe üldse valima)
 
hmhh 18. jaanuar 2007, kl 14.31
vaata paikene marutige, see et sina aru ei saa, on juba sinu probleem. Ole nii kena ja too oma hea maitse tõestamiseks analoogne saade mujalt, mitte idasuunast. Vaatame siis kuidas on.
Keeleoskuse kohapealt nagu poleks põhjust hädaldada, minul vähemalt, 5-6 erinevas keeles saab ikka loetud-räägitud-kirjutatud, aga vene kanaleid eelistan ikka. Laustobedus on aga see, kui hakata raiuma, et mingit keelt ainult sellepärast ei taha teada ega tunda, et selle rahva esindajaist ainult ebameeldivate tüüpidega kokkupuutunud. Mulle kah venelased, eriti siinsed väga ei meeldi, see éi sega keelt oskamast. Üldse selle loogika järgi peaksid olema kõik inglise keeles rääkivad inimesed viimasepeal, sest inglise keelt õppimast ja rääkimast ei tõrgu just eriti keegi.
Aga noh, on ilmselt olemas Sinu Hea Maitse ja kõigi teiste, st. Halb Maitse.
 
Minake 19. jaanuar 2007, kl 13.35
Meil kahjuks näeb, sedagi mitte pidevalt, ainult Pihkva Rossija kanalit. Juba meie jõulude paiku läks neil seal pidu lahti. Erinevad esinejad: lauljad, parodistid. Kui pilt lubas, vaatasin ikka Rossijat. Miks? Sest meie saated olid NIIIIII igavad. Võib-olla maitsekad aga ikkagi kohutavalt igavad. Okei, ma saan aru, et nostalgitseme jõulude ajal aga vana-aastaõhtul võiks ju ikka pidu panna. Ja seda venelased oskavad.
 
marutige 19. jaanuar 2007, kl 23.33
Minu vene keel on perfektne, pole ma enam mingi lapsuke; pean lugu vene kultuurist aga - see lakkamatu estraad, mida vene kanalid iga päev tundide kaupa eetrisse paiskavad, ei ole mitte kultuur, vaid ajupesu.

Väga halb muusika, päevast päeva korduvad naljad samadelt esitajatelt, tudengid, kes õppimise asemel tegelevad taidluskavade õppimisega, impeeriumi ihalevad šovinistlikud saated - just nii aretatakse Putinile sobivat massi.

Paraku, nagu näha, sobib see ka "välisvaenlase" amööbiks muutmiseks. Ma ei imesta, miks on Võsareporter ja Reporter vaadatavaimad saated.
 
vene keele õp 19. jaanuar 2007, kl 23.45
Sa ilmselt ei saa vene naljadest aru.Eesti inimesi võib laval olla sada ja nad panevad su haigutama ,sest esinemises puudub särts. Orjarahva kohaselt saba jalgevahel ja hirmust kange. Kaks venelast täidavad platsi ja säravadd ( emotsioon muide pärit VIRU SÄRULT ) Ja vene keel on keeleliselt nii nüansirikas , et sinusugused kahjuks ainult kitsarinnaliselt lähenevadki
 
marutige 20. jaanuar 2007, kl 21.17
Kulla vene keele õp!

Sinu haridus- või haritustaset näitab suurepäraselt sinu kirjaoskus. Või seisneb sinu grammatika "nüansirikkus" faktis, et sa isegi kirjavahemärke ei oska kasutada?

Kui sellised inimesed on praegu õpetajaiks, siis loota lastelt mingite keeleliste nüansside tabamist on tõesti liig.

Lisaksin sulle veel - olen 2,5 aastat elanud Venemaal, nii et peaksin keelt sinust mõnevõrra paremini oskama.
 
oi 20. jaanuar 2007, kl 21.27
Kuule marutige, ära nüüd vihast lõhki mine!
 
Heino. 20. jaanuar 2007, kl 23.04
RTR Planeta kordab praegugi Uusaasta kontserti. No mis tal siis viga on?
Olen Ukrainamaal 3 aastat elanud, sellest 45 aastat möödas ja nüüd venekeelsest jutust raskem aru saada. Kunsti nautimist siiski puudulik keeleoskus väga ei sega, laulud-tantsud ja liikumine on tasemel ja seal pakutakse vaid nende parimat.
Näeb ka filme, kuid neid pakuvad meie kanalidki küllaga
 
efrosiine 07. veebruar 2007, kl 00.18
Kuule sina "marutige". Ammu oleks sul aeg uttu tõmmata ja mitte ülbitseda. Ega sa peale selle muud ei oskagi. kasi oma urgu ja ole vagusi. Aitab teiste solvamisest.Kui sulle ei meeldi - ära vaata. Kes sind ikka vägisi sunnib neid saateid vaatamast. Vot nii.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!