Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
Foorum
 
annily 06. mai 2007, kl 14.47
Parim saade, asjalik jne. Kas siin keegi norm ka kirjutab ?
 
krõll 07. mai 2007, kl 08.23
On küll asjalik. Kahju, et venekeelne elanikkond seda ei vaata. Siis nad ehk mõistaks, mis vahe on demokraatial ja diktatuuril, vabal mõttevahetusel ja tsensuuril.
Viimatises saates Stalnuhhin käis välja paar väga kena mõtet - näiteks selle, et on eesti poliitikuid, kes venelastele lubavad üht ja eestlastele teist. Täitsa õige - sattusin juhuslikult enne valimisi vaatama venekeelset eesti kaabeltelevisioonikanalit. Keskerakond ja Rahvaliit esinesid seal hoopistükkis teise sõnumiga kui eestlastele (seejuures Keskerakond vassis vähem, kuna tema siiski avaldab oma seisukohti ka eestikeelsetele samas võtmes). Ja üsna vastumeelt oli Suhkrumehe esinemine - ma ei suuda enam hästi Subbotejat vaadata (kuigi seni mulle päris meeldis) - peale seda, mida ma seal kanalis nägin... Suhkrumees on kah kahekeelne, mitte kakskeelne...
Aga millega Stalnuhhin mööda pani - ta ütles, et teda ei huvita riikidevaheline kõrge poliitika, teda huvitab, et suhted oleksid korras ja toimiks kahe riigi vahel. Noooo! Aga kui teise riigi kõrgemal tasandil ongi vastu võetud selline otsus, et ametlik poliitika näeb ette suhtlemise takistamist igal tasandil? Mismoodi neid häid suhteid siis arendatakse? Eesti poolelt oleks võimalik - kohalike omavalitsuste initsiatiiv jne (kuidas praegu Peipsi-äärsete omavalitsuste piiriülene koostöö areneb, ei tea?), aga teiselt poolt on üsna selge valitsuse tasandilt lähtuv surve igasuguse koostöö katkestamiseks ja takistamiseks.

Aga igal juhul - erinevate poolte esindajad istuvad sama laua taga ja arutavad. Esitatakse üsnagi ebameeldivaid küsimusi üksteisele - ei ole mingi niisama vormi pärast nämmutamine a la valitsus kõneleb rahvaga, ja saatejuht on ka parajalt terav. Väga hea saade.
 
tea 05. juuni 2007, kl 18.52
Ei jäta ühtegi foorumit vahele. Nõus eelmistega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!