mul oli ka oma hobune 4,5 aastat kokku. nüüd möödunud sügisel andsin ühele hobusearmastajale ära, sest lihtsalt endal enam üldse aega pole ja raha läks ikka hullult palju.
uus omanik on ise talliomanik ja hobusekasvataja, seega on tal ka minu tupsununnu jaoks aega.
aga kõik see aeg, kui mul oma hobune oli, olin kui lapsevanem, kes peab ise kõik asjad korda ajama. absoluutselt kõik. palju sagimist. ja palju kulusid, kui tahad oma hobusele ikka parimat.
boksiüür oli 2200.- , treeneriraha läks sipa alla 2000.-, kuigi käsin ka ise treenimas(aga tahtsin, et keegi kogenum käsi ka silma peal hoiaks ja veidi kaasa aitaks). muidugi siis veel muud kulutused, nagu eespoolgi mainitud. võistluste peale läheb aga kohutavalt palju raha (transport + stardimaks).
oma hobust soovitan ainult nendele, kellel on tõeliselt aega ja tahtmist asjaga tegeleda. see pole mingi naljategu.
oma hobuse pärast läksin nii mõndade inimestega tülli ja vahetasin ka talli, sest kui kellelgi oli paha sõna ja vingumist minu kallikese kallal, siis muidugi asusin ma oma kallikest kaitsma.
ja teine asi veel. ei tohiks olla pirts. kuigi maksin kopsakat boksiüüri, vedasin ise ka oma hobuse boksist sitta välja, sest minu jaoks oli väga oluline, et tema boks oleks alati puhas ja mida 1-2 korda päevas puhastamine lihtsalt ei võimalda.