Vana teema küll, aga ehk satub keegi lugema.
Rulluiske ei saa nii võtta, et "millised on head"..No võib olla mingi turult ostetud, plastmassratastega odav saabas on tõesti kehv, aga ma pean silmas siiski tuntud tootjate uiske.
Olin ise alguses ka pisut rumal, ostsin amatöörina mingid kallid rulluisud (lihtsalt võtsingi kõige kallimad)ja arvasin, et uisud sõidavad ise minu eest, kuna on ju nii kallid. Järelikult siis "head". Sõitsin ja sõitsin, aga kogu aeg oli tunne, et midagi on valesti. Jalad väsisid kiiresti ära, iga väiksem eksimus pani hetkeks tasakaalu kaotama, ei nautinud üldse sõitmist. Mõtlesin, et see rullitamine on ikka üks jama värk ja ma ei õpi kunagi korralikult uisutama.
Ühel päeval vahetasin sõbrannaga rulluisud ära - käisime temaga koos sõitmas - tema pani minu suured saapad(40) jalga, mina litsusin tema nr.38 endale jalga. Natuke pigistasid, aga jalga läksid. Ja wauuu! Tasakaal hea, mingit koperdamistunnet polnud, jalad ei väsinud - enam ei annagi uiske tagasi, kuna sõbrannale jälle sobisid minu uisud ja talle meeldib see "väline ilu" ka :) Saapad hakkavad juba minu jala kuju ka võtma, enam ei pigista ja istuvad jalga, nagu oleks kingsepa poolt spetsiaalselt mulle tehtud. Uisutamine on kohe täiesti fiiling, lihtsalt liugled.
Ehk - asi ei ole alati firmanimetuses ja hinnas - et see on väga halb ja see on väga hea - vaid hoopis selles, kuidas saabas just SINU jalaga sobib. Anatoomiliselt on ju inimesed erinevad, aga saapad tulevad tehasest kõik ühe kujuga, järelikult ei saagi nad kõigile ühtemoodi sobida. Ja et leida sobiv saabas, on ilmselt suur töö ja vaev ja katsetamine. Minul vedas, sest leidsin juba teisel katsel sobiva saapa. Aga alati ei pruugi nii hästi minna.