Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Kuidas puusadelt rasva kiiresti põletada?
 
Pirnike 27. märts 2012, kl 23.33
Selline küsimus, kui keegi vastata oskaks....olen 170cm pikk. Kaalun 61 kg. Nüüd paljud ütlevads, et see pole mingi ülekaal,aga....
Rinna ümbermõõt on 91 (kusjuures kannan C-korvi)
Keskkoht 73 cm ja
Puusa ümbermõõt on 103 cm :-((((((((
Nüüd saate aru milles probleem. Olen n.ö Pirni-tüüpi kehaga. Milline treening mulle kõige paremini sobiks? Mis aitaks just puusade pealt kiiresti rasvu põletada.
Kuan hetkel rahadega kitsas, siis käin iga päev kiirkõndi tegemas(15 km). Olen kuu aega teinud, kuid tulemus null(toitun tervislikult). Järgmsiest kuust saan ehk ka kuhugi trenni minna, kuid mida võiks proovida? Mis aitaks?
 
näiteks 27. märts 2012, kl 23.48
Rõngast keerutada puusa ümber. Hula-rõngad või, mis nimega need ongi. Samas kuna rindade ja puusade vahe on ainult 10cm, siis mingi kohutav pirnikuju see nüüd ka pole...
 
Pirnike 27. märts 2012, kl 23.59
Nojah, kuid ennast siiski häirib. Kas kiirkõnd põletab üle kogu keha rasva või siis rohkem ikka kintsudelt ja puusadelt kuna need rohkem liikumises!?
Mõtlesin vesiaeroobikat proovida...kas see oleks mõistlik!?
 
näiteks veel 28. märts 2012, kl 00.10
Kõhulihasteharjutused aitavad ka puusade ümbert rasva põletada, kükid, treppidest üleskäimine aitab. Kiirkõnd on ka hea, põletab kogu keha rasva, aga see tuleb ka kasuks, sest ega sellist asja ei olegi ju, et ainult puusadelt läheb ja mujalt ei lähe.
 
.. 28. märts 2012, kl 00.22
Tee aeroobset trenni ja vähenda rasvaprotsenti, küll puusaümbermõõt ka vähenema hakkab. Kaal võib sul ju madal olla, kuid mõõdud on üsna keskpärased (mõõtsid vööümbermõõtu ikka õigest kohast?), seega peaksid üldfüüsilisele keskenduma ja menüü üle vaatama. Maagiliselt ühest kohast ümbermõõtu märgatavalt vähendada ei saa, kuid kui jätkad aktiivset eluviisi, siis peaks üleüldine pilt üsna pea palju parem olema.
 
Pirnike 28. märts 2012, kl 00.27
Menüüga on kõik korras, tõsiselt. Jah, eks see kaal langebki, kui mingit trenni peale kõndimise veel tegema hakata, kuid häda selles, et siis kaovad cm-d ühtlaselt. Kaalusin kunagi 49 kg ja keha ei olnud ikka proportsioonis, ehk siis tagant vaates pirn mis pirn.Keskkoht ja rind ongi saledad. keskkohta mõõdsin veel täiskõhuga. Pluuse kannangi nr 36, aga seelikud 40. Ebanormaalne ju.
 
Kerge ja lihtne! 28. märts 2012, kl 00.52
Kõige kergem ja tõhusam!!!Isiklikult tõestasin!Viska selili,kõverda jalad põlvedest ja hakka neid ühele ja teisele poole maha panema.Otsi parem ja õigem asend,et tunneksid ka,kui lihased külgedelt pinges on.Tee nii igal õhtul 100 korda ja kahe kuuga saad 10cm maha nagu naksti!;) Endal olid ka puusad 103 ja nüüd 93 :) Ja see oli ainuke liigutus mida tegin!
 
munkel 28. märts 2012, kl 08.40
käin iga päev kiirkõndi tegemas(15 km).

15km?, natuke üle ei paku?, kiiresti sa selle maa läbid?

Rasv kulub sealt kust ta konkreetselt sinul kõige paremini kulub, seda ei saa ise mistahes trenni või harjutustega suunata.
Pirni tüüpi keha saab proportsionalsemaks ülakeha jõutreeninguga suuremaks treenides.

Aga muidu tundub teema liba-sinu mõõdud-kaalud on lihtsalt super - ilus feminiinne figuur.
 
dance 28. märts 2012, kl 08.47
mul on eluaeg lai puus olnud, teen igasugust trenni aastaid, aga puus ikka sama, hakkasin tantsutrennis käima ja viimase aastaga on puus märgatavalt kahanenud...järelikult minu puusale mõjub tants
 
Pirnike 28. märts 2012, kl 10.14
Aitäh sulle Kerge ja lihtne. proovin kindlasti seda harjutust. Ja sulle Dance, kui võimalus tekib, otsin sobiva tantsutrenni, sest tantsida meeldib mulle ka, kuid järsku oskad soovitada, milline oleks õige tantsutrenn päris algajale?
Sulle Munkel-eks igaüks tunneb ise kui pikk maa tema jaoks paras on. Mina igatahes naudin seda üliväga. Ja kuna hetkel tööl ei käi, lapsi pole, siis aega palju käes. Maa läbin umbes max 2,5 tunniga.
Et keha proportsiooni saada, ma päris kindlasti oma ülakeha treenima ei hakka, et seda suuremaks pumbata. Pigem teen kõik, et puusadelt 10 cm maha saada :)
 
Kik 28. märts 2012, kl 10.26
Aga oled Sa kindel, et toitumisega kõik korras?:) ära pane pahaks:))....ma tegin ka tervisliku toitumise põhimõtted selgeks ja kui treenerile oma toidupäevikut näitasin ja eesmärkidest rääkisin, siis kiitis ta mind, et olen teooriast igati õigesti aru saanud, aga siiski tuli teha korrektiive, mille peale ma ise poleks tulnudki:)) .....muideks mul ka puusad teemaks:)
 
Pirnike 28. märts 2012, kl 10.55
Jah on korras see toitumine. Ise selle alaga tihedalt seotud olnud jne.
 
63kg 28. märts 2012, kl 12.01
ka 170 ja olin väga kena figuuriga siis kui kaalusin 55 kg. kui 62 siis juba volditas nii, et tee trenni ja võta vähemalt 57 peale .
 
dr pastelli 28. märts 2012, kl 13.12
Ei ole füsioloogiliselt võimalik kulutada rasva ainult teatud valitud kehaosalt.
 
joogi 28. märts 2012, kl 13.16
Minu keha läks vormi ashtanga põhjal tehtud power-joogas, see on juskui pumbi eest, lisaks venitab. Väike tants otsa oleks ainult hea. Puus kahanes, käed-jalad muutusid ilusaks.
 
ehh 28. märts 2012, kl 16.52
puusade ümber toidukile ja jooksma. Aitab väga hästi, ka neid, kellel kõht pekine. See on jamajutt, et lokaalselt rasv ei põle. kõik iluvõimlejad ja tantsijad kasutavad seda nippi.
 
noo 28. märts 2012, kl 21.55
to ehh,
kui kõht rasvane,kas siis tuleb kõht kilesse mässida wöi?
 
dance 29. märts 2012, kl 08.42
vastates tantsuküsimusele: kuna pole just eriti noor ja pole ka eluski tantsutrennis käinud, siis võtsin ette folgi ja line´i ja ma olen vist ainuke inimene Eestimaal, kes pole isegi lapsepõlves rahvatantsuga tegelenud....aga soovitan julgelt alustada sellise stiiliga, mis ikka meeldib
 
ehh 29. märts 2012, kl 11.35
jah, kui kõht rasvane, siis kõht kilesse ja kui kintsudel ülearu, siis kintsud.
 
? 30. märts 2012, kl 13.42
Kõige kergem ja tõhusam!!!Isiklikult tõestasin!Viska selili,kõverda jalad põlvedest ja hakka neid ühele ja teisele poole maha panema.Otsi parem ja õigem asend,et tunneksid ka,kui lihased külgedelt pinges on.Tee nii igal õhtul 100 korda ja kahe kuuga saad 10cm maha nagu naksti!;) Endal olid ka puusad 103 ja nüüd 93 :) Ja see oli ainuke liigutus mida tegin!

Kas see tähendab, et kannad jäävad maha või tuleb täisnurga alla tõsta?
 
to kerge ja lihtne 30. märts 2012, kl 20.10
ma ka tahtsin just sama selle artikli kohta küsida ,et äkki kerge ja lihtne seletaks seda ,põlve kõveraks,lähemalt
 
Manna 30. märts 2012, kl 21.15
viimastele: no aga proovige järgi! ühtepidi on ju tunduvalt lihtsam kui teistpidi. :) lihtsam aga ei tähenda, et tõhusam.

kuid kõik jalatõsted kõrvale ehk külje peale on samamoodi edukad. proovige teha seeria, kus seisate sirgelt ja tõstate jalga küljele. alguses on see lihtne, kuid tehke nii umbes 20-30 korda järjest.
ja siis teise jalaga.
võite ka käega seinale toetuda, kui niisama tasakaalu hoida ei saa.
sama asi ehk vibutused küljele toimib ka põrandal, küliliasendis. püüdke jalg viia vibutusega täpselt külje peale. ja tehke ikka seeriaid.
sama asi toimib ka vesiaeroobikas. siis on küljel ka veetakistus ja mõju seda parem.
 
Kerge ja lihtne! 01. aprill 2012, kl 14.44
Lamad selili ja põlved on kõverdatud!Tõsta ei ole vaja midagi...lased põlved koos vabalt(natuke võivad nihkuda ja üks kand tõuseb maast lahti) ühele poole ja teisele poole vastu maad.Ise võid põlvede kõrgust,asetust reguleerida...tunnetad kuidas puusa lihased pingule tõmbuvad,samas annab tunda ka alakõhule..nii,et see saab ka treenitud:) Esialgu võib tunduda mõtetu,aga mulle isiklikult aitas see väga hästi...mugav ja kerge harjutus.
Otsin youtubest,äkki leian ka sellise video,kus seda harjutust tehakse,kui leian lisan ka hiljem siia!
 
Kerge ja Lihtne! 01. aprill 2012, kl 15.49
http://www.youtube.com/watch?v=v1egYf0lycE&feature=related


Siit on küll aru saada,et see on venitus harjutus alaseljale,aga nii tegin mina keskmises tempos ajaviiteks kordamööda ühele ja teisele poole.Kaasa aitab ka käte asetus,kui käed ülepea sirgelt maas või külgedel maas,tunnetad ise kuidas missugune lihas pingul on!:)
 
paabulind 04. aprill 2012, kl 21.15
Ilmselt oled lihastevaba,seega oledki pirn.Skelett ja kuskile-puusadele-koguneb rasva.Sa peaksid üle kogu keha trenni tegema.Aga ilmselt jooksmine treenib ka jala-ja tuharalihaseid,seega tõmbab peki puusalt ära.
 
paabulind 04. aprill 2012, kl 21.17
Muide lihased põletavadki kõige paremini rasvu.
 
:) 05. aprill 2012, kl 01.58
Kõige kiirem rasva põletamine on jala ning seljalihaste koormamine, ehk siis mida suuremaid lihasgruppe koormad, seda kiirem ka rasva põletamine.

Jooksmine on kõige parem, treeninb kogu keha toonust, kuid lugesin kusagilt teadus ajakirjast, et naistele tegelikult jooksmist ei soovitata.
Pigem kiirkõndi, sest jooksmisel saab keha tugevaid lööke, igal sammul.
Naistel pidavat olema naha sidekoed vms millegipoolest nõrgemad, ning pidev rappumine pidavat tselluliidi taolist nahka ning kortse tekitama.

Täpselt kahjuks ei mäleta mis teema seal uurismustöös oli.
 
huviline 27. september 2012, kl 14.37
Kavatsen ka ise Kerge ja lihtne soovitatud harjutusi tegema hakata. Aga kui esimesi kordi sellist harjutust teha kas jõudu jagus teil,sest kui õieti aru sain, siis seda harjutust tehes pidi hoidma vähemalt 45 sek ja kui 100 korda teha siis saab poole tunniga vast hakkama.Pean endale lubaduse andma, loodan et aitab:)
 
ebaõnn 05. oktoober 2012, kl 01.57
mina olen reklaamiohver ja tegin seda harjutust, tulemus 0!! Endale tundub ka imelik, et kohe üldse mitte midagi.
 
oh 05. oktoober 2012, kl 09.07
Kulla Ebaõnn, selle harjutusega ei saagi õnne olla. Lõdvestab küll, kui olla enne paar tundi kõva trenni teinud :), aga iseseisva harjutusena... see on kõige lihtsam kereküljelihaste venitus, mis netist leida. Suht äpult tehtud pealegi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!