Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Sööge ainult toortoitu
 
Mali 12. veebruar 2013, kl 07.43
Süües ainult toortoitu väheneb kaal, tuleb juurde energiat, aju hakkab paremini tööle, hoiate kokku aega, pole vaja käia trennis, hoiate kokku raha ja kallist elektrit. Unustatud vana on parim.
 
obaa 12. veebruar 2013, kl 08.07
misse toortoit on, äkki räägid seda ka mammi?
 
ohh 12. veebruar 2013, kl 09.14
Meie külmas kliimas ainult toortoitu süüa võrdub tervise rikkumisega. Käis ka mul kord hoog peal. Nahk läks kuivaks ja koledaks, lõpuks jäin haigeks.
Suvel, siis on teien asi, siis pole see mõte paha.
 
Mali 13. veebruar 2013, kl 11.16
Toortoidu söömine ongi see, et sööd ainult keetmata toitu ja oled terve ja tugev kõik vitamiinid säilivad.
 
suvi 13. veebruar 2013, kl 14.20
Meie talvesse toortoit ei sobi ja vastupidi, hävitab tervise. Lisaks omandab keha võõramaa viljadelt hulga pestitsiide.

Suvel on marjapõõsas istumine tõesti kasulik.
 
gg 13. veebruar 2013, kl 16.15
aga milleks selline tagasiminek. ja kui kaugesse aega siis - enne kui avastat tuli? kas inimene ei hakanud mitte põhjusega kasutama tuld toidu valmistamisel?
 
nu 13. veebruar 2013, kl 16.48
Mali Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Süües ainult toortoitu väheneb kaal, tuleb juurde
> energiat, aju hakkab paremini tööle, hoiate kokku
> aega, pole vaja käia trennis, hoiate kokku raha j
> a kallist elektrit. Unustatud vana on parim.


et naabrinaisele(mehele) hambad kintsu?
 
huviline 13. veebruar 2013, kl 18.15
Toortoit ei pea olema külm, lihtsalt kuumutada üle 40-50 kraadi ei saa. Aga toitu saab teha selliseks mis ei ole tuline. Uskumatu, aga toortoidu valik on uskumatult suur. Ensüümid, mis on organismile vajalikud, kuumutamisel hävinevad. Isegi kui süüa kõike, peab toorel olema üks osa toidukorras, muidu on organism väga hädas oma protsessidega. Kuna me ei saa ensüüme piisavalt, siis tulebki igasugu purkidest lisa võtta. Olgu nad siis vitamiinid või toidulisandid. http://et.wikipedia.org/wiki/Ens%C3%BC%C3%BCm
 
Võeh 21. veebruar 2013, kl 00.40
No kust küll tulevad sellised ajugeeniused? Sööge toortoitu, elage põhumajades, ärge peske ennast...
 
njaaa 23. veebruar 2013, kl 11.49
plaplaplapla jeeeee!
just, sööge ainult toortoitu, kulutage seedimisele üüratu osa ajast, võidelge kogu selle mõnusa hulga pisitegelastega, keda te endale sisse sööte, jeee, ägeee, tervis tuleeeb!

Ega inimene ilmaasjata ei hakanud tuld kasutama!

Mingisugust jeeed ei ole, sööge normaalselt, tasakaalustatult ja liikuge. Kogu müstika.
 
isetark 03. märts 2013, kl 08.49
inimese organism EI OMASTA igast toidust vajalikke aineid kui see on ainult toores.
 
m 03. märts 2013, kl 13.43
Mind huvitab mismoodi meie kliimas seda kvaliteetset toortoitu hankida? Kasvatan korteris ise?
 
ei tea 03. märts 2013, kl 17.57
Sõin nädal aega, siis sai fantaasia otsa ja need salatid ei lähe lihtsalt alla. Näiteks rukola, nii kare ja ajab öökima. Sama hiinakapsas, no panen seda õlikastet peale, aga hakkab vastu.
 
merilee 08. märts 2013, kl 02.00
Ei ole toortoituja, aga mõningaid nippe kasutan küll. Nt riivitud porgand, paprika ja seller lähevad supi sisse siis, kui serveerin. Ja väga hea on nii, rääkimata enesetundest peale söömist. Täielik toortoitumine Eesti kliimas ei ole sobilik. Toit peaks jahedamal ajal olema kehatemperatuuril. Külm salat jahutab seedimise tuld, seedimie aeglustub ning kaal võib isegi tõusta.
 
emalendur 08. märts 2013, kl 14.21
Kõik, mis on maailmas olemas, on millekski vajalik. Kui inimene muidu kõhtu täis ei saa, peab ta liha sööma. Loomse toidu vajadus oleneb ka kliimast. Jäämaa elanik ennast üksnes banaanidega ära ei toida, aga see ei tähenda, et ta poleks vaimne.
Tailiha söömine on ohtlikum kui peki närimine. «Heaks» peetav tailiha suurendab inimese varjatud viha, mida ta endasse kogub, pekk varjamatut, mis kohe välja elatakse.
 
paabulind 09. märts 2013, kl 23.21
Sooda.Ega ilma trennita ilusat keha saa.Tühja see meeletult hästi töötav aju,kui mul on kadestamisväärselt trimmis lihaseline keha.
 
tehtud 04. aprill 2013, kl 02.35
Paar kuud sain teha, siis tervis ütles üles. Meeletu puhitus tekkis ka, kaalu tuli juurde ja paljud vajalikud ained kättesaamatuks. Verenäitajad läksid ka hullemaks. Üks mu tuttav tegi ka seda, ta võttis alguses natuke alla, oli hullus vaimustuses, aga sama jama, mingi hetk hakkas kaal lihtsalt tulema ja tervis ära keerama.
 
ahjaa 28. aprill 2013, kl 04.22
Kliimast toitainete omandamine küll ei olene. Toortoitu tuleb aga väga palju süüa ning sadu erinevaid toiduaineid. Siin pole lihtsalt eriti midagi saada.
ohh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Meie külmas kliimas ainult toortoitu süüa võrdub t
> ervise rikkumisega. Käis ka mul kord hoog peal. Na
> hk läks kuivaks ja koledaks, lõpuks jäin haigeks.
>
> Suvel, siis on teien asi, siis pole see mõte p
> aha.
 
to emalendur 28. aprill 2013, kl 04.25
Mismoodi oleneb loomse toidu vajadus kliimast? See on küll teadusime, kui vastavalt laiuskraadile hakkavad toitained teisiti käituma. Külmas kliimas on lihtsalt rohkem kaloreid vaja, hiigelkogustes banaane. Aga on ka muid, väga kalorirohkeid taimse toidu allikaid.
 
aa 28. aprill 2013, kl 04.27
kuule, mõtle enne ka, kui kirjutad. Põhumajad on väga vastupidavad ja alternatiivne elustiil ei tähenda mittepesemist. Keetmisega ei tule sul toitaineid juurde (v.a üksikud erandid, mis pole ainsad allikad).
Võeh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No kust küll tulevad sellised ajugeeniused? Sööge
> toortoitu, elage põhumajades, ärge peske ennast...
 
Liisbeth 04. mai 2013, kl 12.34
Sõbranna on seda heina juba 4 kuud söönud. Juuksed on tuhmid ja kuivad, nahk ketendab, kõhu pidi alati peale söömist gaase täis ajama. Ma ei tea, miks ta seda edasi teha üritab. Kaalu pole ka alla läinud, aga närviliseks on küll muutunud.
Inimene ei ole rohusööja siseehitusega, et ainult heina tarbida. Kusjuures näiteks tomatist saab organism vajaliku kätte alles peale seda kui seda üle 80C kuumutada! Ja see pole ainus asi.
 
to ahaa 08. mai 2013, kl 21.44
toitainete omastamine oleneb ikka kliimast ja kliimavöötmest kus elad- ei ole asjatu ütlus, et peaksid toituma saadustest, mis kasvavad ca 200 km raadiuses sinu elukohast. Parim näide on tõsised põhjarahvad, kelle toit on põhjapõder ja suuresti AINULT põhjapõder. Nõugogude Liit katsetas seda omalajal ning üritas põhjarahvuste toitumisharjumusi n. ö tervislikuks suunata- poolvägisi koolides ja lasteaedades herneid ja muid köögivilju sööma sundides. Lõppes see sellega, et inimesed haigestusid raskelt. Teadlastel tuli tunnistada, et ei sobi nii karmi klimasse keskeuroopa jaoks normiks kujunenud toitumine. Sellises kliimas jääb elu proteiine tarbides- muuseas tsitrusviljad on absoluutselt välistatud, kuna need takistavad organismil proteiini omastamist.
Meie kliimavöötmes ei ela vaid toortoidust- toituda tuleb tasakaalustatult- nii liha- kala, kui ka kapsast, kaali on meil vaja ja pigem kuumtöödeltult. Inimese seedekulglas ei ole mitut magu mis võimaldaks olla mullikas ...
Üks tore teadlane on mulle kunagi öelnud, et kui inimene poleks õppinud sööma tulel / tules valminud liha- oleks inimene siiani puuotsas- see oli võti, mis pani arenema ja kasvama inimese aju...
 
veg 25. mai 2013, kl 06.54
Uus foorum toortoidust huvitatuile!
www.toortoitujad.forum.co.ee
Foorum on alles loodud ja seega palume kõigi mõistvat suhtumist selle tühjuse suhtes ja aktiivset osavõttu, et foorumi korralikult tööle saaks :)
 
gert 05. august 2013, kl 14.08
See on nii loll jutt, et meie külmas kliimas ei saa toortoidust elatud. Halloo - ajad on nagu edasi läinud ja meil ei ole vaja läbi tuisu ja tormi tunde jalgsi kõmpida vms. Me elame kaasajal. Ja siis see jutt sellest et liha on kasulik ja et seal on b12 vitamiin, mida mujalt ei saa. Esiteks saab - teatud seemnetest ja teiseks vajab organism b12 kogu elu jooksul ainult 4 riisitera suuruses koguses. Toortoitumine ravib haigusi ja on väga tervislik.
 
hm 20. august 2013, kl 12.19
Milleine vastuseis! EEsti inmesed on ühed varakumalt surevad Euroopas ja seda just vale toitumise pärast, Liialt süüakse liha ja rasvast, körge kolesteriin pöhjustab südame- veresoonnkonna haiguseid, mis on Eestis surma peapöhjuseks ( alko körval). Ma ei tea, kas toortoitumisest ära elaks, seda ilmselt ei suudaks paljud, liialt on harjutud kogu halvaga, aga kindlasti on toortoitumine viis, kus saab eluks vajalikke vitamiine köige rohkem. Seda enam, mida vanemaks me jääme, seda aeglasemaks muutub seedimine, me vajame vaid vähe kaloreid aga palju vitamiine. Sellest ka see et üle 40 on Eestis enamuses paksud...
 
to hm 22. august 2013, kl 07.55
mingi toortoitumise ideega sa valesti söömisele vastu ei saa. see jutt paneb ainult takka üles lööma.
hea oleks, kui inimene oma tavalise söömise suudaks organismi vajadustele (mitte oma harjumustele) vastavaks viia. vähendada rasvu, suhkruid (loomseid valke teatud east) ja suurendada aedviljade, puuviljade osakaalu, olgu need siis kuumutatud või toored. Ennekõike peab olema paigas toitainete proportsioon ja kogus vastama reaalsele energiakulule.
 
kah to hm 26. august 2013, kl 02.01
Tüüpiline ajuloputatud lammas... mine uuri veidi statistikat, mida need meie Euroopa kõige pikaealismad söövad ja siis hakka tarka juttu rääkima, eks.

Toortoidust ei omasta keha kõike vajalikku. Toortoit tähendab immuunsüsteemile suurt koormust. Toituda tuleb täisväärtuslikult, aga noh muidugi, arstid on ju kõik lollid.

Kena uuring gorilladest- miks on meie hiiglaste intelligents nii väike, põhjus lihtne, gorillad söövad taimset toitu, nende aju areng on jäänud sellise pisiasja taha, nagu ajapuudus, aju arenguks peaksid nad nimelt sööma veidi rohkem, aga kahjuks napib ööpäevas valget aega, et rohkem süüa.
Šimpansid aga, kuigi toortoitlased, on inimahvidest kõige intelligentsemad, lisaks taimsele toidule kütivad nad karjaga väikeseid pärdikuid, tõmbavad need neljaks ja söövad ära, jättes järele vaid naha ja kondid.
Šokeeris? Aga muidugi, loodusega on teil, lgp toortoitlased ja veganid, side olematu, te ei tea loodusest mitte midagi. Ullikesed :)
NB! täisväärtuslik ja tasakaalustatud toitumine ei võrdu pihv ja friikartul, täisväärtuslik ja tasakaalustatud toitumine tähendab üsnagi suures koguses puu ja köögivilju, ka väskeid. Mis siis, et te mitte toortoitlasi/mitteveganeid pihviõgarditena armastate kujutada.
 
johaidii 05. september 2013, kl 11.29
Meie kliimas või mitte meie kliimas, inimene pole lehm ja ei saa puuviljade söögist kõiki aineid kätte.
Kui inimene veel üsna ahv oli ja tuld ei tundnud, siis liha pandi laagerdama, et seda pehmeks muuta, nii nagu ka karud ja koerad teevad. Kes aga seda mädaliha tänapäeval enam tahab? Tuli on kiire vahend ja ühtlasi hävitab haigustekitajad. See on inimkonna suurim leiutis ja kui keegi arvab, et see oli mõttetu, siis koligu puu otsa tagasi.
Seal katsugu siis ainult puuvilju süües hakkama saada, ärgu ainult ahvidest eeskuju võtku ja ka liha sööma hakaku. Ega seal kaua kannatama ei pea, see elukene kustub kähku.
 
johaidii 05. september 2013, kl 11.36
Vaatasin seda toortoitujate foorumit... Ühe inimese foorum, ise endaga suhtleb. Toortoidu mõju vist :D
 
katsetaja 01. detsember 2013, kl 13.27
Kuidas lood alkoholiga,,kas toorest veini võib või toorest õlut(elavat)? Ma olen teinud paar nädalat taimetoidu ja toortoidu toitumist.Enesetunne veel jube,,vist üleminek? Pea valutab,,kõht punnis,uni läinud...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!