Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Söögiisu suur!
 
Õunake 01. november 2014, kl 19.00
Tere, kas keegi oskab soovitada,mis söögiisu vähemaks aitab võtta?
 
tuulepesa 01. november 2014, kl 19.31
joo hästi palju vett...
 
no 01. november 2014, kl 20.15
Käi jalutamas ,siis võid endale natuke rohkem lubada .Sügisel vajadki rohkem .
 
Õunakesele 02. november 2014, kl 02.28
1. Liigu päeva jooksul rohkem ringi. Kui oled kontoritöötaja, siis korra tunnis on mõistlik ennast sirutada. Jaluta rohkem värskes õhus (viib mõtted mujale). Loomulikult, ka jooga ja meditatsioon teevad mõtted selgemaks.

2. Ei tasu hoida toitu silme all, sest see paneb automaatselt sööma. Olgugi, et pähklid on kasulikud, siis ei soovita neid osta, sest pahatihti enne ei jäta, kui pakk tühi :) Sama jutt kehtib muude snäkkide kohta. Näkitsemiseks hoia näiteks beebiporgandid käepärast, sest need peletavad esmase nälja. Hea süsivesikuallikas on ka banaan.

3. Kui sulle tekitab heaolu tunde täiskõht, siis juurviljad on hea lahendus mao täitmiseks, kuna ei anna palju kaloreid.

4. Kui tunned nälga, siis esmalt joo ära klaas vett. Vee sisse saad tilgutada sidrunimahla ning paar tera soola.

5. Pane kirja nädala jooksul söödud toidud. See annab sulle ülevaate, kui palju üle sööd. Püüa jälgida mustreid, millal tekib kõrgendatud söögiisu. Näiteks kui mitu tundi vahepeal ei söö, siis on hiljem väga suur tõenäosus üle süüa.

6. Jaota söögikorrad päeva peale ära, et korraga palju ei söö, aga et nälg ei jõuaks tekkida. Kui paaritunnine söögipaus tundub pikk, siis heaks vahepalaks on jällegi klaasitäis vett ja juur/aediljad.

7. Kasuta toitude valmistamisel erinevaid maitseaineid. Lisaks soolale (mõõdukalt) kasuta piprasegusid, värsket tšillit, tilli, peterselli, basiilikut jms. Maitsetut toitu on lihtsam üle süüa.

8. Kui oled söögiga üle pingutanud ning tulemas on järgmine söögikord, aga ei taha tugevalt süüa, sest kalorid hakkavad üle piiri minema, valmista endale näiteks roheline salat. Poodides on müügil salatisegusid, mida on hea kokku segada. Näiteks Rimis on müügil segu, mis koosneb spinatist, rukolast, lehtpeedist jms. Sisse võid segada veel hiina kapsast, lillkapsast, tomatit, kurki. Maitsestamiseks on hea sojakaste, näpuotsaga suhkrut, sidrunimahl. Samuti võid lisada šampinjone, mis annab juurde liha maitset, kuid sisaldab vähe kaloreid.

9. Ürita rohkem süüa aeglaseid süsivesikuid. Näiteks täistera pudrud/leivad/pruun riis/tatar. Nende söömisel ei lähe kõht nii kiirelt tühjaks. Tatra ja riisi kõrvale on hea võtta näiteks kanafileed. Kana sisaldab palju valke, mis samuti täidab rohkem kõhtu pikemaks ajaks.

10. Magusaisu taltsutamiseks söö rohkem rasva. Väherasvane toit tekitab magusaisu. Head rasvaallikad on kala, avokaado, (salati)õlid. Pähklid ka, kuid ettevaatust nende söömisel :) Ja rasva ennast ei maksa karta, kui see tuleb headest allikatest. Ülekaal tekib pigem rohketest süsivesikutest, mis on madala toiteväärtusega.

11. Kui oled kohvijooja, siis asenda osad kohvitassid teega. Kohv nimelt tõstab kunstlikult söögiisu! Seda teeb loomulikult ka alkohol.

12. Ülesöömisel on põhjus, mis on enamasti emotsionaalset laadi. Seega, õpi ennast paremini tundma :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!