Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Algaja kaalulangetaja, kas teen piisavalt trenni
 
K 23. jaanuar 2015, kl 17.24
Tere.
Alustan ka oma teekonda kaalulangetamisega. Olen 164 cm ja kaalun 81 kg. Mul pole küll plaanis nüüd mõne kuuga või suveks mingi ideaalvorm saada. Olen hakanud jooma vett ning hommikul sööma, mida muidu ei teinud, sõin üldse päevas korra-kaks. Nüüd ikka kontrollin enda sööke ning söön 3 korda päevas. Hommikul söön muna + näkileib kurgiga vms, lõunaks ja õhtuks teeme ikka tavalisi sööke aga pool portsu on salat + 1 osa liha ning kartul, riis vms. Sealiha koos kartuliga ei söö ja kartulit ka korra päevas. Kunagi tegin kuu aega ka toitumiskava, koguseid proovin tolle järgi arvestada aga ei hakka eraldi mingeid ekstreemsusi endale kokkama.
Lapse viin lasteaeda ja toon jala, see on siis kokku umbes 4km + käin trenazööril, hetkel on pikim tistants 5 km (Endomondo järgi 207 ckal, trenazööril näitab 180). Muidu olen kodune. Kas sellest liikumiskogusest piisab või pean välja arvutama palju söön ning samapalju kulutama?
 
PUNAROTTORAV 23. jaanuar 2015, kl 17.35
EI EI KINDLASTI MITTE ,JOOKSE NAGU NORAV RATTAS
 
---- 23. jaanuar 2015, kl 17.49
Sa vaata järgi oma baasenergia kulu, oma kehamassiindeks, nt kaaluabi.ee lehel, see ütleb sulle ka kohe, kui palju on sinu vajalik päevane kalorikogus, et kaal langeks. Kaloreid tuleks ikka arvestada, kui tõesti tahad, et kaal langeks. 207 kcal on üks väiksem jäätis:) Ja guugelda tervisliku treenimise kohta, kindlasti leiad lehed, kus saad välja arvutada oma optimaalse pulsisageduse treeningu jaoks, selleks on omaette valem. 10 000 sammu päevas, see on normaalne, aga treeninguks on oluline ka õige pulsisagedus, kui tahad, et kasu oleks.
 
-15kg 23. jaanuar 2015, kl 20.22
Üks teooria on selline: kaalu langetamine on kehale stress. Trenn samuti. Kahte stressi pole kehale korraga vaja.
Mina langetasingi kaalu ainult toitumist jälgides ja olen väga rahul.
 
K 23. jaanuar 2015, kl 23.52
Tänan vastajaid!
Kuna ei pingutagi kiirusega, siis ei hakka endast ka viimast võtma. See 30 trenazööril pole ka kuigi kurnav :) Aga vaatasin nüüd, et kui tahan rohkem kaloreid kaotada, peaksin siiski jalutama (arvestusega 5km= 50 min-1 h on kalori kaotus suurem)
 
d 24. jaanuar 2015, kl 08.41
õhtul pare ära kartulit-riisi vm võta, ainult liha ja salat! lõunaks võib võtta!
 
:) 24. jaanuar 2015, kl 09.42
-15kg Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Üks teooria on selline: kaalu langetamine on kehal
> e stress. Trenn samuti. Kahte stressi pole kehale
> korraga vaja.
> Mina langetasingi kaalu ainult t
> oitumist jälgides ja olen väga rahul.

Eks igaüks loeb seda, mis talle meeldib. Enda liigutamine veidi kõrgemal pulsisagedusel tund-poolteist päevas pole eriline trenn. Kaalulangetamise esimene reegel - seda ei tohi teha lihaste arvelt. Et lihased toonuses püsiksid (ja hakkaksid ise rohkem kaloreid kulutama), peab nende heaks midagi ette võtma, muidu kaobki kaal esmalt lihaste atrofeerumise tagajärjel, kuna rasva kui väärtusliku vara kallale keha esimesena ei lähe kunagi.
 
jah 26. jaanuar 2015, kl 10.48
5 km päevas kõndimist on kindlasti piisav. Rabeleda pole mõtet. Aga tundub, et nii trenažöör kui Endomondo eksivad kaloraaži arvestamisel. See number peaks olema suurem (300+ kalorit). Kui huvitab täpselt, kui palju kulutasid, siis hangi endale pulsikell. Võid ka käsitsi ära mõõta 10 sekundi vältel ning korrutada kuuega. Pole küll nii täpne meetod.
Söömise poole pealt võid ju esimesed paar nädalat kirja panna, kui palju kulutad. Võid ka koguseid kaaluda, et paremini tunnetada portsjonite suurust. Aga seda nüüd teha mitmeid kuid tundub mõttetu. Esiteks võib kaal valetada ning pakendil olev kaloraaž samuti. 100 kaloriga päevas mööda panna ei ole eriti raske. Sellest olulisem on valida võimalikult naturaalsed toiduained. Samuti jälgi, et ükski toidukord ei tekitaks kõhus raskusi. Pigem hoia magu veidi tühjana. Hommiksöök võiks olla veidi toekam. Näiteks valmista omletti ja üks võileib või tee putru ja söö kõrvale muna. Arvestuslikult näiteks 500 kcal hommikusöök, 500 kcal lõuna, paar puuvilja vahepalaks 200 kcal ning õhtu 400 kcal.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!