Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
õhupuudus treenides
 
kala kuival 14. veebruar 2015, kl 23.49
Mulle teeb muret, et treenimisel tekib õhupuudus. Selline tunne, et sügavalt sissehingates saadavast hapnikust ei piisa. Justkui kopsud oleks liiga väikesed.
See probleem oli siis, kui alustasin treeningutega ja siis arvasin, et küllap on treenimatusest aga sama jama jätkus ka kuid hiljem, kui olin juba väga heas vormis.
Arst on mul lollakas ja vangutab lihtsalt pead, ei tea (tal poogen...). On kellelgi sarnane mure olnud ja teab, kuhu pöörduma peaksin v. milliseid analüüse laborisse tegema minna?
 
.. 15. veebruar 2015, kl 08.58
Mul tekib õhupuudus siis, kui kilpnäärmenäitajad on vormist väljas.
 
nii on 15. veebruar 2015, kl 13.34
Pulss liiga kõrge ja keha ei suuda end hapnikuga varustada? Järelikult ei ole vorm hea või on ülekoormus - see on esimene tunnus. Teha tuleb koormustest.
 
artist 17. veebruar 2015, kl 09.28
... ja mitte lollaka ning pead vangutava arsti juures.
 
hmmmmh 17. veebruar 2015, kl 09.43
_... ja mitte lollaka ning pead vangutava arsti juures._

no mida see nüüd tähendas. Kardioloogi koormustest on täiesti teine tase kui spordiklubi oma - heas mõttes, aga jah, parem SK'gi test, kui mitte midagi.
 
kiki 17. veebruar 2015, kl 14.49
kontrolli vere hemoglobiinisisaldust
 
helen 23. veebruar 2015, kl 22.07
Kas sa vererõhku oled hiljuti mõõtnud? Õhupuudus ja teised sinu kirjeldatud vaevused on ühed kõrge vererõhu tunnused.
 
mul 28. veebruar 2015, kl 20.09
Mul oli sama probleem. Avastati astma. Kui pererst ei oleks pulmonoloogi juurde saatnud oleks asi aina süvenenud. Aga tavaelus ei kaevanud ma millegi üle just joostes hingkinni eriti vastu tuult.
 
Lihtne 14. märts 2015, kl 00.21
Peab vaid tundma hingamise füsioloogiat. Asi on selles, et trenni tehes ei tohi hingata läbi lahtise suu. Juba 15-20 minutit hingamist läbi lahtise suu sunnib veresooned ahenevad kuni 25%, sest lahtise suu kaudu hingates kopsud kaotavad süsihappegaasi - eriti tähtsat elementi vere liikumise jaoks. Veres PEAB olema ca 6,5% süsihappegaasi. Süsihappegaasi molekul on suhteliselt suur ja oma liikumisega ta hoiab veresooned avatuna, ning veri pääseb küllaldases koguses rakkudesse. Kui veresooned on ahenenud, siis rakud saavad vähe verd (hapnikku), ning rakkudest tuleb signaal ajju - ANDKE HAPNIKKU. Veri on küll hapnikku täis, kuid sellest on vähe abi, kuna ta lihtsalt ei jõua rakkudeni.
Arstide poolt räägitav jutt, et minge hingake rohkem värsket hapnikurikast õhku - see on täielik LOLLUS, sest isegi normaalsel vere liikumisel ja rakkude varustamisel hapnikuga, on rakust väljuv veri, ehk venoosne veri IKKA VEEL HAPNIKKU TÄIS. Rakud suudavad ka parimal juhul arteriaalses veres olevast hapnikust vaid umbes 20% ära tarbida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!