Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Palun öelge mulle kui palju kcal sööma pean, et kaalus alla võtta?!
 
täitsa loll 12. märts 2015, kl 14.11
Baasainevahetuse jaoks on vaja 1460kcal
Igapäevaselt teen trenni kas 1000kcal jagu või 1250kcal jagu. Ei ole pulsikella, selle kalorihulga on öelnud treener. Ja jah, eks see ole nagu ole 100% kindel olla just 1 kacali täpsusega ei saa....

Soov on kaalu langetada.
Mis koguses tuleks mul 1000kcal trenni päeval süüa ja mis koguses 1250kcal trennipäeval süüa?

Kuidas seda arvutada?
 
abi 12. märts 2015, kl 14.44
võta fitness.ee ja üleval reas on "tööriistad" ava see ja esimesena peaks kohe olema BAV.
 
abi 12. märts 2015, kl 14.47
aaa jaah sry valesti sani aru, söödki mingi 300- 400(on vist juba palju) tavaliselt öeldaksegi, et 300 kcal vähem. Muidugi võib ka rohkem aga nagu räägivad kiire langetus polevat hea.
 
abi 12. märts 2015, kl 14.49
küsiks mis trenn see siis on mis nii palju 1000-1250 kulutab? 20km jooksuga tuleb selline hulk ära.
 
täitsa loll 12. märts 2015, kl 14.52
Ühesõnaga loogika on see et bav 1460kcal pluss trenni 1000kcal on 2460kcal see oleks siis kaalu säilitamiseks OK aga kui tahad alandada kaalu siis 2460-300 on 2160kcal Seega 1000kcal trennipäeval peaks sööma 2160kcal jagu?
 
täitsa loll 12. märts 2015, kl 14.53
Teen jah päris intensiivselt sporti, kardiotrenn ja 2 korda päevas. No 3 tundi vast iga päev...
 
veel lollim 12. märts 2015, kl 15.07
kui sa nii palju trenni teed- on sul üldse midagi veel langetada?
 
täitsa loll 12. märts 2015, kl 15.10
Selle aasta algusest hakkasin peale ja kaal ei lähe alla...sellepärast küsingi siit nõu.
 
bibi 12. märts 2015, kl 15.25
Esiteks, miks niimoodi rassid trennides? 3 tundi päevas on liiiiga palju, kaalulangus või mitte.
Baasainevahetus on see, mida su keha vajab igapäevaseks funktsioneerimiseks, siis kui sa lillegi ei liiguta. Kui sa nt kõnnid tööle ja põletad sellega nt 30 kalorit, tuleb juba see lisada su BAV'le (ehk siis süüa see arv kaloreid tagasi), muidu on kaloraaž miinustes, ja see ei tohi langeda miinusesse baasainevahetusest võetuna. Kõik päevased tegevused, olgu selleks hammaste pesu või söögi tegemine või trenn - vot nende arvelt võid kalorid miinustesse viia.
Kokkuvõtteks, söö alati oma BAV täis ning kui sa oled kindel, et põletad trenniga 1000 kalorit (mida on liiast), siis söö sellest tagasi ainult nii palju, et oleksid iga päev u 500 kalorit miinuses. Nt kui BAV on 1460, trenniga põletasid 1000, igapäevased muud toimetused põletasid 500 kalorit, siis kokku teeb see 2960 - see on lõpparv, millest peaks lahutama 500 kalorit (500 seepärast, et see on soovitatav päevaste kalorite vähendamise arv ideaalseimaks kaalulangetamiseks). Niiet sööd 2460 kalorit ja ongi päevane kaloraaž miinustes ning kaal peaks langema kui jätkad. ;)
 
noh 12. märts 2015, kl 15.34
see oleneb ikka kehakaalust ka, kaua seisab?
 
mhh 12. märts 2015, kl 15.38
aga söögi täis BVA ja tee päevas trenni 500 kcl eest. kas see 1460 jääb sulle väheseks? olekski ju lihtne.
 
:) 12. märts 2015, kl 15.54
täitsa loll Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Selle aasta algusest hakkasin peale ja kaal ei läh
> e alla...sellepärast küsingi siit nõu.
-------------------
Kui alles alustasid treenimisega, siis ehk lihased kasvavad? Kasvavad ka aeroobse trenniga. Need on ju raskemad kui rasvakiht:)
Alati polegi kaalunumber oluline - sellise trenni peale peaks su mõõdud ikka muutunud olema, samuti keha rasvaprotsent.
Samas: nii tugev trenn tekitab tavaliselt isu. Kuidas sa oma söömist muutnud oled?
Mina kulutan trenniga 400-600 kcal päevas ja kaal langeb kenasti. Jälgin, kui palju sisse söön ja mida (et saaksin kõik vajalikud ained kätte). Söön oma BAVi jagu, harva rohkem, kuigi trenn tekitab tõesti isu!
 
täitsa loll 12. märts 2015, kl 16.39
No ma olen astaid teinud nii 300kcal päevas :D Sellega kaal aga kasvas ja kasvas...Sellest ka treeningkoormuse tõstmine. Igapäevane sport on mul normaalne elu osa olnud väga kaua. Ja mulle tegelikult väga meeldib nii intensiivne trenn :)

Süüa ainult 1400kcal eest päevas? Mulle see ei sobi :D

to bibi
Kust ma tean kui palju muud toimetused kacal kulutavad?
 
:) 12. märts 2015, kl 17.04
Kust ma tean kui palju muud toimetused kacal kulutavad?
--------------------------
Aga guugelda ometi!

http://kaalustalla.ee/calc/kalorid.html

http://kasulik.delfi.ee/calc/tervis-ja-toit/kalorikuluarvutaja.php

Kindlasti leiad ise veel rohkem kalkulaatoreid, kui nendest kõiki tegevusi ei leia.

Kaal langeb ainult siis, kui sööd sisse vähem, kui ära kulutad. Muudmoodi pole ju võimalikki:)
 
täitsa loll 12. märts 2015, kl 17.19
Hmm....kas nüüd päris nii ikka on otstarbekas, et ma iga jumala tegevust kaloritesse ümber arvutan? Ma ei usu hästi, et inimesed kõik nii teevad :D
 
:) 12. märts 2015, kl 18.06
Hmm....kas nüüd päris nii ikka on otstarbekas, et ma iga jumala tegevust kaloritesse ümber arvutan? Ma ei usu hästi, et inimesed kõik nii teevad :D
------------
Ei ole otstarbekas kõiki tegevusi kaloritesse ümber arvutada, see pole ka võimalik. Pühid tolmu, kaevad meetrikese peenart, jooksed bussi peale, juhid autot, istud, seisad... ei arvuta keegi.

Need, kes tõesti tahavad kaalu langetada, arvutavad kindlasti oma söödud kaloreid. Kuna muudmoodi ei saa ju!
Trenne saab arvutada enam-vähem. Pluss BAV. Suvalised muud tegevused on lihtsalt lisaks.
Esimesed paar kuud arvutad ja kaalud toiduaineid, siis kuluvad portsud pähe, mida ja kui palju - juba mahu järgi näed umbes ära. Mida aeg edasi, seda enam hakkad vaatama, millised kalorid on kasulikud, millised tühjad. Oskad juba näha, kuidas oma päevane kalorikogus võimalikult kasulike ainetega täita, mitte suvalise jamaga - et millestki puudust ei tuleks (mineraalid, vitamiinid).
Ja ei ole kuidagi võimalik, et kaal ei lange. Lihtsalt pole võimalik, sest füüsikaseadused kehtivad kõigile ühtmoodi:)
Vaata toitainete sisaldust lehelt ampser.ee.
 
täitsa loll 13. märts 2015, kl 00.33
Ei, söödud kaloreid ma loen, küsimus millega siia pöördusin oligi, et kui palju minu trennikoormuse juures ma peaksin kcal sisse sööma, et kaal langeks samas ei tekiks kehal näljareziimi.
 
bibi 13. märts 2015, kl 12.46
Ütleme siis nii, et sajaprotsendiliselt sa muidugi ei saa välja arvutada kui palju sul absoluutselt iga tegevus kaloreid põletab, aga umbkaudselt küll. Sellised pisemad tegevused lihtsalt ei põleta niii palju, et iga asja peaks üles loetlema päevikusse. Sa ju ise tead, et nt kui sa tegid trenni ja peale selle kõndisid veel kuskile (poodi või niisama), siis vaatad, kui palju aega kulus selle jaoks ja kui pika maa kõndisid - hiljem vaatad internetist, mis selle tegevuse kalorikulu oli. Nii detailne ei ole vaja olla, et omg ma pesin hambaid kaks minutit, palju kaloreid kulutasin... aga sellised pikemad tegevused, sellised annab internetist vabalt välja otsida. Olen ise teinud sama nt kui olen maja koristanud mitu tundi ja siis huvi pärast uurinud kui palju selline rassimine võiks põletada. Olen seda oluliseks pidanud just seetõttu, et ma ei arvaks, et olen põletanud rohkem/vähem kui tegelikult. See on sul õige, et sa ennast nn näljareziimi lasta ei taha. Paljude viga just see ongi, et hakkavad takka kiitma, kuidas neil kaal langeb ja noh tegelikult on nad lihtsalt täiega toidupuuduses ja keha kompenseerib seda, võttes sealt, kust võtta annab.
Toitude kaalu ja kaloritega seoses võin omast käest öelda, et kui alguses mõnda aega kaaluda ja mõõta jne jne, siis hakkavad nende toiteväärtused pähe jääma, ampserist olen vaadanud enamasti, aga ka inglisekeelsetelt lehtedelt. Siis hakkab juba palju lihtsam olema see, et sa saad oma toidukogused ilusti täis, ilma et peaksid iga kahe sekundi tagant järge ajama, et noh nüüd ma sõin õuna, no palju see annab juurde. :)
 
IIFYM 13. märts 2015, kl 19.31
Sa mõtled asja enda jaoks liiga keeruliseks. BAV on üks asi, teine on päevane energiakulu, mis koosneb BAVist ja sinu füüsilisest aktiivsusest (trenn ja/või töö iseloom). Päevane energiakulu on see, mida kalorites tarbides säilitad kaalu. Kui seda arvu mingi summa võrra vähendada, siis hakkad kaalu kaotama. Arvuta nt siin: http://iifym.com/tdee-calculator/
 
n50 18. märts 2015, kl 15.05
Lihtne reegel-kuluta rohkem kaloreid kui söõgiga saad!Vt.-"Spordikalkulaator","Kasulik.ee"-sealt leiad eri tegevuste kalorikulud,samutieri toitudega saadud kalorid,alustuseks piisab 30 min päevas aktiivsust(liigutamist) ,3-5x näd.Leia sobiv trenn.Näiteks-2 tundi aiatööd ja 800 kcal läinud !Jooksmine,kõnd,rattasõit-kõik kulutavad energiat,arvuta vaid ,5oo cal päevas on parem kui mitte midagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!