Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
orienteerumine
 
linnast 12. märts 2002, kl 22.06
Mõtlen, et orienteerumine on tore ala.Kas keegi siin tegeleb sellega?
Kui tahaks teada saada, kas on ikka tore ala, kus saaks siis algust teha....nii rahvaspordi tasemel muidugi:))
Kas keegi teeb kuskil algajatele trenne ja mis need võiks maksta....või kuidas on üldse see asi korraldatud, kui mul ühtegi tuttavat, kes selle alaga tegeleks, ei ole.
Ise olen 27a.
 
Tuust 13. märts 2002, kl 09.29
toimuvad orienteerumisneljapäevakud. lähed kohale, maksad maksu, saad kaardi ja muudkui orienteerud. orienteeruks ise ka, aga mul eriline oskus alati vales suunas liikuda ;)
 
ME 13. märts 2002, kl 10.22
Soovitan neljapäevakuid! Käin ise seal juba 15 aastat. Lihtsalt rahvasportlasena. Hea on muidugi kui on oma transpordi võimalus, sest kesksuvisemad neljapäevakud jäävad enamasti linnast kaugemale. Kursustest ei tea, aga on olemas kirjandust mis aitab järje peale ja kogemustest õpib omajagu. Kompassi pole alguses eriti vajagi, kui valida võimalikult lihtne rada.

Korraldus on selline, et lähed kohale, esimene kord registreerud osavõtjaks ja saad numbri mida võid kasutada edaspidi aastaid. Igal korral maksad osavõtutasu, saad kaardi, kannad punktid peale ja metsa jooksma. Tulemusi saad näha kas järgmisel neljapäevakul või internetist. Külastada võid ka TON kodulehekülge.

Aga ala ise on mõnus. Hea on kui saab mõistus ja füüsist koos treenida ja pääseb loodusesse.
 
linnast 13. märts 2002, kl 12.50
no aga kui ikka mingeid teadmisi ei oma, siis ei saa ju nii kohe osa võtta? ma ei oska küll kaardi järgi metsas joosta:(( Kõik need märgid ja tähised....oleks tore kui keegi ikka enne midagi seletaks?:)

Me, kas sa ise kuulud mingisse klubisse ka? Netist vaatasin, et on klubid olemas...või need on juba tegijatele? Üks asi on võistlustest osavõtmine, aga võistlusteks peaks ju enne trenni ka tegema?:)
Kui pikad need tavalised rajad on? Mitu km?
 
ME 13. märts 2002, kl 13.56
Vastuseks

Mina ise ei kuulu kuhugi klubisse ja ei tea ka seda kas nad mingeid kursusi korraldavad, kuid soovitaksin ikkagi muretseda kasvõi raamatukogust mingi õpik ja see rahulikult läbi lugeda. Tingmärkide seletusi leidub ka erinevate klubide kodulehekülgedel. Asjalikum jutt tundus olevad aadressil www.srd.ee/srdsk/.

Neljapäevakut ei tasu sõna otseses mõttes võistlusena võtta. Startimiseks on antud teatud ajavahemik,mitte nii, et kõik joone taha ritta ja siis jooksuga metsa.

Valida on erinevate klasside vahel (eraldi naised ja mehed ja lisaks veel vanuseklasside järgi). Algajal soovitaks valida näiteks D12 klassi raja, mis on mõeldud küll 12 aastastele tüdrukutele, kuid peaks olema piisavalt lihtne ja lühike algajale (arvesse lähed küll vabaklassis, kui sa just ei ole 12 a tüdruk).

Vaata Tallinna Orienteerumisneljapäevakute kodulehekülge ka, sealt näed kasvõi protokollidest kui pikk miski rada on.

Okas päkka!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!