Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
toidulisandid
 
Liisa 05. detsember 2001, kl 23.33
oled viimase paari kuu jooksul hästi tervislikult toituma hakanud, aga igaks juhuks tarvitan ka veel Pharma Nordi toidulisandeid -- kroomi, mis peaks reguleerima veresuhkru taset ja seega vähendama magusavajadust ning kiudainetablette, et vältida kõhukinnisust. Kõht kinni ei ole ja minu üüratu magusaisu on ka tagasi tõmmanud, seega iseenesest kõik korras. Aga viimasel ajal on ajakirjanduses toidulisandeid kõvasti kritiseeritud, seega huvitaks, kas teil on ka mingeid kokkupuuteid olnud, kas kellelegi on halvasti mõjunud, hästi mõjunud? Ja äkki keegi oskab öelda, kas selline asi võib ka olemas olla, nagu liigne kiudainete tarvitamine, neid tablette võtan iseenesest minimaalkoguse päevas, aga söön samas ka väga kiudainerikast toitu --müsli, puder, kliid, puu- ja köögiviljad jne. Tablettide võtmist pole ära jätnud, sest olen lootnud, et see ikkagi kiirendab seedimist ja puhastab organismi. Kuigi ega ma neid eluaeg tarvitada kavatsegi, lihtsalt kaalun nüüd, kas jätta kohe järele või võtta üks kuu veel.
 
emma 06. detsember 2001, kl 13.06
Mina olen juba terve aasta võib öelda tervislikult toitunud. Keha on kogu selle pahnast ja kilodest lahti saanud nind tekkis puudus vitamiinidest jne Ning olen alles kaks kuud neid kroomi, kiudainetablette, kaltsiumi, vitamiinie. Aga jah selle kroomi tarvitamise katkestasin paar päeva tagasi ,sest ei näinud mingit muutust ,mõtlesin et võtab mu suure õunasöömise isu ära aga ei näinud muutust ning tundus et näonahk läks halvemaks. Muidu leevendan magusaisu ainult puuviljadega ning kommide jne peale isu pole terve aasta tulnud nii et tundub et tarvitasin üldse asjata seda. Aga jah kiudainet tarvitan sest hoiab kõhu korras sest enne oli probleeme kõhukinnisusega ,ei saa selleta läbi (kuigi vahest tuleb ülesse selline või tunnen suus selline jahu/vilja maitse) ning kaltsiumi ka, küll mitte viimast tihedalt(st iga päev) aga oli juuste ja küüntega probleeme, sain korda. Mina igatahes kiudainetablette kavatsen edasi võtta sest muidu lööb jälle kõhu kinni ,sest müslist ja juurikatest abi ei ole. Kiudaine seob vett ja aitab kiiremini kogu kupatusel välja tulla. Nii et ei oskagi öelda kas teevad midagi halba ka Ehk mõni arst viskab selle teemale pilgu peale ning jagaks nõu.
 
Liisa 07. detsember 2001, kl 09.52
Aitäh, et viitsisid kirjutada :)
 
tikk 15. detsember 2001, kl 11.43
Kõige kasulikum on ikka toidu sees vitamiinid ja mineraalid.Milleks raha raisata.Pealegi ei omasta orgnism tablette nii hästi.Kiudaineid saan nisukliidest, mida panen 1 tl.pudruportsu või jogurti sisse, 0,5 kg pakk maksab 5.kr.toime on sama.Kaltsiumi on kõigis piimatoodetes.Mineraale on kõigis puuviljades.Muuseas, kui jood iga päev isetehtud tootmahlu, läheb nahk väga ilusaks(Porgandi-mandariini-pun.peedi), puhastab verd.Kui süüa kolm tükki täisteraleiba päevas on seal sees juba enamus vitamiine ja mineraale mis inimesel vaja läheb.
 
jukk 18. detsember 2001, kl 17.38
Tikk, ütle palun, kuidas sa teed porgandist, peedist jms. ise mahla? tahaksin ka, aga ei tea, kuidas...
Ise joon ainult sidruni ja apelsini mahla, aga nendest oskab iga loll mahla kätte saada.
 
Minake 14. jaanuar 2002, kl 16.48
Oh ja ah - võtaks pagan seda tabletindust. Liigutage parem ennast - see on elu loomulik koostisosa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!