Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Shaping
 
Meta 15. aprill 2002, kl 19.12
Head shapingu-harrastajad, andke palun mulle nõu. Ma ei ole shapingus kunagi käinud, aga tunnen selle vastu huvi. Mul on nimelt selline küsimus, et kuna ma ei ole kindlasti mitte ülekaaluline (162 cm ja 48 kg), siis kas mul on mõtet shapingusse minna? Ma tahaks lihtsalt oma keha pringimaks saada ja lihaseid tugevdada.
Pigem tahaks lihaste arvelt oma mõningasi kehaümbermõõte suurendada (näiteks tuharad), kui alla võtta. Kas mul tasub shapingusse minna või oskate midagi muud soovitada?
 
corsten 15. aprill 2002, kl 20.55
Seal on see võimalik kyll, sul kästakse lihtsalt palju palju valku süüa ja kasutada treenimisel suuremaid raskusi. Vot nii.
 
tydruk 16. aprill 2002, kl 08.34
Loomulikult mine shapingusse! Ma olen läinud sinna selle mõttega, et rasva põletada ja siis veidi lihast kasvatada, kuid ainult lihast kasvatada saab ka. Mõnikord mõtlen, et mõni on trennis nii sale, et ei tea, mis ta sealt otsib veel, kuid eks nemadki tahavad rohkem lihastes ja trimmis olla. Nii et ma arvan, et miks mitte?!?
 
Cetu 16. aprill 2002, kl 09.20
muidugi võid shapingusse minna. Ma ka olemuselt vägagi sale (täpselt samad mõõdud, mis sinulgi), aga käin ikka, sest harjutused meeldivad mulle (pole liiga palju hüplemist, samas puhast lihastrenni on piisavalt). Ega vormisolek ei jookse ju kelleltki mööda külgi maha. Muuseas, see et sa ülekaaluline ei ole, ei tähenda, et rasva üldse põletada ei tule. Näiteks minul on rasvaprotsent hetkel 40 kanti, kuigi normaalseks peetakse ca 20 (silmaga vaadates ei paista seda rasvaprotsendi rohkust minu puhul küll kuskilt, alles mõõtmise tulemusel sain teada). Nii et kõigepealt tuleb treeninguga üleliigne rasv ära põletada ja seejärel saab hakata lihast kasvatama.
 
to cetu 16. aprill 2002, kl 23.54
kuule cetu,saledal ei saa 40 olla.olen ise tugevas ülekaalus ja rasvaprotsent on 32.
 
Cetu 17. aprill 2002, kl 09.02
Cetu to cetule:
no minu protsent on 40 ligi! Ja mingit ülekaalu ei ole, olen pigem täitsa kõhna (162cm/ja vahelduva eduga kõikuvalt 45-48 kg). No kus see ülekaal mul siis on? Aga näe: rasvaprotsent on:)))
 
anne 17. aprill 2002, kl 11.53
sel juhul peab su puusaümbermõõt olema üle 110cm,aga siis ei saa sind nimetada kõhnaks.kontrolli ikka üle,midagi oled valesti aru saanud.vt.ka liisi komme tervisemure alt.
 
Cetu 17. aprill 2002, kl 12.00
anne: vaata ka minu komme liisi kommidele tervisemure teema alt!

kusjuures mu puusaümbermõõt on 88. (keskkoht 60 cm)

Liisi tabel ei ole ilmselt õige, sest rasvaprotsenti ei sa mõõta puusaümbermõõdu/pikkuse suhtega, shapingus tehakse seda nahavoltide mõõtmise teel paarikümnest erinevast kohast (nt selg, kõht, reided, säär, käsivarred jne jne) ja selle alusel arvutatakse protsent.
Ehk on Liisi tabel hoopis kehamassi indeksi mõõtmise kohta (NB! Kehamassi indeks ei ole sama, mis rasvaprotsent!)
 
Kylli 17. aprill 2002, kl 12.19
No ma ei tea.Olen 163 cm pikk,kaalun 62 kg ja rasva% on 25.On mõõdetud nii shapingus kui ka kaalujälgijates.Kuidas on võimalik,et 48 kg ja rasva% 40 ligi??????????????
 
Cetu 17. aprill 2002, kl 12.44
ah Kylli, ma ei tea, mismoodi see võimalik on. Võib-olla mõõtis see treener mul hoopis rinnaümbermõõtu?:)))icic
ehk sõltub see % ka mõõtmise tehnikast, õigsusest jms. (võib olla oli treener kobakäpp ja ei osanud õigesti mõõta?)
Vaatan õhtul kodus oma mõõdutabeli üle, ehk panin ise mingi numbriga puusse. Aga igal juhul ei saa rasvaprotsenti mõõta vaid puusaümbermõõdu/pikkuse suhtega.
 
Meta 17. aprill 2002, kl 13.15
Kas neid mõõtusid hakatakse kohe esimeses treenigus võtma või kuidas see käib?
 
Venice 17. aprill 2002, kl 13.39
Olen 165 ja 53 kg ja rasva % on 15,4


40 on ikka liig mis liig. See tähendab, et lihast praktiliselt ei eksisteeri.
 
Cetu 17. aprill 2002, kl 13.39
Meta:
mõõte võetakse menstruatsioonitsükli 3-5 päeval (siis tuleb tulemus kõige täpsem), see ei sõltu sellest, kas esimeses treeningus või mitte. Kui sul satub sobiv aeg olema just esimesel treeningul, siis võib ju mõõtmise kohe ära teha. Kui ei, siis lepid treeneriga sobival ajal kokku, millal mõõtma lähed, vahepeal käid niisama trennis edasi, ainult et individuaalset kava ei ole mõõtude järgi koostatud.
 
Cetu 17. aprill 2002, kl 13.46
vot Venice, sul võib isegi point sees olla. Ega rasvaprotsendi suurus ei sõltu kehakaalust vms (sest kaal on mul normis ja trenniga seda alla võtma ei pea). Aga lihast on mul tõenäoliselt tõesti vähe ja selle tõttu ka suurem rasvaprotsent (välja seda nüüd küll kuskilt näha ei ole, et mul lihast puudu oleks ja rasvad lödiseksid vms, aga eks ta üldtreenituse taset mingil määral näitab. nuuks). Vot see on see, et keskkoolist saati põle trenni teinud...
nii et see, et inimene on sale, ei näita hoopiski mitte seda, et ta füüsiliselt heas vormis oleks ja lihastes. paraku.

aga kontrollin enda mõõdud igaks juhuks õhtul üle (äkki mäletan midagi valesti). Mul hakkab vaikselt juba alaväärsuskompleks tekkima...:)
 
elevant 17. aprill 2002, kl 13.58
ei, sul ei saa rasvaprotsent 40 olla. sest môtle, siis oleks ligi pool sinust rasv. aga luud? aga lihased, mille abil sa end liigutad? aga siseorganid? aga vesi organismis? ei-ei, ei saa olla ju ...

kui treener valesti môôtis, peaks hoopis temal kompleks olema.
 
Venice 17. aprill 2002, kl 14.01
Kulla Cetu,

äkki Sa vaatasid valesti, äkki 40 oli hoopis Sinu kõrvalelalde % ideaalsest shapingumudelist! (ST. et 100 % on ideaal)
 
ketu 19. aprill 2002, kl 10.48
äkki Cetul on suured tissid ja rasv läheb kõik sinna?
 
Cetu 19. aprill 2002, kl 11.52
ketule:
no ma ei tea, minu arust küll nagu suured ei ole:)
ic
 
Ingrid 19. aprill 2002, kl 12.50
Tore oli teie jutuajamist lugeda. Ma ei ole kaua enam trennis käinud(lapsega kodus) , aga tahaks küll. Soovitage palun üht head trennikohta n kesklinnas.

Aitähh!
 
Cetu 19. aprill 2002, kl 13.09
Ingrid, aga täpsusta, mis trenn sind täpsemalt huvitab? (kas aeroobika v shaping vms), muidu on raske midagi konkreetsemat soovitada. Igal kohal on vist oma head ja vead.
Kuigi ma isiklikult ei ole Reval spordis käinud, kiidavad paljud sealset aeroobikat ja shapingut. Plussiks on hea asukoht (kaubahalli kõrval), soodsad hinnad, miinuseks aga dushiruumide (kohatine) mustus ja ruumipuudus.
Samuti pidavat väga hea klubi olema Planet sport madara tn-l (s.o taksopargi lähedal). Flexer ja Salong studio 99 on ka kesklinna piires, aga nende kohta ei oska ma kahjuks midagi öelda.
Võiksid ka püstitada ise uue teema vastava küsimusega, saad rohkem vastuseid, sest kõik ei kiika äkki siia teema alla.
 
myy 25. aprill 2002, kl 16.30
No kuulge.... kuidas te saate nii veendunud olla, et 45-48 kg juures EI SAA rasvaprotsent olla 40?? Olete te üldse huvi tundnud, et 40% millest? Kas kogukaalust või nt lihaste ja rasva kaalust? Kui ma kaalun 46 kg (mida ma ka kaalun) ja kui mul on suht nõrk lihaskond, pole ju ime kui see suhe on 40% rasva ja 60 % lihast? Ja selleks ei pea keskkoht olema 100cm. Mõnel ülekaalulisemal võib tõesti olla see rasva % väiksem, sest lihas on eelkõige see, mis kaalub! Ja kui selle lihase peal on 25 % rasvapolster, siis on kogumulje loomulikult ülekaalulisem kui 45-48 kilosel, kelle rasva % on 40!
 
elevant 25. aprill 2002, kl 17.50
kas keegi selgitaks palun, kuidas lihaseid ja rasva muust eraldi kaaluda?
 
Mari 26. aprill 2002, kl 01.55
Palun seletage täpsemalt, mis on shaping ja kuidas see trenn käib? Ja misasjad on nn. liikumislauad? On neil omavahel midagi ühist?
 
Cetu 26. aprill 2002, kl 09.22
shaping ja liikumislauad on ikka kaks täiesti eri asja. Shaping on umbes midagi aeroobikalaadset: tegeletakse muusika järgi võimlemisega, enamus harjutusi toimub matil maas, läbi võetakse kõik erinevad lihasgrupid (nt reis, tuharad, kõhulihased alt ja ülalt, selg jms). Erinevus tavalise aeroobika ja shapingu vahel on peamiselt selles, et tavalises aeroobikas on rohkem tantsulisi sammukombinatsioone, shapingus on neid minimaalselt ja trenn on suunatud rohkem lihastele. Hüppamist ja kargamist shapingus ka ei ole. Shapingu erinevuseks aeroobikast on ka see, et iga kuu toimub shapingus keha mõõtmine, mille järgi koostatakse individuaalne programm (saad teada, millist kehapiirkond on sul kõige enam vaja treenida) ning järgitakse kaalujälgijatele sarnaseid toitumisnõudeid.
Liikumislauad on mingid spetsiaalsed lauad, millel siis masin ise harjutusi sooritab ja sina ise kaasa aitad veidi. Liikumislaudasid soovitatakse just neile, kes muidu nt mingi terviseprobleemi tõttu ei saa tavalises trennis käia.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!