Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
kui mitu km peab jooksma ?
 
auuu 11. märts 2006, kl 09.46
mitu km peab jooksma ühe korraga ja mitu korda nädalas et mingit mõju oleks ka? Kas nt 2 km iga hommik on normaalne?
 
kõndija 11. märts 2006, kl 09.49
oleneb, mis mõju taga ajad. kui soovid tervist hoida, siis võib täitsa vabalt alustada kõnnist kestusega 1 tund. 3 korda nädalas on miinimum
 
auuu 11. märts 2006, kl 09.50
no ma tahaks kaalust alla saada ja muidu ka terve olla
 
vanka 11. märts 2006, kl 12.24
kilomeetrid pole tähtsad. aeg on oluline. ja soovitaks algajale ikka kiirkõndi kõigepealt, kepid käes veelparem. esimesteks kordadeks tund on vo isegi palju, kuid hiljem kindlasti ja isegi 2 pole paha.
3-4 korda nädalas on norm. kui kaalust alla tahad saada, siis vaata ka kindlasti toitumine üle.
 
jk 11. märts 2006, kl 19.05
Kilomeetrid ei ole jah tähtsad, aeg on ikka olulisem. Seda ka, et 2km joostakse ju mingi 10 minutit(tavaline inimene, tavaliselt sörkides), kui sellele lisada 10 min soojendust ja 10 min lõpuvenitusi, siis kokku on see ju 30 min, mis pole vist eriline treening. Ma ei soovita tegelikult IGA päev jooksma minna, sest siis võib kiiremini tüdimus tekkida. Hea oleks 3-4-5x nädalas ja alustada võiks kõnd ja jooks segamini 1h. Jooksed nii palju kui jõuad ja siis jälle kõnd ja kui jõudu jälle on siis jooks. Igatahes mina kasutasin antud süsteemi ja varsti jõudsin aeglase tempoga vabalt joosta üle 1h, aga noh, kaua sa ikka jooksed, muid asju ka vaja teha ju. Igatahes tegin alati lõpuspurdi, et saaks väsinud tunde kätte.
 
mailiis 12. märts 2006, kl 01.27
hmm naljakad soovitused. Milleks seda ega nii pikaks ajada? Kui ülekaalu pole ja võhma vähegi on, siis pigem ikka jookse kui kõnni. Vähemalt minu jaoks on lihtsalt tund aega trenni mõttes kiirkõndi teha väga väsituav ja tüütu.
Tervisele mõjub hästi korrapärane ja võimetele vastav trenn. 2 km on ikka väga vähe, sellega ei saa soojaks.
aga optimaalne oleks u. 10 min soojendust+kiiret kõndi. Siis lähed üle jooksule ja üritad 20 min joosta. Kui eo jõua, siis vahepeal kõnni ka natuke ja lõpus 5-7 min kõndi ning venitused. Kui suudad vabalt normaalse tempoga 20 min joosta, siis suurenda aega. Distants ja tempo pole nii suure tähtsusega.
 
mirja 12. märts 2006, kl 19.33
väga väga oluline on see mitu korda nädalas joosta, alla 2 pole mingit mõtet, 2 korda siis, kui tahad hoida säilitatud taset treeeningus või nii aga 3-4 korda kui tahad ikka tulemusi ka näha. Aga jah nõustun, et jooksmine on üsna tüütav tegevus. Ja kindlasti soovitan teha jooksu kõrvale ka jõutreeningut, mitte suurte raskustega, vaid kergematega ja 20-25 kordust seerias, nii kaotab samuti rasva ja saab nats lihast kah.
 
luuser 12. märts 2006, kl 20.19
Mina ei soovita üldse joosta. Kohe põhjendan. Kusagilt lugesin, et jooksmine kulutab 300 kcal pooles tunnis, üks hamburger annab energiat ka 300 kcal, ma parem jätan päevas ühe hamburgeri söömata ja effekt on sama. Milleks endale liigseid kaloreid sisse süüa - selleks, et pärast pool tundi higistada, mõttetu ju. Aga tegelt jooksmine on ka tore - saab teistele oma uusi tosse ja dresse näidata.
 
mina 13. märts 2006, kl 14.47
Mõnedele nt meeldib sporti teha, annab hea enesetunde, muudab keha vastupidavamaks ja ilusaks, parandab tervist jne , jne. Aga selles suhtes on luuseril küll õigus, et kui ainus soov on kaalust alla saada(mitte keha heasse vormi vaid just kilosid alla), siis on toitumine palju olulisem. Toitumisharjumusi muutmata ja paar korda nädalas trenni tehes ei saavutata midagi erilist, samas muutes toitumist ilma trennita on palju suurem tõenäosus alla võtta.
Aga liikuda tuleks ikkagi, kuid mitte hambad ristis vaid nii, et hea ja mõnus on.

Rasvapõletuseks on ideaalne vähemalt 40minutit madalal pulsisagedusel. Aga kui sa rohkem ei jõua, siis alusta vähemalt selle 2 km-ga. Edu :)
 
mitteluuser 14. märts 2006, kl 11.08
aga kui ma üldse burgerit ei söö ja jooksen 5 päeva nädalas, 7-10 km? ikka mõttetu?
 
luuser 14. märts 2006, kl 12.34
to: mitteluuser
Kui sa vanaks saad, siis on sul põlved läbi. Nii et söö vähem.
 
muffik 14. märts 2006, kl 13.50
Kuulge kullakesed, sedasi peksate viimasegi lootuseraasu ja liikumisrõõmu inimestest välja. Mis tähendab "ei ole mõtet"? On küll mõte, isegi ühe kilomeetrisel jalutuskäigul on ikka mõte sees. Ei ole nii, et kui keel ripakil ja silmad punnis mitu korda nädalas maratoni ei pane, siis pole mõtet üldse midagi teha. :)Ja kui inimene mõtleb alustuseks 2km-ga alustada, siis minu poolt müts maha tema ees! Mõni ei viitsi seda maad tööle jalgsi kah kõndida.
 
kats 23. märts 2006, kl 11.56
see vast oleneb ainevahetusest.
Mul igatahes see väga aeglane. Üritasin nii 5km iga päev aga ei mõhkugi. Kaal hakkas alla tulema kui tegin u 15km päevas jooksulindil v 60km ratast. Kusjuures söömist pidin kah ikkagi jälgima. loodan, et sa nii palju ei pea rabelema, sest tegelt on mul sest jamast kõrini.
 
kuidas? 16. märts 2015, kl 23.12
tere,
kuidas käib soojenduse tegemine enne jooksmist, kas ongi soendus see kui teen 1km kiirkõndi?
 
Me kõik peame 17. märts 2015, kl 07.44
:) Maailmas on palju muid spordialasid ka, mis tervisele paremad. Ja keegi ei saa öelda, mida keegi teine "peaks" tegema või kui palju "peaks" jooksma. Liiguta, kui meeldib.. ja liiguta just nii, kuidas meeldib ja sobib. Jooksmine ei pruugi kõigile sobida ja vastu tahtmist ei ole mõtet sporti teha. Ujumine, rattasõit, kõndimine, jooga, pilates, ratsutamine, aiatööd.. kõik need on head asjad. Kõik need põletavad ka kaloreid (kui see on ülim eesmärk).
 
abiks 17. märts 2015, kl 16.03
"Spordikalkulaator" näitab kulutatud kaloreid,siis veel"Kasulik.ee"-annab nii kulutatud kui söögiga saadud kalorid,lihtne reegelon -kuluta rohkem (PÕLETA) rohkem kui söögiga saad,kas see on tõesti nii raske matemaatika,aru ma ei saa!Intervalltreening(guugelda!) -näiteks jooks vaheldub kõnniga vms.annab ka vaheldust!Erik Orgu tasuta nõustamine annab ka abi.30 min 3-5x nädalas on piisav,et mingit tulemust saada,ja EI magusale.
 
issand, issand 17. märts 2015, kl 21.13
luuser Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina ei soovita üldse joosta. Kohe põhjendan. Kusa
> gilt lugesin, et jooksmine kulutab 300 kcal pooles
> tunnis, üks hamburger annab energiat ka 300 kcal,
> ma parem jätan päevas ühe hamburgeri söömata ja e
> ffekt on sama. Milleks endale liigseid kaloreid si
> sse süüa - selleks, et pärast pool tundi higistada
> , mõttetu ju. Aga tegelt jooksmine on ka tore - sa
> ab teistele oma uusi tosse ja dresse näidata.

Milline rumal inimene.... tead sa üldse, mis sport on?
 
artist 22. märts 2015, kl 10.41
Jooksama peab jutiga ühel päeval Tallinnast Võrru ja teisel tagasi. Saad Lõuna-Eestis maakatele oma uhkeid tosse ja dresse näidata. Süüa ei tohi, muidu kaal ei lange.
Sport ei ole jooksmine 6 km h.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!