Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
rinnad
 
lõdva rind 04. mai 2009, kl 18.34
Trenni tulemusel kaalust veidi alla võtnud ja nüüd rinnad kuidagi tõhjad. Kas saab suure trenniga - mõtlen rinnalihase treenimisega rinna korda saada ja kui suurt osa mängib siis büstikreemiga kreemitamine, kas sel on mõtet? jagage kogemusi palun.
 
sokk 04. mai 2009, kl 21.21
Bodypump-trennis on spetsiaalised rinnalihaste harjutused. Rind on kerkinud küll.
 
muts 04. mai 2009, kl 21.33
Rinnalihas ei kergita rinda! Ja naistel hakkabki rasv kaduma esiteks näolt ja kätelt ning siis rindadest, liikudes allapoole. Viimaseks jäävad tuharad, reied ja alakõht.
 
. 04. mai 2009, kl 22.26
rinnalihaste treenimine muudab kohe päris kindlasti rinna kuju ilusamaks!!!
 
muts 05. mai 2009, kl 08.11
Kahju tüdrukud. Naiste rinnad koosnevad peamiselt rasvkoest. Seetõttu on võimatu suurendada rindu treeningu abil. Tegelikult, kui keharasva protsent langeb alla 12%, hakkavad rinnad oma suurust kaotama.

Jõutreening suurendab seljalihaseid ning seepärast on antud müüt ilmselt seotud rinna ümbermõõdu kasvuga. Rinna korv tegelikult ei suurene. Ainus viis suurendada rindu on minna rasva või paigaldada rinna implantaadid.

Over and out!
 
Kai 05. mai 2009, kl 08.26
Sa, muts, ei tea trennist midagi. Rinnalihast harjutused tugevadavad lihaseid, mis tõmbavad rinna ülespoole (nime hetkel ei mäleta), mitte rinnakorvi. Muidugi ei arva keegi, et rind suureneks oluliselt trenni tehes. Küll aga naaseb nt peale imetamist oma õigele kohale.
Ja absurdne on kirjutada, et jõutreening suurendab seljalihaseid. Kõik sõltub ikka sellest, MIDA treenida. Kas mu seljalihas suureneb, kui ma säärt treenin :).
Maga ennast välja.
 
muts 05. mai 2009, kl 08.31
to Kai - tundub, et sina ei tea trennist midagi. Üks normaalne inimene treenib KÕIKI lihasgruppe, kaasa arvatud selg, rind, õlad, käed jne, ka reie nelipea, kakspea, säär jne jne. Tee endale selgeks anatoomia, füsiloogia ja lihstreeningu põhialused. Miks nii julgelt plõksin? Sest treeningstaaži rohkem kui küll, lisaks treeneirlitsents.
 
muts 05. mai 2009, kl 08.36
Igaks juhuks veelkord Kaile ja teistele, kes veel ei tea, et rinnad on rinnakukorvi külge kinnitatud õrnade kõõlustega, mille venimine põhjustab rindade allavajumist. Liikumine avaldab kõõlustele survet ning ebapiisava toestuse tagajärjel kiireneb rindade alla vajumine. Levinud on valearvamus, et spetsiaalseid harjutusi tehes saab rinna kuju vormida. Oluline teadmine on see, et rinnas puuduvad lihased ning seetõttu ei ole võimalik alla vajunud rindasid treenides endisesse asendisse saada.
 
m 05. mai 2009, kl 08.52
Rind kinnitub lihastega karkassi (luustiku) küle ja neid lihaseid trenn vormibki. Keegi pole siin ju ka öelnud, et treenib ainult rinda täpselt samuti nagu keegi ei treeni ainult selga.
 
tibi 05. mai 2009, kl 09.34
Kui treening jmt mingit mõju ei avalda, siis peaks juhul, kui nt 100kg kaaluv naine langetab kaalu toitumise ja trenniga ca 60 kg peale, tema rindadest järgi jääma vaid 2 rippuvat tühja nahast kotti. Tean mitmeid, kes on päris palju (üle 10kg) alla võtnud, rinnad on pisut väiksemaks jäänud, aga siiski kenad ja vormis. Seega ma päris seda ei usu, et tee, mis tahad, rind on rasv ja midagi ei muutu. Seega võiks siin ikkagi kogemustest rääkida, mis aitab peale kaalulangust rinnad kenamaks ja pringimaks muuta :)
 
dr to muts ja teised 05. mai 2009, kl 10.21
Siin lugedes teie kommentaare siis need on valed, mõned lausa ohtlikud. Rindade suurus kõigub biokeemilistele protsessidele ehl teatud ensüümide vähesusele või teiste rahkustele rinna rasvkoes. Kui oled alakaloraazis siis ei tohiks toiudust välja jätta süsivesikuid ja taimseid rasvasid. Rinna kui saab muuta treenides rinna süva ja pealisi kihi lihaseid. Kuid viimane on küsitav. Kui midagi muutub siis väga vähe.

Ps: miks muidu beebipillide söömisel rinnad suuremaks lähevad - ensüümid, hormoonid jne.
 
mina 05. mai 2009, kl 20.50
räägin vaid oma kogemustest ja mitte mingitest raamatutest: kui kunagi alla võtsin ja trennis ei käind, siis läksid rinnad ka väiksemaks, aga lihtsalt väiksemaks. kui trenni tehes alla võtsin, siis läksid rinnad väiksemaks, AGA kuju oli ilusam - mees ka ütles nii :P
 
treener juba üle 10 aasta 06. mai 2009, kl 09.36
Kahjuks pean mutsiga nõustuma. Jah, tugeva rinnalihase peal näevad vajunud rinnad esteetiliselt paremad välja, kuid siiski mitte oluliselt. Ka see on tõsi, et rind kinnitub rinnalihasele kõõluste abil ja koosneb peamiselt rasvkoest. Kui rind on mingi aeg olnud väga suur (imetamine, kaalutõus), siis nahk venib välja ja kaalulanguse või piima kadumisega rinnast see nahk enam tagasi ei tõmbu. Väikesel määral kindlasti tõmbub, aga mitte oluliselt trenni (treenitud inimese nahk lihtsalt on parema kvaliteediga ja rolli mängib ka vanus), ega kõige vähem kreemitamise tulemusena. Nii kurb kui see ka pole, siis et saada endale tagasi prinke rindu on tõesti 2 võimalust- süüa ennast paksuks või paigaldada implantaadid.
 
treener juba üle 10 aasta 06. mai 2009, kl 09.57
ja veel

to m: kui naise rind koosneks lihastest, siis saaks neid ju ka liigutada. Proovi kas sinu omad liiguvad:)

to tibi ja dr:

Rinna kuju ja suurust mõjutab ka pärilikkus. Mõnedel tõesti ei vaju rind nii totaalselt ära kui teisel. Ja tõsi ka hormoonidega saab veidi mõjutada rinna suurust, peamiselt rasvkoe osakaalu kasvuga rinnas (kuid seda ka ülejäänud organismis), aga mitte tõmmata tagasi väljaveninud kõõluseid.

Ja see, et "tean päris mitmeid..." pole mingi argument. Ja millised on sinu arvates need "siiski kenad ja vormis" rinnad? Need väga subjektiivsed avaldused. On sul äkki välja tuua mõne teadusliku uuringu andmeid kus väljaveninud rinnast sai ainult trenni ja kreemitamisega taas prink rind?
 
mutsik 06. mai 2009, kl 12.04
Kusjuures mina saan rinda liigutada :)
Aga mul on rinnalihas paraku pea et suurem kui rind ise...
 
dr to treener 06. mai 2009, kl 12.20
Kordan siis puust ette ja punaseks ka. Rinna suurust mõjutab (tähtsuse järjekorras):
1) geneetika
2) biokeemilised protsessid (sisene sekkumine ka toitumine)
3) väline sekkumine (ka treening)

Lgp. treener, võin teile soovitada mõnda Eesti keelset kirjandust anatoomiast, füsioloogiast jne. kui huvi pakub?
 
tibi to treener 06. mai 2009, kl 13.19
Üks põhjus, miks ma treeningu mõjusse usun, on see, et ma ka suudan oma rinda liigutada. Kui rinnalihaseid pingutan, kohe rind tõuseb ja on ilusama kujuga. Kui pärast mõningast pausi hakkasin uuesti aktiivsemalt treenima, muutus rinna kuju oluliselt kenamaks, kuigi rinnahoidja suurus ei muutunud. Loomulikult ei usu, et suure kaalulanguse ja mitme lapse järel saab tagasi nooruslikult pringid rinnad, aga väide, et trenn rinda üldse ei mõjuta, mind ei veena.
 
sokk 06. mai 2009, kl 13.52
Jaa, mina tean ka oma kogemusest, et kuigi rind pole peale imetamist nn tagasi kasvanud - seda tõesti ei juhtu, on ta ometi vanale kohale trenni tulemusena tagasi asetunud ja pole enam tühja soki kujuline. Trenniks bodypump.
 
treener juba üle 10 aasta 06. mai 2009, kl 16.20
Kas ma ütlesin, et trenn ÜLDSE rinna kuju ei mõjuta? Ma ütlesin, et tugeva rinnalihase peal näeb väljaveninud rind kenam välja ja on tõesti veidi kõrgemal. Kui ka lihas on nõrk ja ripub, siis ongi ju rind madalamal. Aga väljaveninud nahka enam trenniga prinki ei tõmba. Samuti ei saa trenniga enam "täidist" rinna sisse. Kellel ikka on nahkkotid, siis ei aita enam ka 3 korda päevas trenni tegemine. Ka ütlesin, et mingil määral tõmbub nahk tagasi ilma igasuguse trennita- mõjutavad vanus, pärilikkus. Kellel rohkem, kellel vähem. On ka õnnelikke, kellel ka peale imetamist on rinnad prinkis. Aga teema polnud üldse selles ju. Teemaalgataja küsis kas saab rinda trenniga nn."täita". vastus on, et ei saa.
 
dr to treener 06. mai 2009, kl 23.56
Kordan. Saab kül, kuid oleneb suuresti indiviidist. Inimene saab oma biokeemilisi protsesse mõjutada läbi treeningu ja toitumise (toitumise juurde läheb ka mõne arsti poolt kirjutatud ravimi võtmine). Kõike saab kui teadmisi on.
 
viimasele 07. mai 2009, kl 00.49
Ehk siis teoreetiliselt, kui minna artsi juurde ja kurta, et rohke trenniga on rinnalihas küll kasvanud, aga rinna enese rasvavarud vähenenud, võiks ta saada aidata?

Beebipille ei kasuta ega soovi, aga muus osas oleksin sellisest abist huvitatud küll.
 
üks 07. mai 2009, kl 01.09
lõdva naha puhul aitab kontrastdush ja kreemitamine, spetskreemi pole vaja, suvaline niisutav sobib. inf ilukirurgist onu käest, kes keeldus mulle implataate paigaldamast, ütleksin, et koos trenniga on imeliselt mõjunud, rinnad kahjuks ei ole enam peale teist last 70D, on 70C aga vähemalt ei ripu midagi.
 
kaks last 07. mai 2009, kl 10.58
Mul kaks last ja 30+ vanust. Hakkasin kreemitama ja rindu masseerima. Kohe tugevam tunne. Trenni teen kah, sest usun, et külgedelt saab ikka lihast pringimaks, sellega muutub ka rinna kuju.
 
7aastat tipptasemel sporti teinud 12. märts 2015, kl 22.22
Kätekõverdused aitavad kindlasti rinna lihastele kaasa. Kui keegi aga tahab tuharaid treenida ainult siis selleks on isegi youtubest vastavad videod olemas
 
mina õnnetu 25. märts 2016, kl 22.42
Rind oli D korv ja peale trenni ja 7 kg langust (66-60) ka D korv aga rippus D korv. Lausa kortsus D korv, mille all on rinna lihas. Ehk siis pilt on selline (kui ette suudate kujutada) meesterahva rinnalihas, mille otsas ripub nahk, mis oli D korv.
 
kia 28. märts 2016, kl 22.40
eks usk ole kõige võimsam, ka rinna kuju ja suuruse juures.

nähtud neid kreemitajaid ja treenijaid, aga kahjuks see muutus on mõtteline või nii väike, et teised seda ei näe. oma mees võib ju ka ette kujutada või lohutada, mõni sõbranna ka, kes tahab "heameelt teha", siis ütleb, et ojaa, palju parem.
 
paksuke 28. aprill 2016, kl 16.51
mul läks peale suurt treenimist, võtsin 18kg alla, püksikumm lõdvaks
 
tissivest 27. mai 2016, kl 03.15
Rinnahoidjat tuleb kanda, ka väikese rinnaga.
Siis ei hakka rippuma.
 
Jagan kogemust 27. mai 2016, kl 11.36
Räägin oma kogemuse ka. Olen 26 a sünnitamata naine ja teen lihastreeningut kõikidele lihasgruppodele. Olen võtnud alla natukene üle kümne kilo, rinnad on alati pringid olnud ja peale kaalukaotust vahetasin rinnahoidjad välja väiksema numbri vastu, aga kuju ja prinkus on täpselt samad. Olen rahul ka väiksemate rindadega,sest nii hea on sale ja kerge olla. Usun, et lihastreening kindlasti midagi mõjutab,et rind säilis prink edasi. Rinnalihas tõstab rinda, aga ma kahtlen, et nahka saab tagasi elastseks. Kui proovida ju võib :) edu!
 
kah kogemus 31. mai 2016, kl 17.24
Olen 53-aastane naine ja midagi ei ripu. Üks laps, imetasin pool aastat ja siis olid rinnad C-korv, kuid tõmbasid täielikult tagasi. Rinnad on küll ka väikesed, kuid mehe omad ripuvad, minu omad on kikkis. :-)

Elu aeg olen sporti teinud, igahommikused kätekõverdused, lihastrenn hantlitega jne. Lisaks olen alati kandnud rinnahoidjat, kuna ilma push-upita polekski nagu midagi. Ise usun, et regulaarne sport ja rinnahoidja kandmine on rinnad vormis hoidnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!