Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
põlvehäda
 
põlved 06. aprill 2010, kl 19.23
Selline mure, et häda teevad põlved. On hakanud raksuma ja trenni tehes, ehk siis esmajärjekorras kükke tehes annavad ikka päris tunda. Valutavad ja tuikavad veidi. Just viimasel ajal. Trenni suure koormusega ei tee. Aga suht liikuv muidu.
Sarnases teemas siin naistekas on soovitatud glükosamiini, ehk vist siis seda mida apteegist osta saab.
Mida soovitaksite? Arsti juurde minema muidugi peaks. Aga huvitab, kas kellelgi veel sama olukord? Mida teie teete/olete teinud?
Proovisin ka külmageeli ja hobusegeeliga määrida, seda mõned päevad ainult ja eks loomulikult mingit head/halba tulemust sellega ei saanud.
Kas arsti kirjutatud retsept on aidanud neil kel sama mure?
Tänades ette!
 
Trijn 06. aprill 2010, kl 21.02
mulle arst ütles, et selline naksumine/raksumine annab märku ülekoormusest. diagnoos oli vist põlve kõõluse ülekoormus.

raviks määras athrostopi tablette (seal on peale glükoosamiini teisigi kasulikke asju) 2 tabletti päevas 2 kuud ja deep relief geeli põlvele määrimiseks ning muidugi trenni koormuse vähendamist.

taastumine on pika vinnaga, võtab aega 6 kuud. kui kiireid tulemusi vaja, siis uudse ravina on olemas ka vereplasma ravi, mis kiirendab taastumist 2 korda.
 
tiia 06. aprill 2010, kl 22.43
Mis trenni teed? Mul rikkus shaping põlved tükiks ajaks, bodybalance ravis aga terveks.
 
põlved 07. aprill 2010, kl 20.15
rohkem meeldivad jõutrennid. aga ka rattasõit, suusatamine... eks need kõik mõjuvad põlvedele. ja pikemas perspektiivis mitte hästi.
ma hakkasin kasutama artho balans plus-i. mõnel pool on soovitatud kogust suurendada, kuid praegu püsin normi piires. trenni tahaks kangesti, aga hetkel ei söanda.
 
to tiia, Aeg: 04-06-10 22:43 07. aprill 2010, kl 20.51
Mis moodi shaping sul põlved ära rikkus? Mis täpsemini juhtus, (st mis harjutustega sa seal shapingus oma põlved ära rikkusid ja mismoodi see valu avaldus? Asi selles, et mul ka mingid jamad sealt alguse vist saanud.
 
www 08. aprill 2010, kl 10.43
Lõpeta siis ajutiselt kükkide tegemine ning ka edaspidi mõtle hästi kas sul ikka on neid vaja teha.
Suusatamine ja rattasõit mõjuvad põlvedele pigem hästi kuigi ka siin on omad ohukohad - suusatamisel külmetamine või uisustiilis sõitmine, rattasõidul raske käiguga väntamine või vale sõiduasend..
 
tiia 08. aprill 2010, kl 19.58
Ilmselt ei elanud omal ajal mu põlved neid pikki käpakil harjutusi üle, mis tuharale ja reie tagaküljele mõeldud, aga päris lopsu pani päris alguses olevad harjutused (reie vist tagumine külg siis treenimiseks), kus mingil kaalutlusel tuli jalga põlvest üsna kiiresti vibutada ise kõhuli maas olles. See kordus paris järjestikuses kavas.
 
to tiia 08. aprill 2010, kl 20.30
Aga kuskohas põlves (või selle läheduses) see valu sul avaldus ja kas sa oskad ka kirjeldada seda valu?

Mul on tekkinud 2 sorti valu ja ei teagi, millest täpselt: st kas shapingu harjutustest või venitustest või hoopis jooksmisest. Üks valu on mul vasakust põlvest natuke allpool, kusagil sääre välisküljel (valu on selline, mis tekib nagu venitamisel, kus lihas või muu kude kisub). Teine valu on täpselt põlvekedra all ja aeg-ajalt selle ümber (see on selline terav valu nagu keegi torkaks nõelaga).
 
teemaalgatajale 08. aprill 2010, kl 21.36
Valu põlvedes ei pruugi otseselt trennist põhjustatud olla, kuid trennikoormusega annab tunda. Minul algas naksumine ja väsimine pikalt samas asendis olles juba 18-a, kui ma olin täiesti normkaalus. Nüüd olen keskeas ja mõlemad kedrad on keskmiselt kulunud. Samas treenisin 3a tagasi veel päris tugeva koormusega. Glükosamiini tarvitan alles viimased 5a ja mõjub väga hästi, kuid juba teist talve kannatasin tugevate valude käes ühes põlves. Sellele glükosamiin enam ei aidanud, oli vaja tugevamaid ravimeid.
Praegu ma aeroobset trenni enam teha ei tohi, koormab liiga palju.
Soovitan sinul näidata oma põlvi ortopeedile
 
tiia 09. aprill 2010, kl 09.09
"Põlv on üks kergemini viga saavaid liigeseid. Põlv võib venida või väänduda, millele järgneb valu ja paistetus. Põlvemenisk läheb pingesse eriti põlveliigese rotatsioonil, kui liiges on painutatud ja koormatud.

Sümptomiteks on valu, vedeliku kogunemine ja põlve lukkuminek. Külg ees kukkudes võivad külgsidemed viga saada, siis esineb põlves valu, lokaalset puutetundlikkust ja vahel nõrkust. Kui kahtlustatakse murdumist, tõsist põlvemeniski, külg- või ristsidemete vigastust, tuleks alati minna arsti juurde." (Maalehest kopitud)

Mul oli aeg-ajalt põlv ka paistes, aga kogu see jama kadus aja jooksul. Nüüd shapingut ei tee, selliseid trenne nagu step väldin igaks juhuks ka (kuna step on kiire, siis ei pruugi jalg alati õigesse asendisse sattuda). Pilates, bodybalance ja bodypump on hästi sobinud, koguni jala minu meelest eterveks ravinud.
 
marta 02. aprill 2016, kl 23.10
Mul juba lapsest peale alati vasak põlv naksunud..ilma valuta...aga kõvasti on kuulda, inimesed mu lähedal alati naersid, et mis lähed katki...trepist alla minnes alatihti naks naks naks...aga valu küll pole...
 
47 10. aprill 2016, kl 22.20
mul sama teema käisin body pump trennis ja enam ei soovitata.nüüd vesiaeroobika ja jalgrattasõit.samuti töö on püstijalu. ortopeed ütles et kulumine praegu oppi pole vaja ega süsti aga tulevikus areneb sellest artroos.käskis bioglükosamiini süüa.ise võtan msm pulbrit mis looduspoest ostsin 3 kuud olen ravinud hetkel veel ei jookse ilmselt peab eluaeg midagi juurde võtma ,eelistan loodustooteid.
 
on olnud 12. aprill 2016, kl 14.16
Ehk on tehnika ja jalats vale?
 
minu trennikaaslane 14. aprill 2016, kl 19.01
sai abi igavesti kallist salvist, aga seni oli tulemusteta kasutanud mitmeid odavamaid:-) salv siis FLEXISEQ - 3 nädalaga kulub 2 tuubi, tulemus võrdub süstide mõjuga. tal aitas kiiresti.
 
Luuhõrenemine 29. august 2017, kl 18.06
http://flexiseq.ee
http://nanohap.eu
Kas on veel selliseid nanotehnoloogilisi ravimeid osteoproosi jaoks
 
See on alles algus ! 20. detsember 2017, kl 16.35
põlved Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Selline mure, et häda teevad põlved. On hakanud ra
> ksuma ja trenni tehes, ehk siis esmajärjekorras kü
> kke tehes annavad ikka päris tunda. Valutavad ja t
> uikavad veidi. Just viimasel ajal. Trenni suure ko
> ormusega ei tee. Aga suht liikuv muidu.
> Sarnase
> s teemas siin naistekas on soovitatud glükosamiini
> , ehk vist siis seda mida apteegist osta saab.
>
> Mida soovitaksite? Arsti juurde minema muidugi pea
> ks. Aga huvitab, kas kellelgi veel sama olukord? M
> ida teie teete/olete teinud?
> Proovisin ka külmag
> eeli ja hobusegeeliga määrida, seda mõned päevad a
> inult ja eks loomulikult mingit head/halba tulemus
> t sellega ei saanud.
> Kas arsti kirjutatud retse
> pt on aidanud neil kel sama mure?
> Tänades ette!
SEE ARST on ainult TARTUS --KES OTSUSTAB MIS EDASI TEHA !
MINGID SALVID --MÄÄRDED ENAM EI AITA JA KA
MINU PÕLVED TEEVAD SELLIST VALU --ET ÕHTU POOLE ENAM EI KÕNNI ;;; OTSI ORTOPEED --KES TEEB TÄPSED PÕLVE FILMID
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!