Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
kõhuvalu jooksmisel
 
lala 11. aprill 2010, kl 19.18
Käin jooksmas. Vahel harva aga pean jooksmise peale umbes kahte-kolme km pooleli jätma järsu kõhuvalu tõttu. Esimesed kilomeetrid on enesetunne hea, aga siis tekib selline päevade taoline kõhuvalu. Selline tunne, et peaks kohe wc-sse minema, leevendust toob, kui olla käed põlvedel nö kummargil mõnda aega.
See kestab u. 15 minutit, siis enesetunne jälle ok. Keegi teab mis võib seda põhjustada? Või on keegi midagi sarnast kogenud?
 
Kaa 11. aprill 2010, kl 19.34
Mina tean mida sa tunned, mul on olnud ka nii, aga mitte jooksmise ajal vaid pärast jooksmist. Väga tugev valu alakõhus ja isegi iiveldus. 15 minutit pean vähemalt kägaras istuma, enne kui valu üle läheb. Läksin oma murega perearsti juurde, see saatis mind naistearsti juurde. Naistearst ütles, et günekoloogiliselt on kõik korras. Siis saatis perearst mind koormustestile, aga seal ka midagi uut ei avastatud. Järgmisena saadeti mind ultrahelisse ja seal näitas ka, et kõik on korras. Pärast seda ei osanud perearst mind enam kuhugi saata ja ma ei tea siiani millest see valu tuleb. Tahaksin väga teada ja ausalt öeldes üllatusin, et kellelgi veel on sama probleem.
 
mul on ka selline valu 11. aprill 2010, kl 19.59
 
lala 11. aprill 2010, kl 20.27
natuke googeldasin ka selle kohta ja paistab, et päris paljudel naistel sama lugu. Pakuti, et võib olla liiga kiirest jooksust ilma soojenduseta, aga kahtlen selles, sest üldiselt teen trenni ühtemoodi, aga selline valu on harva. Kuid siiski väga häiriv. Tuli veel välja, et enamusel see olnud kuskil tsükli keskel, teise nädala lõpus v umbes seal kandis. Ise tean ka et tervisega korras, aga oleks siiski hea põhjust teada.
 
asix 11. aprill 2010, kl 21.26
:))
See on (ilmselt rahvakeeli) nn maokramp.
Et seda ei juhtuks ei tohiks süüa 2-3 tundi ENNE trenni,samamoodi peaks olema ettevaatlik joomisega -isegi paarist lonksust vöib piisata et endale häda kaela tömmata.

http://www.rice.edu/~jenky/sports/abd.pain.html
 
jooksja 12. aprill 2010, kl 11.36
Minul tekkisid sellised valud pärast seda kui spiraal pandi. Kuna jooksen regulaarselt, siis tavadistantsidel ei teki enam aga kui üle pingutan, siis vahel ikka valutab.
 
kah jooksen 12. aprill 2010, kl 20.21
Olen seda valu tundud siis, kui alakóht külma saab joostes.
 
t 13. aprill 2010, kl 16.38
Siin võib olla tegu näiteks munasarjades oleva tsüstiga, soolestikku kogunenud ja jooksmise tagajärjel liikuma hakkava gaasi ja soolesisu survega ümbritsevatele kudedele.

To asix- huvi pärast küsin-kas nn.maokramp ei ole mitte tugev ebamugavustunne ja valu roidekaar all/ ülakõhu piirkonnas?
 
mari 13. aprill 2010, kl 17.00
eile käisin jooksmas üle hulga aja ja just oli selline päevade valu nagu kohe algaks päevad...
 
mari 13. aprill 2010, kl 17.00
eile käisin jooksmas üle hulga aja ja just oli selline päevade valu nagu kohe algaks päevad...
 
mari 13. aprill 2010, kl 17.00
eile käisin jooksmas üle hulga aja ja just oli selline päevade valu nagu kohe algaks päevad...
 
asix,to t 14. aprill 2010, kl 08.27
Pean jah silmas seda ebameeldivat teravat valu ülakõhu piirkonnas millest vabaneda aitab vaid peatumine ja enda kõverasse tõmbamine.
 
Helen 14. aprill 2015, kl 12.14
Mul on sama teema joostes. Eriti, kui ei ole pikalt jooksnud. Sama asi on grupitreeningutes, kui pole pikalt trenni teinud või mõni aeg vahele jäänud. Meeletult hakkab vasakult alakõhust torkeliselt valutama. On olemas spiraal, ei tea kas seos sellega. Mina tavaliselt sörgin aeglasemalt ja läheb üle hambad ristis :) Eile 4 km jooksul hakkas nii minnes, kui tagasi joostes valutama. Kahjuks annab täna samuti tunda.Jätan nüüd päeva, kaks vahele ja vaatan kas läheb paremaks.
 
fghjk 16. aprill 2015, kl 16.35
Mul oli sama teema, aga avastasn, et minu puhul toimis (võttis valu ära), kui kõhu sisse tõmbasin jooksu ajal hästi tugevasti. Mingi aja pärast on igatahes läinud valu ja kui jälle hakkab, tõmban uuesti seiise jne.
 
abc 18. aprill 2015, kl 08.08
Kulla naised, arvatav põhjus on liiga nõrgad kõhulihased, just alakõhu omad. Tehke mõned nädalad kõhulihaste harjutusi ja näete, et on abi;) Mõnusat jooksmist!
 
juta 30. aprill 2015, kl 23.32
jooksmine on üldse väga ebatervislik tegevus. Parem kiirkõnd!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!