Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Higistamine trennis. Millest?
 
W. 08. september 2010, kl 00.42
:) tegelikult mul küsimus selles, et kuidas osa inimesi higistavad trenni tehes nii, et nad üleni märjad, kõrval aga teised teevad justkui sama intensiivselt trenni ja üldse ei higista.
Tegu siis spinningu trenniga. Huvitaks miks see nii on. Ise kuulun ka nende hulka, kes teeb treeni 110% intensiivsusega, aga higi lahti saada on ikka suht raske.
 
sarda 08. september 2010, kl 08.10
Eks see personaalne ole,suurema kehakaaluga,kõrge vererõhuga( ja mehed )higistavad kindlasti rohkem. Muuseas- treenituse tõustes hakkad ka sina rohkem higistama - keha termoregulatsioon täiustub.
 
pehkur 08. september 2010, kl 13.53
Just. palju higistavad paksud inimesed ja sportlikus vormis inimesed.
 
W. 08. september 2010, kl 21.15
jah, olen tähele pannud, et higistavad just saledad, aga ilmselt siis siin ongi point, et mida rohkem oled treenitud, seda rohkem higi lahti saab
No ma ka suht ülekaaluline, aga no ei higista ...
 
Styg 08. september 2010, kl 21.42
ma olen pigem alakaaluline, aga higistan jubedalt. kusjuures mida aeg edasi, seda rohkem. võibolla tõesti treenituse tõusuga tõuseb ka higistamine.
 
N31 09. september 2010, kl 13.41
ma ka higistan kõvasti. kohati on lausa tüütu - nt kõnnin linna normaalsel tempokal sammul 10 minutit ja pärast tunnen, et higi voolab mööda selga ja särk on märg. ööklubis ka, natuke tantsin ja kohe olen higine, meik voolab minema näost jne. ebameeldiv. ja ma pole ei eriti treenitud ega ka paks.
lihtsalt olengi vist selline imelik, et kiiresti hakkab palav ja samas võib kiiresti ka külm hakata. või peaks arsti poole pöörduma?
 
emajõgi 09. september 2010, kl 14.24
minul on jälle nii, et trenni ajal higi lausa voolab aga seevastu tavaelus ei higista üldse. ok, ma valin väga hoolikalt rõivaid ja jalanõusid aga ikkagi huvitav...
olen sale ja heas vormis.
 
Honey 13. september 2010, kl 21.14
Mina olen jälle seda tähele pannud, et kui intensiivselt käin trennis ja higitan, siis tavaelus higistamine väheneb. Ma ei tea, mul nagu higistamise varud saabad otsa. Naistel sõltub higistamine ka hormoonidest: endal on vahel nii, et juba enne trenni olen higine :)
 
e 13. september 2010, kl 21.40
higistamine on peamiselt seotud energia kulutamisega. Nö keemiline energia (süsivesikud) muudetakse lihastes mehhaaniliseks energiaks ca 25% efektiivsusega - ülejäänud 75% muutub soojuseks. Ehk siis - mida rohkem energiat kulutad, seda rohkem soojust eraldub. Sellest ka see, et suurema kehakaaluga inimesed higistavad rohkem (=kulutavad rohkem energiat); samuti sportlikud inimesed (=rohkem lihasmassi, mille abil kulutavad rohkem energiat -> eraldub rohkem soojust). Lisaks juurde juba individuaalsed erinevused - vedelikubalanss kehas hetkel, termoregulatsiooni erinevused jne jne. Peamine siiski energia kulutamisega seotud tegur
 
Paula 20. veebruar 2015, kl 13.05
Olen kuu aja vältel just lihaseid kasvatanud ja tähendanud just seda, et mida suurem on lihasmass, seda enam higistan. Pole ei sale, ega ka paks... Lihtsalt beebikilod asenduvad lihasmassiga ...(sünnitasin 10 kuu eest).
 
jah 24. veebruar 2015, kl 00.34
trennis peabki higistama ju, muidu ei ole kasu ka.
 
Siil 22. märts 2015, kl 23.29
Isegi hetkel, kui ma polnud 20 aastat sporti teinud, oli mul lihasmassi nn 6 kg ülearu ja rasva 5 kg liiga vähe miskite normide järgi. Higistasin kohe alguses, kui hakkasin trenni tegema. Nüüd olen aasta trenni teinud ja higistama hakkan, ki pulss läheneb 120-le. Ei pea olema aeroobne ega kardio-treening. Ka body balance'is ja joogas higistan. Ju see lihasmassi suurus ikka loeb.
 
ei ole päris nii 28. märts 2015, kl 21.51
Mina olen treenitud ja lihastes, kuid higistan vaid joostes. Jõutreeningud ei mõju üldse. Pole kunagi mõjunud.
 
martha 29. märts 2015, kl 19.11
Õnneseened Higistamise käigus väljutab keha koos higiga mürke. Kord nädalas soovitatav.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!