Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
miks üldse loobusite???
 
naine 06. oktoober 2010, kl 23.45
Ma olen üle 2 nädala olnud suitsuvaba. Kuigi pakk on koguaeg kotis. Lihtsalt olin pikalt köhas ja ei tahtnud ega saanudki normaalselt teha. Isu suitsetada on iga päev. 3kg on juures ka juba. Aga mõtlen, et äkki hakkaks tegema. Enne tegin nii 3-5 tk päevas. Tegevus kui selline lihtsalt väga meeldib. Maailmas ju nii palju, mis on kahjulik...
 
mailiis 07. oktoober 2010, kl 01.53
Loobusid 3 suitsus päevas ja nüüd 3 kg kaalutõus? Raske uskuda, et suitsust loobumine oli see põhjus
Hakkasin tundma, et satun sõltuvusse ja tahan annuseid suurendada. See oligi ainuke põhjus. Võib-olla teen u 3-kuulise vahe, siis võin aeg-ajalt jälle suitsetada
 
to mailiis 07. oktoober 2010, kl 09.51
sul ei ole ikka mingit aimu, kuidas sõltuvus toimib. Mida harvemini sa teed,s eda väärtuslikum iga järgmine sigaret on. Sa võid teha kasvõi aastase vahe, kuid su alateadvus jääbki ootama seda ühte sigaretti, mis sind kusagil kauguses ootab. Sinu hirm sügavasse sõltuvusse jääda on põhjendamatu, sest sa oled juba parajalt sees. Sa juba tead, et sa ei suitseta siis kui vajadus, vaid sa pead piirama, seepärast ka hirmuga võetud 3 kuuline paus.

kuid mina jätsin maha, sest ma ei tahtnud, et miski, mida ma ise vihkan, mind kontrolliks.
 
K. 07. oktoober 2010, kl 11.19
Hetkel olen peaaegu 2 nädalat suitsuvaba olnud. OK, nv tegin 2 suitsu, kuid alguse kohta lubasin seda endale. Vaatame, kuidas edasi..:)
Jätsin, sest ühel reedel hakkas tööl olles pea nii valutama, silmakoopad olid valusad kui pead keerasin. Siis valutas ka laupäeval ja pühap kui esimese suitsu tegin, kohe peale seda algas peavalu. siis mõtlesin, et ehk mu keha annab märku, et jäta see suitsetamine kus kurat !!! Ja nii ma olengi mõelnud. Kui nv ühe suitsu tegin ( jõin 1 siidri, siis teatavasti tuleb kange isu suitsu teha ) siis peale seda hakkas halb olla ja sama valu tuli tagasi ning rohkem ei tahtudki. Tahan, et mu kopsud oleks ilusad roosad, et mul oleks värske hingeõhk, et mu juuksed ei haiseks suitsu järele, et ma jaksaks rohkem end liigutada ja et ma mõnd vähki ei saaks, mis suitsetamisega paljudel kaasneb !
 
mina 13. oktoober 2010, kl 17.13
üle 20 aasta suitsetasin, viga polnudki nagu midagi (oma arust), raha ka nagu jagus, mis siis, et 2 pakki päevas tegin...
Nüüd olen aasta suitsuvaba olnud... Miks maha jätsin? Sest isu sai täis!
 
kkkkk 14. oktoober 2010, kl 22.02
aga ma vist hakkan uuesti tegema. kilod toesti tulevad, soo kuidas tahad voi joo ainult vett vahet pole. ma hakkan hulluks minema, sest puksid on uks number suuremad. trennis arge ajage mind ma ei jouagi, selg liig haige selleks et painutada voi vaanutada. kahjuks ei oska enam midagi. appi. aideka ometi. nuud kuu ja kaks nadalat mitte tehtud.
 
poolteist 15. oktoober 2010, kl 09.17
aastat sutsuvaba. Võtsin kaalus juurde 15 kilo ja juurdevõtt toimus täpselt nii kaua kui mul oli suitsunälg vaja asendada söögiga, see oli siis ligemale aasta.
Siis ühel päeval arvasin, et nüüd aitab, paks olla kõrini ja lõpetasin igasuguse õgimise. Võtsin nelja kuuga maha selle 15 kilo. Trenniga mul maha võtta ei õnnestunud, aitas lihtsalt tihti ja vähe söömine.
 
jama 16. oktoober 2010, kl 09.39
mina loobusin kuna ei talunud seda haisu oma riiete küljes ja enda suust ..eriti kui rääkisin inimesega kes ei suitsetanud, halb oli olla endal et haisen. Praegu olen miski 2a ilma olnud (va mõni harv kord täis peaga piduolukorras kui kõik teised teevad) aga tööl näiteks ei talu üldse kui suitsu järgi haisev inimene tuleb muga rääkima. Paha hakkab.
 
jama 16. oktoober 2010, kl 09.41
aa..ja see ka et mul sõbrants kes tegi tol ajal(ei tea palju ta praegu teeb) kuskil poolteist pakki päevas..tema nahk oli kohe näha suitsetaja oma..ja ta vaid miski 22-23. See pani ka mõtlema et kui tahan terve jumega nahka, siis pean maha jätma.
 
ka loobuja 20. oktoober 2010, kl 11.22
loobumiseks oli kaks põhjust. esiteks see, et mulle väga kalliks muutunud inimene teatas, et ma haisen suitsu järgi, kui talle musi anda tahtsin ja keeras pea ära ning teiseks on suitsetamine ikka rikaste lõbu küll viimasel ajal. tõmbasin päevas pea 2 pakki :O

nüüd olen kaks kuud suitsuvaba ja kuna hakkasin alguses kohe väga jälgima, mida ning palju suhu panen ja hommikuti koeraga 4km jalutamas käima, siis mingit kaalutõusu ei ole, hoopis kahaneb kogu aeg :)

raha just rohkem ei ole, kulub mujale ära, aga see väga kallis inimene enam ei pööra pead ära :):)
 
Štaasikas 20. oktoober 2010, kl 17.20
Loobusin oma tervise ja ka raha pärast. Nüüd maksab plokk sigarette vist juba mingi 700.- või ma eksin. Minul kuluks kuus 4 plokki ja see on ikka meeletu raha ju.
8 aastat tegin suitsu ikka korralikult, selle aja sisse jääb ka mitmeid ebaõnnestunud loobumiskatseid, ikka 2 kuuks, siis 4 kuuks, vahest pidasin vastu vaid nädala. Nüüdseks jookseb mul aga juba 3 aasta 100% suitsuvaba elu. Minul on see teema, et nii kui ma ka ühe kõhvi tõmban, olengi peagi tagasi rattal. Eelnevad katsed on seda ilmekalt tõestanud.
Tervis paremaks muidugi ei läinud, võhma juurde ei tulnud. Ainult lisakilosid sain oma 8 kg juurde. Juba enne suitsetamist sõin nagu loom, olen alati palju söönud. Organism sai varem sellega hakkama, aga peale loobumist enam mitte.
Aga vaatamata lisakilodele olen õnnelik, et lõpuks ometi saan olla suitsuprii. Ka täiesti purupurjus olles võin rahulikult minna sõpradega kaasa suitsuruumi ja kartmata sellepärast, et panen ehk ise ka kõrre jälle suhu. Aga see võttis ikka üle aasta aega, enne kui sain rahulikumalt hingata, et olen vist sõlutvuse raudsest haardest vaba.
Loobumine tasub ära.
 
saabastega kass 22. oktoober 2010, kl 10.35
j2tsin suitsetamise maha peale 10 aastast kirglikku suitsetamist,umbes pakk p2evas siis l6pus oli vist.... peo k2igus isegi pakk 6htu jooksul lausa. p6hjus? pysisuhe mittesuitsetava mehega, kellest sai hiljem mu laste isa ja minu abikaasa. see on k6ige jubedam asi,kui mees ei suitseta ja naise tossab nagu korsten. nyyd kui ise juba aastaid ei suitseta, n2en ja tunnen k6rvalt ,kui 6udne see ikka oli.... kohe p2ris t6siselt, ja see hais riietel ,k2tel, suus,,,,, 8ka 8ka, kas t6esti tol ajal kui suitsetasin,polnud kellelegi see hais vastik...... t2psustan siis, t2naseks olen olnud mittesuitsetaja 5 aastat ja 10 kuud ja 3 p2eva:D p2evapealt saatsin pikalt,algus oli tiba raske, aga see l2heb yle ruttu kui t6esti ise seda tahad, aga kui oled kahtlev,siis sa kiusad ise oma organismi. mul suitsuga rahu s6lmitud:D ei ole vaja kohe mitte. kunagi kui oli jubeeee p6letik hamba all, siis keegi soovitas et v6ta suits ja siis t6mba toss suhu ja siis hoia,et see tuimestab ,,,, proovisin siis yhe korra,ja kuidas ma siis oksendasin ja kymme korda vist hambaid pesin sest see hais ei tahtnud kuidagi 2ra minna.... ei iial, t2naseks ka hambad k6ik ideaalses korras, pole enam nii kollased nagu sel ajal kui suitsetasin...
 
ksh 02. november 2010, kl 17.42
Sama põhjus- ei taha, et sõltuvus mind kontrolliks. Kõik muud põhjused selle kõrval olid enesepettus. Ükski tõsimeelne suitsetaja ei lase end häirida faktist, et paki hinnale tiksub tihti kroon juurde- siis loobutakse juba millestki muust. Ei kõiguta ka jutt kahjulikkusest tervisele. Eelnevad kaks korda olen loobunud ja taasalustanud, sest loobusin valedel põhjustel. Esimesel korral rahale mõeldes ja teisel korral, kuna sõitsin pikemaks ajaks kohta, kus ei olnud võimalik eriti suitsetada. Mõlemal korral kasutasin nikotiininätse. Seekord ei kasuta midagi, isegi ei tunne vajadust, sest motivatsioon on teine. Sai 10a tehtud, aitab küll.
 
suitsust vabaks 02. november 2010, kl 21.48
Mina jätsin suitsetamise maha päeva pealt ja juba 8 aastat tagasi. Olin ka selline suitsetaja, kes tava päeval sai pakiga hakkama, pidu olukorras läks natuke rohkem. Maha jätsin seepärast, et lihtsalt ei tahtnud enam. Hiljem lisandus veel see, et mul läheb suitsu haisu peale süda pahaks ja öökima lausa ajab. Hea, et nüüd enam kuskil avalikes ruumides suitsetada ei tohi, muidu ma ei saakski kuskil käia. :)
Küsimus targutajatele, mis minult sõltuvuse päeva pealt ära võttis?
 
7 a ilma 13. november 2010, kl 22.37
tööruumis sai vanasti mõnusalt tõmmata, hiljem koridoris. siis äkki enam ei lubatud vaid ehitati kuskile 4. korrusele nõme klaaskapp suitsetamise jaoks, teine võimalus oli hoovis välisukse ees. ei viitsind ma 4. korrusele ronida ega ka õues külmetada. ka korterivahetus ootas ees ja otsustasin, et sinna suitsuhais minuga kaasa ei tule. mul polnud aine- vaid rituaalisõltuvus. siiani vahel vaatan et kui mõnus on neil kes kohvikus või pargipingil suitsu ette panevad, aga tegelikult pole ma nikotiini kunagi nautinud. ja tõesti vastik kui naine koni järgi haiseb. 300 kr kuus jäi kah alles, minu palga juures oli see suur summa. 12 x 300 = 3600 aastas! mis selle eest kõik saab.... tänaste hindade juures on ju motivatsioon kasvõi väiksele reisile minna. edu!
 
kaits 16. november 2010, kl 15.39
ma jätsin maha 13 a tagasi,lihtsalt isu sai otsa ,aga sel suvel hakkasin uuesti ja jätsin jälle maha,aga täna läksin nii närvi mehe peale et ostsin jälle paki.kirun ennast ja tõmban .suits nagu rahusti, võtan ka AD ja kuni need mõjuma hakkavad vist tossan edasi,probleem pole ainult mehes ,on ka muid pingeid.
 
jäin 21. november 2010, kl 19.21
rasedaks ja jätsin päeva pealt maha. Nüüd juba 15aastat suitsuta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!