Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
ootan seda otsust
 
Kalev 02. jaanuar 2011, kl 21.11
Juba pikemat aega mõlgutan mõtet suitsetamine maha jätta. Nüüd olen sealmaal, et on tekkinud mõned küsimused, millele vast kallid kaasvõitlejad oskavad ehk vastata.
Nimelt kas alkoholi ja suitsetamise sõltuvusel on mingid erinevused. Kas alkoholism on haigus ja suitsetamine on sõltuvus.
Joomise suutsin ma maha jätta poole lonksu pealt, see oli umbes 10a. tagasi ja seni pole ka isutanud ega mõtet tekkinud , et uuesti proovida. Tookord tuli kuidagi selline selginemine või kiuks käis läbi, et nii, nüüd aitab. Enne oli proovitud küll hea küll kurjaga, ei midagi. Põhiliselt küll teiste nõudmisel, ega enesel mul mahajätmise soovi ei olnud.
Nüüd ei teagi kas peaks ka ootama seda kiuksu, või aitab ainult tugav tahtejõud ja kaua kannatamine.

Kõigile saavutusterohket uut tubakavaba aastat soovib, Kalev
 
Valdur 02. jaanuar 2011, kl 21.27
Suitsetamisest loobumine on kinni 100% sinu enda meelekindlusest. Jätsin ise maha 12 a tagasi, kui olin selleks ajaks suitsetanud 12 a. Kompensatsiooniks hakkasin tegelema spordiga. Esimesed kuud tundsin ikka väga puudust ja ilmselt sellest olin ka natuke närvilisem jne. Kõige raskem oli pärast sööki või kohvijoomist, midagi oli väga vajaka.....Pidudest hoidusin teadlikult, kuna teadsin, et seal murdun. tunnistan, et sel ajal murdusin ka mõned korrad ja panin kui naine magas, rõdul suitsu ette, kuid ei meeldinudki enam niiväga. umbes aasta pärast ei olnud enam soovi ka suitsetavate sõprade seltskonnas peol suitsetada...vihkasin siis suitsuhaisugi.....
 
Kalev 02. jaanuar 2011, kl 22.32
Tänud vastuse eest.
Sa küll ei kirjutanud kuidas see otsus sündis, aga ootame algava töönädala ära siis vast rohkem rahvast ka foorumis liikvel.
Kohvitamine on vist väga tugevalt suitsetamisega seotud, eks peab ka selle ära jätma, praegu kulub 2L. päevas.
 
Valdur 03. jaanuar 2011, kl 00.28
Otsus sündis 2 põhjusel:
1. hommikul ärgates ragisesin ja rögastasin niikaua, kuni esimese suitsu ette sain - mõistsin, et see hästi el lõpe.
2. kuna tegin endale tolle aja kohta 1 suurema "kingituse", siis suitsust loobumine nagu kompenseeris kingile kulunud raha
 
Henry 03. jaanuar 2011, kl 03.49
Kalev, sa ootad mingi klõpsu peas, mis võtaks sult päevapealt soovi suitsetada. Paljud ootavad mingit terviseriket, et siis on kas füüsiliselt sutisetamine vastik või ei ole võimalik haiglas näiteks mingi aeg suitsetada, siis oleks ka loobumine justkui lihtsam.

Selline klõps käib tavaliselt siis kui ollakse tõsiselt mures enda tervise pärast, suitsetamist ei saada lubada endale majanduslikel põhjustel, keha annab füüsiliselt järgi ja organism ei tule mürgitamisega enam toime või ollakse viimane suitsetaja mittesuitsetajate seltskonnas. Need on niiöelda klõpsud, mis käivad inimestel läbi.

Kui sa tahad langetada otsust, kuid ei leia endas motivatsiooni, siis tegelikult sa ei peagi kaugemale vaatama kui iseendasse. Kui sa kaalud suitsust loobumist, siis sa ju ei taha olla suitsetaja, muidu sa sellele ei mõtleks. Kui sa ikka veel kahtled, siis küsi endalt, kui sul oleks võimalus homme ärgata mittesutisetajana, kas sa sooviksid seda. Tegelikult pea iga suitsetaja sooviks. Ainult need vastaksid ei, kes ei taju veel, et ollakse sõltuvuses nagu sinagi kunagi olid, kui alustasid. Sa ei teinud kunagi teadlikku otsust, et sinust saab suitsetaja. Kõik see järgnes lihtsalt esimesele sigaretile. Seega on sinus veendumus, et sa tahad olla mittesuitsetaja. Nüüd on väljakutse vaid, et kuidas olla ÕNNELIK mittesuitsetaja. Sest mittesuitsetaja saab sinust hetkel, kui sa kustutad enda viimase sigareti, kuid kui sa jääd suitsetamist igatsema või sellest puudust tundma, siis sa ei ole vaba ja tunned sellest puudust. Kõige alus, et olla õnnelik mittesuitsetaja ja mitte igatseda suitsetamist esimesest päevast, on mõista, et sa ei loobu millestki - sa ei ole ühtegi ohvrit toomas. Vastupidi sa oled seljatanud vaenalse. Sa oled võtmas kontrolli enda elu üle enda kätte tagasi. Kui sa tapad oma väikese sõbra, siis sa tunned tast eluaeg mingitel hetkedel puudust ja pead läbima leinaperioodi. Kui sa tapad vaenalse, võid sa olla rõõmus esimesest päevast.

Ma olen andnud juhiseid neile, kes soovivad seda omal käel ette võtta. Loodan, et neist juhistest on sulle abi
http://www.naistemaailm.ee/artiklid/36023/napunaited_suitsetamisest_loobumiseks.html
 
Kalev 03. jaanuar 2011, kl 19.01
Tänud põhjaliku vastuse eest, lasen sellel nüüd settida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!